Jump to content

Honda X8R 70ccm

127 replies to this topic

#41 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 31 December 2012 - 19:08

Nesa BG - samo naprijed u izradi auspuha imat ces laksu situaciju nego ja... nema tih para kad napravis nesto ovako i jos kad ispadne kako si zamislio...

Mario - da da auspuh je dosta kraci ali je ljepo sjeo... zamisli da imam kakav high end cilindar- nemoguce bi bilo slozit auspuh... jedva cekam da sve lozim do kraja pa da vidimo kako polini sport radi na 10800++ heheh...

#42 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 31 December 2012 - 19:58

Svaka cast,lijepo su odradili...

#43 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 06 January 2013 - 20:37

Ovaj vikend je bilo radno pa evo izvještaja. Auspuh nece bit povaren barem jos dva tjedna pa sam odlučio rastavit motor, uradit sta sam planirao, sastavit motor te lagano razraditi nove karike dok auspuh nebude gotov...
Transferni kanali su dignuti za 1mm ( 130 stupnjeva ) a ostatak vikenda sam se igrao sa blokovima...
Palo je poliranje i optimizacija blokova u odnosu na cilindar ( kanali ) te proširivanje prozorčića na usisnoj strani bloka...

Usis
Posted Image

Poliranje
Posted Image

Zatim sam odlučio zatvoriti rupu u bloku koja je ostala nakon vađenja pumpe za ulje, te zapuniti kanalić i rupu( lijevi obod bloka ) koja je sluzila za podmazivanje pumpe...

Posted Image

Glava je također dobila svoju porciju poliranja...

Posted Image

I jedna slika klipa, nije mi jasno kako je uspio ljepit na ovom mjestu ( između boost i sekundarnih transfernih kanala ) ali vozit ce to jos nije tako lose kao na slici :wub:

Posted Image

Sutra sklapanje, zamjena lezajeva radilice te igličastog na klipnjači, semeringa, karika i onda lagano razrada na starom auspuhu te isčekivanje da stigne auspuh...

#44 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 January 2013 - 22:53

lepo, vrlo lepo...Čime si popunjavao rupe u bloku?
ovo oštećenje na klipu nije čak ni na slici uopšte gadno, trčaće to bez problema...razlog?! posna smeša u nekom trenutku?

#45 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 07 January 2013 - 00:17

Ovo gdje je bila pumpa sam od komada aluminija izradio tako da popuni komplet cijelu šupljinu, sa vanjske strane stavio brtvu, pločicu i stegno vijkom ( iskoristio rupe gdje je pumpa bila ušerafljena ).
Kanalić i rupu za podmazivanje pumpe sam zapunio nekom dvo komponentnom masom koja mi se odlično pokazala u prijašnjim popravcima kosilica i motornih pila ( optorna na benzin i temp. )
A za klip moguće da je smjesa ponekad znala bit siromašnija- bilo je svakakvih gluposti sa ovim cilindrom unatrag par godina dok nisam pogodio smjesu...

#46 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 07 January 2013 - 00:31

Dobar posao i dobar potez ovo sa uljnom pumpom.. Isto se radi i na Pezo bloku koji su skoro identicni.
Klip samo malo ocisti vodenom smirglom i radice to bez trunke slabosti.

#47 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 07 January 2013 - 22:51

kymco ima na istom mestu pumpu, i ja sam o tome razmišljao, ali nisam uradio... vratio sam osovinu natrag i stavio pumpu van funkcije, mada ovo je bolje rešenje...

