Jump to content

PEDA Gatto

• This topic is locked This topic is locked
52 replies to this topic

#1 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 30 September 2012 - 21:47

Pozdrav, otvaram temu o ovom sukteru jer ga imam od pre jedno 2 meseca. Skuter ima 50ccm, 3,3kw, 2T, sam pravi mesavinu, to je dovoljno za pocetak. Kad sam ga uzo u drustvu svi koji imaju 50ccm kineza nisu brzi i startniji od mene :DDDD Pucaju od muke, po meni ovaj skuter je za sada super, vreme ce pokazati da li je dobar. Imam nekoliko pitanja pa da pocnemo:
Peda je italijanska ili kineska marka?
Zbog cega je fabricki izgraviran 60 kada sam na tehnickom pregledu kod burazera merio brzinu od 75,7kmh na predjenih 1000km, neznam sta ce biti posle 4-5000km :D?
Gde mogu da kupim ceo onaj ukolopni sat za brzinu ili imate neko drugo resenje?
Sta vi mislite o ovom skuteru?
Pozdrav!

Da dodam da kod burazera ovaj skuter sa sportskim auspuhom ide i do 95kmh.

#2 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 30 September 2012 - 22:01

Peda je kineski brend,znaci kineski skuter,kopija Minarelli masine.
Sve sto vazi za kineske skutere vazi i za tebe.
P.S. Satovi mnogo lazu tako da tu brzinu nemoj da uzimas za ozbiljno (ide to mnogo manje).Najvaznije je da si ti zadovoljan.

I daj slike postuj.

#3 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 September 2012 - 22:03

Sinko, kinez ko kinez... sve je to isti blok motora i jedine razlike su plastike okolo istog ili slicnog rama i pomenutog bloka... el ovaj ??
http://www.pedamotor...to%20%282012%29
Idu oni po satu i vise od 95 al ima se zna tacno kolko idu ko serijale...pa makar i sa reza auspuhom...80 po gpsu je skoro max . za ser. prenos...

#4 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 01 October 2012 - 12:20

View Postcvele, on 30 September 2012 - 22:03, said:

Sinko, kinez ko kinez... sve je to isti blok motora i jedine razlike su plastike okolo istog ili slicnog rama i pomenutog bloka... el ovaj ??
http://www.pedamotor...to%20%282012%29
Idu oni po satu i vise od 95 al ima se zna tacno kolko idu ko serijale...pa makar i sa reza auspuhom...80 po gpsu je skoro max . za ser. prenos...
Taj je. :joks: Moj predje za poprilicno na graveru 60kmh a imam utisak dok vozim da moze i brze da ide, dok burazerov na tehnickom pregledu na racunaru pokazuje 75kmh, na servisu kad sam terao sad na 1000km onaj majstor isto ima ovaj samo sto ima sportski aupuh i ide mu motorcic skoro pa 100kmh. B) Gde mogu da kupim digitalni brzinomer posto ovaj moj fabricki stavljen na 60km? Ima ortak iz odeljenja Runnera da se ne lazemo njegov je brzi ali moj startniji. :)

View Postzoksi, on 30 September 2012 - 22:01, said:

Peda je kineski brend,znaci kineski skuter,kopija Minarelli masine.
Sve sto vazi za kineske skutere vazi i za tebe.
P.S. Satovi mnogo lazu tako da tu brzinu nemoj da uzimas za ozbiljno (ide to mnogo manje).Najvaznije je da si ti zadovoljan.

I daj slike postuj.
Izgubio sam tel pre godinu dana, sad ga neko naso i pijavio policiji danas idem po njega, cim ga uzmem slikam i saljem :).
Meni rekose kad sam uzimao, ima italijanski motor a kinezi ga sklaju. Jel se proizvodi nesto u Italiji ili je cist kinez?

Jel mogu da stavim onaj digitalni brzinomer ko za bicikle, jel je tacan?

#5 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 01 October 2012 - 12:34

Cist 1000% kinez a on Italije nema ni I .
Od bicikle neverujem da moze.

Stavi android telefon i resen problem.

#6 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 01 October 2012 - 13:04

Ok :joks:

#7 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 01 October 2012 - 14:20

PEDA MOTOR je italijanska firma iz Verone. Inace skuteri se prave u Kini. Italijani dizajniraju i biraju klasu kvaliteta.

View Postduki996, on 01 October 2012 - 12:22, said:

Jel mogu da stavim onaj digitalni brzinomer ko za bicikle, jel je tacan?
Moze samo ga treba pravilno montirati. Mislim da postoji uputstvo uz brzinomer gde se montira magnet u odnosu na precnik tocka da bi tacno merio. Mozes i na tezi nacin, stavis ga odokativno pa uporedis sa gps-om i onda korigujes plus-minus.

Koliko je placen ako nije tajna?

#8 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 01 October 2012 - 19:32

View PostNesa BG, on 01 October 2012 - 14:29, said:

Koliko je placen ako nije tajna?
Nov sam uzo, placen je 83.0000.

View PostNesa BG, on 01 October 2012 - 14:29, said:

Moze samo ga treba pravilno montirati. Mislim da postoji uputstvo uz brzinomer gde se montira magnet u odnosu na precnik tocka da bi tacno merio. Mozes i na tezi nacin, stavis ga odokativno pa uporedis sa gps-om i onda korigujes plus-minus.
Ipak necu, na tel imam GPS pa cu videti. Sutra najverovatnije javljam brzinu. :joks:

Koje rolnice da stavim na PEDU Gatto 50ccm 2T da povecam na brzinu?

