Jump to content

baotian power :)

95 replies to this topic

#1 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 02 September 2012 - 22:23

pozdrav ljudi ...

lutajuci sajtom polovni automobili , naleteh na jedan interesantan model skutera pod imenom BOATIAN , iako su mi kinezi ostali u gorkom secanju , odlucio sam da ovaj pogledam malo "blize"

rec je bila o havarisanom skuteru koji je naizgled delovao prilicno lose i cifra za njega je bila 300e ... naravno ne fixna

cimnem gospodina plamenog da odemo i bacimo oko , uradimo mi tako i stizemo kod prodavca , zaticemo coveka 40-ih godina i jednu momchinu od nekih 17-18 godina , razlika izmedju njih je bila u tome sto je mladjani momak bio obmotan raznim zavojima i kojekakvim chudima .... odma smo skontali ko je krivac za polupani skuter

ok , bacamo oko na "robu" i vidimo da i nije toliko lose , jedna vila je polomljena , druga netaknuta , korman iskrivljen a prednjih plastika nema , prodavac nam odmah kaze da su polomljene pri padu ...ALI... sve su na broju , far je gotovo netaknut , migavac ima pukotinu drugi je odlican, zadnji deo skutera perfektan ..... palimo masinu , odlicno vergla na dugme i radi sasvim zadovoljavajuce ...

cenkanja nije bilo mnogo , odmah je covek rekao da ga ne da ispod 250 , plameni je planirao da bacimo 200e i da ga teramo , posle malo cimanja , pristajem na cenu od 250e ,narocito kad sam video nove tablice na njemu i da je registrovan nerednih godinu dana

trgovina je obavljena i krenuli smo u sredjivanje , jedna vila je nabavljena nova za 3000 din , korman je stavljen drugi a plastike su zapravo bile u daleko boljem stanju od ocekivanog ,par dana sam se drndao sa njima i sve je ispalo ok

evo i slikica , nije neki kvalitet al posto je slikano tetrisom ....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 02 September 2012 - 22:30

ono sto mi se posebno dopada na njemu (pored digitalne table naravno :welcome1: ) su tockovi velicine 13 coli , nazalost gume su kineske proizvodnje i uopste ne deluju sigurno , totalna plastika , planiram da uskoro to zamenim a zadnja bi bila za nijansu shira od trenutne

elem ... prvo sam ugledao zadnji deo skutera i posto ima prilicno lep oblik repa , odlucio sam se da uklonim onu odvratnu plastiku na kojoj stoji tablica , potom sam stavio distancer amortizera i dobio sasvim lepu visinu ....

obavlja se prva voznja i skuter ide jako lepo , ocekivao sam raznorazne zezancije koje bi bile sefekat pada ... ali skut je radio i isao bez problema....

uocavam da sve sljaka kako treba , samo mi se prenos greje vise nego sto bi trebalo , bacam oko na deklu i vidim da ima neki sistem hladjenja , medjutim odlucujem da se malo poigram sa busilicom ...
prilikom rasklapanja sam video da tu ima neka plastika koja bi trebala da dovodi vazduh , skidam je i imam sta da vidim .... ta plastika zapravo ima neko sito koje je totalno bilo zapusheno i vazduh kroz nju nije cirkulisao evo i slike
Posted Image
Posted Image

u svakom slucaju odlucujem da se malo poigram ,iako postoji otvor za izbacivanje vazduha , izbusio sam dodatno neke rupice za hladjenje , nalaze se na dnu dekle i sve deluje prilicno diskretno

Posted Image

Posted Image

sa prednjeg dela dekle sam uklonio onaj "usisnik" i ostavio da vazduh ulazi bez njega

Posted Image

#3 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 September 2012 - 00:09

Kineska SR-ka ;) Uz malo sredjivanja -odlican skut :welcome1:

#4 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 03 September 2012 - 00:44

krenuli smo ja i plameni polako da se igramo :-)

#5 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 24 August 2013 - 23:40

stigao je malossi multivar od gospodina plamenog , kupljena je i bela centralna opruga , nazalost malosijeve nije bilo na stanju , takodje sam pazario i motoforce rolnice od 5.5gr

<script src='http://img189.images...125623.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Posted Image</noscript>

stare rolnice su bile blaga katastrofa , kockaste a jedna je bila i ostecena , falilo joj je parce

<script src='http://img836.images...171730.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Posted Image</noscript>

ubaceno je sve , obelezio sam markerom variomat i evo rezultata

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

nije lose obzirom da dekla nije otvarana i zatvarana 30 puta , na startu je dobijeno dosta , ubrzanje je ostalo isto a krajnja je za nijansu veca , ono sto mi je bitnije oko krajnje brzine je to sto je motor daleko tisi , naime , ranije je pri brzini vec oko 60 na sat motor znao da urla i tako sve do 70 na sat , sada je sve to dosta tise i mirnije

felne su ofarbane u belo , mislim da je pun pogodak

takodje sam uklonio blatobrane , cisto da vidim kako izgleda bez njih

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edited by DRAGANCE, 24 August 2013 - 23:42.

