Jump to content

PEDA Gatto

• This topic is locked This topic is locked
52 replies to this topic

#41 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 09 October 2012 - 16:48

To je. Ma bio sam u selo i nestalo mi ulje, i sta cu nego da pomesam :D

#42 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 09 October 2012 - 18:26

Jaooo, ubicu se, motor lepo upali i dok aj namsetim kacigu on se ugasi i nece ni da mrdne, pola sat nemogu ga upalim, mora da je presisao http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

#43 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 09 October 2012 - 18:53

View PostBoba3n, on 09 October 2012 - 14:39, said:

pantelejska 24 cini mi se, tu servisiraju taxi vozila ako se ne varam sad hocu da otvorim svoju temu, ali imam malo problema sa ubacivanjem slika tj ne znam sliku da ubacim, samo link umem, malo sam se upetljao
COOL TAXI

Odlicno ulje sipate (oba dvoje) :D

#44 Boba3n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 09 October 2012 - 22:23

View Postduki996, on 09 October 2012 - 18:26, said:

Jaooo, ubicu se, motor lepo upali i dok aj namsetim kacigu on se ugasi i nece ni da mrdne, pola sat nemogu ga upalim, mora da je presisao http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png
kad ti se tako ugasi verglaj ga bez gasa, ili sa vrlo malo gasa! - i nije mogao da presisa zato sto je vec radio. jesi mu cistio svecicu-i to moze da zeza(slobodno je skini i ocisti ne moze da skodi)

View Postzoksi, on 09 October 2012 - 18:55, said:

Odlicno ulje sipate (oba dvoje) :D
A ti sta sipas ako nije tajna ?

#45 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 10 October 2012 - 06:10

View PostBoba3n, on 09 October 2012 - 22:24, said:

A ti sta sipas ako nije tajna ?
Naravno da nije tajna (pa zato i sluzi forum) MOTUL 710 ili IPONE Scoot Run,znaci iskljucivo full sintetika.Ova ulja nisu za vas posto vozite serijale.

Ajd sad malo matematika (uzmimo za primer da pumpa baca 2%) znaci 100 gr. ulja na 5 litre goriva ili 1 litru ulja na 50 litara goriva.Posto vozite serijale koje trose 3l. ispada da vam litra ulja traje 1600 km.
Ustedeti na 1600 km. 200-300 din. na ulju je smesna i glupa.
Sto se mene tice sipajte i Dijamant,Sunce vase makine vas problem.

#46 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 10 October 2012 - 11:16

View PostBoba3n, on 09 October 2012 - 22:23, said:

kad ti se tako ugasi verglaj ga bez gasa, ili sa vrlo malo gasa! - i nije mogao da presisa zato sto je vec radio. jesi mu cistio svecicu-i to moze da zeza(slobodno je skini i ocisti ne moze da skodi)
Ma nece, a dok do svecicu dodjes treba ti pola sata, upalio tek sinoc oko deset. Stelovao sam mu karburator da mi se ne gasi vise, i uspelo je. Kako tvoj ide moj dodje do 25-30kmh ono kako da se muci malo, pa posle 30 cepa sve zivo. :D

View Postzoksi, on 10 October 2012 - 06:10, said:

Naravno da nije tajna (pa zato i sluzi forum) MOTUL 710 ili IPONE Scoot Run,znaci iskljucivo full sintetika.Ova ulja nisu za vas posto vozite serijale.

Ajd sad malo matematika (uzmimo za primer da pumpa baca 2%) znaci 100 gr. ulja na 5 litre goriva ili 1 litru ulja na 50 litara goriva.Posto vozite serijale koje trose 3l. ispada da vam litra ulja traje 1600 km.
Pa bilo bi lepo da sam ja sipao ulje, nego je on vec bio do pola pun kad sam ga uzo, i dosipali mi ulje koje je vec bilo u njemu. Sledeci put sipam neko bolje, a cena od skoro 1000din ako se lepo secam za litar ENI ulja je bas skupa.

View PostBoba3n, on 09 October 2012 - 15:57, said:

a ulje, kolko ti je potrosio do sad, jel si sipao ono njihovo ENI??
Procitaj u garantnoj knjizici stavku -ODRZAVANJE-, obavezno. Ti si kupio polusintetiku od 650dinara, a treba sintetika koja je u istoj prodavnici 1150dinara. Pozdrav!