View Postduki996, on 01 October 2012 - 19:32, said:

Nov sam uzo, placen je 83.0000.
Pardon, 83.000 :DDDD

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 October 2012 - 21:47

View Postduki996, on 01 October 2012 - 20:32, said:

Koje rolnice da stavim na PEDU Gatto 50ccm 2T da povecam na brzinu?
Eh kad bi rolnice mogle da povecaju brzinu -niko se ne bi bavio tuningom i svi bi bili majstori :joks:
Ajd malo citaj...
http://forum.pyrothe...?/forum/35-faq/
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/

#10 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 01 October 2012 - 22:21

View Postcvele, on 01 October 2012 - 21:47, said:

Eh kad bi rolnice mogle da povecaju brzinu -niko se ne bi bavio tuningom i svi bi bili majstori :joks:
Ajd malo citaj...
http://forum.pyrothe...?/forum/35-faq/
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/
Daj preporuci mi nesto, al da mi ne s**be motor.

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 October 2012 - 22:21

nema veze gde se postavlja magnet ako obim točka može da se unese u milimetrima.... bitno je samo da čitač može da ga prepozna tj da bude na odgovarajućem odstojanju..

..iiii sledi brojanje, i kalkulacija prema obimu točka....

#12 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 02 October 2012 - 11:49

Evo ga... :joks:
Posted Image
Posted Image

#13 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 03 October 2012 - 10:41

Dostigo sam brzinu od 72,3kmh na GPS. Ja mislim da je to sasvim prtistojna brzina za kineza. Imam druga koj ima kineza sa istim performansama nemoze da mu predje 70 ni nizbrdo. :) Pozdrav!

#14 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 03 October 2012 - 12:18

To je - to: 65-70 km/h (okay, i 75) je neka ocekivana brzina za kineza serijalu (moj CPI je isao oko 65). A te price "80, 90.." macku na rep! Kad budes stigao procitaj teme drugih clanova koji voze kineze, pa ces videti da se za takve brzine mora investirati par stotina (pa i vise) evra i mnooogo truda da se sve to lepo usteluje. Ali Pedolina ti je sasvim simpa i prosto place za nekim pocetnim tuningom tipa auspuh, rolice itd.. :) Svidja mi se, ako sam dobro video kod Cveleta na slici, sto ima prednja klesta sa dva klipa - trebalo bi da lepo koci prednjom?

#15 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 03 October 2012 - 14:03

Ima disk.

#16 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 03 October 2012 - 16:08

View Postduki996, on 03 October 2012 - 14:03, said:

Ima disk.
Sad bih se zezao ali ne smem da me admini ne grde :) Znam da ima disk nego tzv. "celjust" prednje kocnice u sebi najcesce ima jedan klip koji potiskuje kocione plocice ka disku, i tu nastaje trenje koje usporava/zaustavlja skuter. Tako je kod vrv. vecine skutera od 50 cccm, ali neki skuteri imaju celjust sa dva klipa i, po nekoj logici ali ne mora uvek da bude tako, trebalo bi da bolje koce. Moj brat na skuteru Sprint GR8 ima takvu celjust (koci neuporedivo bolje nego moj), clan Zoksi na Sprint Grizzy-ju itd.. Evo, vidi ovde :http://shop.motobike...ti/cat_375.html

#17 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 03 October 2012 - 16:17

Neznam, al sam primetio da kad zakocim pri vecoj brzini cuje se krrrk.......krrrrk......krrrk
Sta misls da zanm ja sta su ti cesljusiti na disku i tako to, imao sam pre ovoga Tomosa Automatica, nzm skoro nista od skuterima. Znam samo da je dobar za mene :DDD

Ima dve cesljusti. :DDD Sad sam pogledao :)

#18 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 03 October 2012 - 20:39

View PostDragan NS, on 03 October 2012 - 16:08, said:

Sad bih se zezao ali ne smem da me admini ne grde :rolleyes: Znam da ima disk nego tzv. "celjust" prednje kocnice u sebi najcesce ima jedan klip koji potiskuje kocione plocice ka disku, i tu nastaje trenje koje usporava/zaustavlja skuter. Tako je kod vrv. vecine skutera od 50 cccm, ali neki skuteri imaju celjust sa dva klipa i, po nekoj logici ali ne mora uvek da bude tako, trebalo bi da bolje koce. Moj brat na skuteru Sprint GR8 ima takvu celjust (koci neuporedivo bolje nego moj), clan Zoksi na Sprint Grizzy-ju itd.. Evo, vidi ovde :http://shop.motobike...ti/cat_375.html
Ma uddddd rrrriiiiiiiiiiii slobodno po zezu :)

View Postduki996, on 03 October 2012 - 19:32, said:

Ima dve cesljusti. :DDD Sad sam pogledao :)
Majketi,o pa to je vec opaka makina....vidi se da su tu talijani umesali prste.

#19 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 03 October 2012 - 21:50

Majke mi. :DD

View Postzoksi, on 03 October 2012 - 20:39, said:

Ma uddddd rrrriiiiiiiiiiii slobodno po zezu :)
Ma zezaj slobodno, nisam procitao do kraja post i pomisleo da covek govori o nekom drugom sistemu kocenja, zato sam napisao "Ima disk" :) :rolleyes: :D :D

Sto ga vise vozim to mi je brzi. :D Sad mi se cini da ide mnogo bolje nego pre, a i krajnja brzina mu je veca cini mi se, bar tako pokazuje skala. :D Pozz

#20 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 05 October 2012 - 09:32

Zahladilo je pa mu prija. Kako neko rece na 4rumu: "vrucina je ubica obrtaja". Nego, kad ce tu neka rezona da padne ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users