#48 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 08 January 2013 - 22:12

Evo danas sve sklopljeno do kraja, motor upaljen s starim auspuhom, par minuta ga turirao lagano i drza na 3- 4 tusuće okretaja i odjedanput prestane primat gas, gušit se i crkne... mrak na oči mi pao... pali svaki put radi 2 sekunde na leru i crkne... dam gas digne ga na 4 tisuce i crkne... ocistio karb, skino auspuh da nema kakvih ostecenja na ispuhu- sve ok... vec krecem skidat cilindar i reko da probam jos par puta, zapali, radi 5 sekundi ali prekida kao da automatiku ili apn_u stiščes gumb za gašenje i reko mora da je nesto do struje.. ali opet ja fantaziram da nisam pick up dobro stego, da nisu namotaji da nije kajla na magnetu se pomakla ali tu je otac kao glas razuma i kaze da probamo drugu svječicu, stavimo ngk 8_icu staru i radiiiii.... prolupo sam skroz bio hehe... koja je to sreća da bas svjecica ode nakon generalnog rasklapanja i turpijanja po mašini, momentalno sumnjas na sve moguce osim onoga sta je i sta je očito... eto toliko... :)

#49 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 January 2013 - 01:40

ja sam tako izgubio jedno celo popodne u traženju problema, od karburatora do pumpe za gorivo preko paljenja itd itd...šta sve nisam proverio...i na kraju reko aj da probam svećicu i proradi...Kad je nisam pojeo tad od muke...

To je za nauk, uvek prvo krenite od svećice!!!

#50 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 09 January 2013 - 12:00

uvek imati novu svećicu u šteku :)

#51 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 10 January 2013 - 17:48

Radiona mi je puna gremlina, vilenjaka i babaroga... jucer i prekjucer palio motor lagano po ulici par krugova i sve ok... danas ga upalim, ugrijem i opet svječica... stavim bosnu f80 i eto radi, vozao se i sve ok... dali je moguce da nesto u krugu paljenja ne štima... bas dvije svečice da odu u par dana e to mi je sad cudno, jako...

#52 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 January 2013 - 18:57

Vozi malo na bosnu pa ako i ona rikne (a verovatno nece) onda je do struje. Mozda do bobine.Ngk je sranje u zadnje vreme.

Edited by Nesa BG, 10 January 2013 - 18:58.

#53 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 10 January 2013 - 19:08

Хоће да рикњавају од јаке смеше.. Дешавало се и мени да цркавају нове, Денсо, НГК..

#54 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 January 2013 - 19:10

oće da riknjavaju od česte promene smeše...znači pri štelovanju karburatora...

#55 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 10 January 2013 - 19:54

Smjesa nebi trebala bit prebogata, bosna mi je fino pokazala smjesu kako bi trebala bit a karb nije diran nista cijelu proslu sezonu je ista postavka karba... jedino sta je mjenjano su transferni kanali za mm povišeni... vidit cemo kroz par dana sta je...

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 January 2013 - 00:14

ako su transferi podizani, računaj na malo više goriva... sada je malo siromašnija...

#57 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 24 January 2013 - 16:48

Posljednjih desetak dana nista novoga, motor nisam niti palio, auspuh nije jos povaren ali ne zuri mi se nigdje vrijeme je ubitačno, snijega ima preko 70cm tako da necu silovati da nesto ne ujebem...
Danas sam uspio rijesiti veliki problem a to je stinger i kako ga saviti za 180 stupnjeva... Hidraulična savijačica je rijesila problem...

Posted Image

Tako da je i to spremno, ispalo je za 5.... :superiska:

#58 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 January 2013 - 17:00

super je ovo ispalo...

#59 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 28 January 2013 - 15:28

Imam jedno pitanje vezano za struju... sistem na hondi je sljedeci: struja sa 6 namotaja, magnet, pick up, cdi i bobina na kraju. pošto je setup takav da bi se to trebalo vrtit preko 11000 okretaja ( koliko ovisi o auspuhu to cemo jos vidit ) sta bi bilo pametno ucinit u vezi paljenja?? cdi je malossi ( fiksni ) znaci kako pickup pošalje signal takvog ga cdi prosljedi do bobine... Dali ovaj sistem moze ostat ovakav za tolike očekivane okretaje ili bi tu trebalo nesto mjenjat???

#60 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 January 2013 - 15:51

može ostati takav kakav je...možda da pormeniš bobinu i staviš neku bolju i trebalo bi da radi to sve bez problema!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users