#6 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 24 August 2013 - 23:45

stiglo i ulje

Posted Image

a poceo sam malo da se igram i sa undertail-om , posto on vec ima "neki" postojeci , prvo mi je palo na pamet da probam da se poigram sa njim pa ako ne valja .... napravicu pravi

Posted Image

sve oprano i odmasceno , smirgle i materijal spremni

za sad sam samo stigao da zatvorim rupe , bice jos slika kad zavrsim

Posted Image

#7 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 24 August 2013 - 23:47

neki znaju a neki ne , baotian je imao mali peh , prilikom spustanja nizbrdo , zaleteo sam ga pun gas , po satu je isao nekih 85 , odjednom se cuo neki zvuk kao feder kad se otkaci , zaustavio sam skuter (koji je jos uvek radio) i dao gas , snage je falilo ali je isao , posumnjao sam da je pukla oprugica kvacila ...svratio sam na banjicu da pojedem pljeku , dok sam cekao nazvao sam plamenog i pitao dal mogu tako da se dovezem kuci koja je udaljena par km , kaze on ma slobodno ali ne forsiraj ga ....

stigoh kuci bez problema , skinem kvacilo kad ono sve na svom mestu , proverim variomat i tu je sve ok , obavim neke konsultacije sa nekoliko clanova foruma i dodjemo do zakljucka da je najbolje otvoriti termo grupu , to je uradjeno za nekim 5-6 min i imao sam sta da vidim ....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

krivac za sve je PARCE "G" osiguraca koje je puklo i uletelo u cilindar , cela gornja karika je falila kao i deo klipa , srecom sve je odmah izletelo kroz izduvni kanal (to je zapravo bio zvuk koji sam cuo) i ostecenje na cilindru je bilo minimalno , dva malecka risa se gotovo okom nisu ni videla , malkice su se osetili pod noktom , cilindar je ipak odnesen na obradu u MR i momci su odradili vrhunski posao , kupljen je klip 41.5 marke MOPED91 , nov dihtung stavljen , masina sklopljena i obavljena je razrada dva puta po 20 min , sutra skuter krece u voznju sa malim gasom a usput cu proveriti dal treba jos nesto menjati , sad je na njemu mikuni 16mm sa diznom 68 , videcemo kako ce to da se pokaze

#8 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 27 August 2013 - 10:35

Odlican je skuter :D . Ista stvar se i meni desila sa zegerom bolcne klipa, ali ja sam pustio prijatelju da stavi neki rucno pravljeni zeger od zice, koji je bio deblji od utora, pa si je tokario leziste dok nije odvalio komadic tog lezista i izletio van. Medjutim, kod mene nije sve izletilo na auspuh, nego je napravilo 2 risa po cilindru prilicno duboka, a i klip je dobio svoje, naravno. Na kraju sam morao sve mijenjati. Uglavnom, imao si srece :) .

#9 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 August 2013 - 10:57

He,he to sa osiguracem je i meni poznato. Moj cilindar je izasao na 42,5.

#10 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 28 August 2013 - 01:25

razmislao sam i ja da idem na 42 , al reko dovoljno je i ovo , inace skuter je razradjen i vozi se pun gas , ide prilicno bolje , ali to ne pripisujem povecanju klipa

#11 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 August 2013 - 13:03

Ja bi proverio nastelovanost karba, moguce ako si malo povecao kubikazu da trazi vise goiva, moze ti zalepiti!

#12 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 30 August 2013 - 00:25

tu vec duze vreme postoji problem ,naime skuter nosi mikuni 16mm i diznu 68 , ali radi normalno samo kad je dizna za vazduh skroz zavrnuta , jedino tad pali , radi dobro i prima gas kako treba

#13 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 August 2013 - 23:02

Premala ti pilot dizna. Ako sraf za smesu nije u fabrickoj poziciji najbolji znaci da ti karb trazi novo stelovanje. I to sto nece da pali jesi proverio da nije posledica neispravnog el. sauga?

