APN 6 kum - restauracija
Started by Mario, Oct 12 2012 12:30 AM
51 replies to this topic
Posted 07 March 2013 - 11:30
Nešto gledam, pa razmišljam...ima li razlike, kad izađe iz radnje ili iz tvog dvorišta ?
Posted 07 March 2013 - 11:39
hvala, malo je bio korman tesniji, jer smo menjali kuglice, te sam dotegao za nijansu jače, kasnije sam popuštao pa sam ponovo dotegao jer je toliko dobio slobodnog hoda u guvernali... i kod mene na SR-ki sam primetio da je bilo potrebno dotegnuti onako za samo jednu nijansu tesnije nego kada bi se volan lagano okretao, izgleda da kuglice malo legnu posle određenog vremena recimo dve nedelje vozikanja, i bude taman..
e sad taj stadijum gde volan ne ide potpuno lagano ume da smeta, pa je zato pitao jer ovako stajao korman,, APN- volan ima onaj šlic sa donje strane i samo u jedan položaj može da se namontira...
što se metalnog zvuka tiče, ok elko radi posao, a i napisah gore, ovaj Laser kao fabrički, nema celu prvu pregradu već samo delimično, kao prsten onaj spoljni, a unutrašnji je isečen, dok je kod originala to cela pregrada i ima samo rupice... jasno je da ovaj auspuh neće toliko ići u obrtaje jer nema na tom mestu..."prvi perforirani protivkonus" ehh sad sam rekao... a i onaj zadnji pričušivač je sa dve cevčice u originalu, znamo da se cevčice rade posao prigušenja zvuka, a ovde je samo ploča sa dve rupe...
eto proizvođač aftermarket auspuha se pobrino, vrv po nečijem navođenju da im auspuh ima dobar zvuk... ali evo ja ću ovo leto odraditi test, stari fabrički bez lule naravno vs ovaj aftermarket, pa ćemo da vidimo koji će biti bolji...
ps. Lenko ima naravno, ostale su žbice i obruči, kao i gume da se renoviraju, to je kum ostalo da razmisli kako će, nije neka cifra, samo treba neko da uplete žbice i centrira obruče...
e sad taj stadijum gde volan ne ide potpuno lagano ume da smeta, pa je zato pitao jer ovako stajao korman,, APN- volan ima onaj šlic sa donje strane i samo u jedan položaj može da se namontira...
što se metalnog zvuka tiče, ok elko radi posao, a i napisah gore, ovaj Laser kao fabrički, nema celu prvu pregradu već samo delimično, kao prsten onaj spoljni, a unutrašnji je isečen, dok je kod originala to cela pregrada i ima samo rupice... jasno je da ovaj auspuh neće toliko ići u obrtaje jer nema na tom mestu..."prvi perforirani protivkonus" ehh sad sam rekao... a i onaj zadnji pričušivač je sa dve cevčice u originalu, znamo da se cevčice rade posao prigušenja zvuka, a ovde je samo ploča sa dve rupe...
eto proizvođač aftermarket auspuha se pobrino, vrv po nečijem navođenju da im auspuh ima dobar zvuk... ali evo ja ću ovo leto odraditi test, stari fabrički bez lule naravno vs ovaj aftermarket, pa ćemo da vidimo koji će biti bolji...
ps. Lenko ima naravno, ostale su žbice i obruči, kao i gume da se renoviraju, to je kum ostalo da razmisli kako će, nije neka cifra, samo treba neko da uplete žbice i centrira obruče...
Posted 07 March 2013 - 13:09
Ajde, da ne cepidlačimo sad...žbice i obruči...bila bi greota da ostane sa njima, takvim...mada nisam video, ali i SRka kad ti je izašla iz dvorišta (posle tatinog zakucavanja, zbog "loših" kočnica), bila je ko iz radnje...
Posted 07 March 2013 - 13:44
Lepotan
Nema boljeg za do i off-road pored Morave i tako to