#47 Boba3n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 11 October 2012 - 16:27

View Postduki996, on 10 October 2012 - 18:55, said:

Procitaj u garantnoj knjizici stavku -ODRZAVANJE-, obavezno. Ti si kupio polusintetiku od 650dinara, a treba sintetika koja je u istoj prodavnici 1150dinara. Pozdrav!
posto se serijala vozi na 7do 9 hiljada obrtaja polusintetika je sasvim odgovarajuca, dok bi sintetika mogla da bude samo kantraproduktivna (namenjena je samo za preko 10 000 obrtaja ) jer ona u seriskim motorina od 50 kubika ne moze u potpunosti da sagori i moze samo da stvara taloge masnoce po izduvnom sistemutj da vremenom ometa makinu da "dise" !!
A sto se tice garantne knjizice i same garancije tj njenog sadrzaja , mislim da je idealna za brisanje
nakupljenih preradjenih ostataka hrane sa straznjice posle sranja :icon_scratch: !

View Postzoksi, on 10 October 2012 - 06:10, said:

Sve je to u redu, samo mi kazi ko je pricao o ustedi na ulju i sta fali Agipovoj polusintetici Posted Image ??

#48 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 11 October 2012 - 17:18

View PostBoba3n, on 11 October 2012 - 16:27, said:

posto se serijala vozi na 7do 9 hiljada obrtaja polusintetika je sasvim odgovarajuca, dok bi sintetika mogla da bude samo kantraproduktivna (namenjena je samo za preko 10 000 obrtaja ) jer ona u seriskim motorina od 50 kubika ne moze u potpunosti da sagori i moze samo da stvara taloge masnoce po izduvnom sistemutj da vremenom ometa makinu da "dise" !!
A sto se tice garantne knjizice i same garancije tj njenog sadrzaja , mislim da je idealna za brisanje
nakupljenih preradjenih ostataka hrane sa straznjice posle sranja :icon_scratch: !

Ok, malopre sam bio na servis sto mi nije teo upali motor, covek mu samo procistio filter za gorivo i tolko. Da znas da si upravu, do sada nisam bio prisutan servisu al sad kad sam se uverio... Za dzabe nam uzimaju pare. Jedva sam ga namolio da pregleda motor. Ja sam mu sipao prvu kantu punu a drugu polu sintetiku. Koj mu benzin sipas, bolji il obican?

View PostBoba3n, on 11 October 2012 - 16:41, said:

Sve je to u redu, samo mi kazi ko je pricao o ustedi na ulju i sta fali Agipovoj polusintetici Posted Image ??
Cena nije bitna, ovamo u "Sirenu" jeftinije 80 dinara :čiča:

Hahah da dodam, onaj majstor mi daje polustinetiku i ubedjuje me da je sintetika. Hahahahahaa ! :D :) :)

edit Admin: Forum nije chat! U jednoj poruci reci sta zelis.

#49 Boba3n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 11 October 2012 - 17:32

hahahaahhaha, ako ti je stalo da sto duze teras skuter zaboravi na servis, nadji nekoga da ti ga odrzava u koga imas poverenja,ili na kraju krajeva uzmi sam tako te sitnice u konsultaciji sa nekim iskusnijim - ovi sabani mogu samo da ti naprave neku stetu ..
a sto se tice benzina sipam koje crevo dovatim- samo bacim pogled da nisam uzeo dizel :icon_scratch:- salu na stranu ovaj euro premijum bi trebalo da ima malo jacu oktansku vrednost od obicnog, tako da bi trebalo bolje da sagoreva, tj manje da trosi, a benzin sto duze stoji to vise gubi na oktanskoj vrednosti

#50 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 11 October 2012 - 17:32

Niti Boban zna sta vam prodaje a i vi niste sigurni sta kupujete http://www.bellamoto...talog%20srb.pdf

#51 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 17 October 2012 - 14:47

Vec evo nedelju dana motor dodje uz male napore do 30 pa posle kao da prebaci brzinu i cepa lagano preko 60. Sto ima kao pauzu izmedju 25-30km/h? Pre nije bilo tako pauza jeste bila ali neprimetna, a sada se bas primeti. Sta mu nije dobro, mozda karburator stelovanje?

#52 duki996

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoNis
  • VozimPEDA Gatto

Posted 03 May 2013 - 21:27

Motor mi brze ubrzava od 30-40 nego od 20-30kmh. Sta moze biti problem?

#53 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 May 2013 - 21:46

Lose podesen prenos.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users