#14 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 31 August 2013 - 14:37

Moguce je da je i glavna dizna premala. Jer ako je saraf zavrnut do kraja, znaci da saraf za smjesu ne dodaje nikakav ekstra zrak, sto drugim rijecima znaci da ima previse zraka tj. premala je dizna.

#15 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 01 September 2013 - 21:52

Jel ti je lulica na airbox-u ili si je skinuo? Ako jeste onda proveri da li ti airbox dobro dihtuje i da li sundjer lepo lezi. A ko vozis sa fabrickom lulicom (14mm) i diznom 68 a motor ti ne radi dobro, verovatno ti negde vuce fals vazduh.

#16 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 02 September 2013 - 20:38

nesho , lulica je na mestu , ima tu malo gimnastike oko kutije za filter , kinezi su je bas bas tesno uglavili i svako pomeranje je nekako "nateze" , dok je bio fabricki "brus lee" karb , sve je bilo ok , kako sam stavio mikunija ,poceo je taj problem da radi samo za skroz zavrnutim srafom za vazduh , moram da napomenem da cesto menja ler gas , cas je visok cas nizak

#17 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 11 March 2014 - 17:33

nazalost obaveze su me sprecavale da prtim forum , baotian je u garazi i povremeno se vozio tokom zime posto je bilo lepih dana , jesenas sam imao jos nekoliko pehova tako da smo morali da otvaramo blokove

razrada je zapoceta tog dana ali neslavno zavrsena , prilikom voznje je sve bilo ok , samo paljenje je znalo da pravi probleme ali nista strasno , sve dok jedno vece uopste nije hteo da upali , prilikom verglanja se culo da nesto u masini glasno cvili , oterao sam skuter kod plamenog i resili smo da se detaljno pregleda. ustanovljeno je da su riknuli i lezajevi i semerinzi , obojica smo se pitali kako je to moguce tek odjednom i bez valjanog razloga , mozgali smo i dosli do zakljucka da je to zapoceto prilikom zadnje havarije , naime sitni delici klipa i karika su verovatno zavrsili u blokovima (jbg , nisam ocistio ) i dobrim delom su ostetili lezajeve i semeringe koji su bili bukvalno iscepani , to jos jedno iskustvo za nas i druge ... moram da naglasim da je posle busenja cilindra predjeno nekih 200km i dosta rada u mestu , skinuli smo ga i ustanovili da cilindar NIJE razradjen ni 20% , tako da ..... razradjujte ga minimum 500km pa tek onda ponekad zavrnite gas

blokovi su otvoreni , zamenjeno sve sto nije valjalo , malo sam se igrao sa smirglom i poliranjem , bice i neka slikica

posle svega toga je skuter upaljen i vozen , isao je sasvim ok ali .... poceo je da secka i tu sam se vec iznervirao i nisam ga ni pogledao vise od mesec dana ...... posle iscrpnih gradjevinskih radova svratio plameni , zamenili smo bobinu i sad skuter sljaka kao sat , odma smo okrenuli krug oko avale da ga testiramo i zasad je sve ok

evo malo igrarija sa blokovima , sve ocisceno i odmasceno

Posted Image

Posted Image

malo poliranja , nista strasno

Posted Image

i na kraju , majstorchina koja mi mnogo znaci u zivotu , gospodin plameni Posted Image

Posted Image

nazalost slabo sam slikao posto sam se opako iznervirao zbog svega

#18 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 11 March 2014 - 23:32

Nema nervoze kada je Plameni u elementu...

#19 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd

Posted 11 March 2014 - 23:46

bogami .... bilo je nervoze , kasno uvece smo poceli sa sklapanjem al srecom nas dvoje smo dobar tandem pa je skuter zaurlao vec nakon nepunih sat ipo posle ulaska u garazu .... brzi smo za sve pare iako to plameni voli da radi polako i stalozeno , ja sam totalno drugi tip , kod mene sve ide brzo i brzo ,zamenili smo i lezajeve radilice , stavljeni su C4 i sad mogu da se igram sa termo grupom ..... zasad je skuter u top stanju , do kraja nedelje ocekujem montazu delorta 17.5 i ubrzo stize u neki auspuh .....

Edited by DRAGANCE, 11 March 2014 - 23:49.

#20 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 11 March 2014 - 23:48

Lepo, lepo...

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users