Posted 07 March 2013 - 20:06
matori se sa kymco-m zakucao, ti si malo permutovao, a SR-ku je potpisala ćerka, na treninzima pre trke za prošlogodišnji Horgoš..
sve jedno, kum odlučuje , njegova mašina je...
ove sezone ako bude sreće i para, ide restauracija mog APN-a.. pa će da bidne za pored Morave i meni... ehh
sve jedno, kum odlučuje , njegova mašina je...
ove sezone ako bude sreće i para, ide restauracija mog APN-a.. pa će da bidne za pored Morave i meni... ehh
Posted 07 March 2013 - 21:16
E takooo. Vratio sam se opet na prvu stranu da vidim "babu" a onda na drugu da vidim "devojče".
Bravo.
Jel se taj apenac vozi sa PSP(AM) ili sa A kategorijom?

Jel se taj apenac vozi sa PSP(AM) ili sa A kategorijom?
Posted 07 March 2013 - 23:03
Ja morao da procitam sve od pocetka ...vec zaboravio- mislio da kum vec odavno vozi, a vi u medjuvremenu KLALI. PEKLI RAKIJU, sve , sve , samo najmanje radili !
Uradili ste dobar posao , masina je nova , novcata , ima da sluzi kuma samo tako , ne znam samo koliko ga je JELENA kostalo , al` da zna svakoga od njih vredi ! to je potpuno novo...Za takvu vrstu restauracije je jednako vazno pored znanja i dobro drustvo, onda se neuporedivo lakse radi ! Odlican posao !!!
Uradili ste dobar posao , masina je nova , novcata , ima da sluzi kuma samo tako , ne znam samo koliko ga je JELENA kostalo , al` da zna svakoga od njih vredi ! to je potpuno novo...Za takvu vrstu restauracije je jednako vazno pored znanja i dobro drustvo, onda se neuporedivo lakse radi ! Odlican posao !!!

Posted 08 March 2013 - 00:05
a ne ne .. kum je morao krstu i mene da vodi na karađorđeve šnicle, i tu se još dodatno zalilo sa par jelenka...
jes u pravu ste motor je funkcionalan od prvog posta ove teme,. uglavnom tako radim kad nije moje motorče u pitanju, pišem kad završim, ..
izvinjavam se svima što je se ovoliko odužilo...
za sada je na PSP-u, mada na žalost, ovaj je iz generacije kojima je maksimalna po knjižici 48Kmh, kao i moj... a tek ovi noviji sa livenjacima su po knjizi do 45Kmh, velika glupost je... kad dođe no menjanja tablice moraće da ide na A kategoriju, a tačno se sećamo da je moglo nekad T12 odneti na atest sa zamenjenim prednjim lančanikom i da su odobravali registrovanje na PSP, i pored toga što je T12 išao nekih 65Kmh....
jes u pravu ste motor je funkcionalan od prvog posta ove teme,. uglavnom tako radim kad nije moje motorče u pitanju, pišem kad završim, ..
izvinjavam se svima što je se ovoliko odužilo...
za sada je na PSP-u, mada na žalost, ovaj je iz generacije kojima je maksimalna po knjižici 48Kmh, kao i moj... a tek ovi noviji sa livenjacima su po knjizi do 45Kmh, velika glupost je... kad dođe no menjanja tablice moraće da ide na A kategoriju, a tačno se sećamo da je moglo nekad T12 odneti na atest sa zamenjenim prednjim lančanikom i da su odobravali registrovanje na PSP, i pored toga što je T12 išao nekih 65Kmh....
Posted 08 March 2013 - 23:16
Ti noviji, koji mogu na psp, od koje godine kreću ili kako da znam razliku?
Posted 09 March 2013 - 20:41
ne znam tačno da ti kažem, to su ovi sa livenjacima
Posted 10 March 2013 - 21:02
Ok, hvala.

Edited by Dovla, 10 March 2013 - 21:02.
Posted 05 June 2013 - 21:09
Svaka cast Mario! odlicno odradjen posao....
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users