Jump to content

Aprilia Sr50cc Stealth, 70cc High End

aprilia stealth 50cc 70cc MHR

960 replies to this topic

#121 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 January 2013 - 14:29

Uf predobro izgleda,i korman si stavio super,za koji dan ce i moj da ugleda dan...

#122 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 January 2013 - 14:46

Mnogo mi se dopada ovako "go" ko pistolj :) nabaci samo ono sto mora pa da padne jedno paljenje...

#123 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 January 2013 - 14:56

View Postcvele, on 13 January 2013 - 14:46, said:

Mnogo mi se dopada ovako "go" ko pistolj :) nabaci samo ono sto mora pa da padne jedno paljenje...

hehe da izgleda dobro ovako ogoljen..
Nemam još sve komponente, tj mogu da pakujem neke fabričke stvari ali neću...kad slažem onda hoću sve odma kako sam zamislio..Treba mi još OR variomat,OR ventilvar,OR kaiš, kvačilo (Polini evolution zvono sam dobio na poklon od Marija-hvala mu!), teflonska creva za kočnice, prirubnica, usis i to bi bilo to onda...

#124 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 January 2013 - 17:33

Za sad ekstra izgleda. Svaka cast za pedantan rad. Aj sad i ti da upalis masinu.

#125 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 January 2013 - 02:52

Da ne izostavim i detalje oko montiranja Malossi Inerrotor-a i podešavanja..

Attached File  IMAG0676.jpg   1000.79K   31 downloads

Nakon montiranja statora i rotora uvideo sam da je razmak u gornjem delu oko 0,75mm a u donjem bukvalno češe stator...S obzirom da je ploča na koju ide stator pričvršćena u 2 tačke na bloku (gore i dole) odlučio sam da podmetnem platnicu debljine 1,2mm ispod gornjeg šrafa da vidim šta ću dobiti...Ne valja, sada gornji razmak ne postoji a dole zjapi suviše, znači debela platna! Pošto nisam imao tanje ovu od 1,2mm sam stanjio na 0,5mm lupajući čekićem po njoj.. :)
Sledeće merenje uz postepeno zakretanje statora mi donosi rezultat od 0,25mm razmaka u svim tačkama oko rotora prema statoru....Nigde ne češe pri okretanju!!!

Attached File  IMAG0677.jpg   916.24K   34 downloads Attached File  IMAG0678.jpg   591.44K   34 downloads

Dalje, usledilo je podešavanje tačke paljenja! I za ovaj cilindar Malossi kaže 2,25mm pre GMT...Mario mi je bio u gostima i doneo mikrometar pa smo zajednički odradili posao! Na rotoru tako i na statoru postoje zarezi koje je potrebno preklopiti kad je klip na 2,25mm od GMT-a..

Da obradim i deo oko silen bloka fabričkog subframe koji mi je zadao muke, pa da pomognem nekom ako bude imao slične dileme...Inače na subframe je levi silen blok propao (guma se potrošila)..Inače specifičan je jer ima tu četvrtku kao osovinu i nigde u prodaji nema takav!!
Čak šta više nisam uspeo da nađem ni isti spoljni fi koji je 30mm pa nek je i okrugla unutrašnja osovina samo nek upada u ležište...Na kraju sam uzeo neki 32mm spoljni fi od neke balans štangle nekog auta za 200din...Naravno bilo je potrebno skinuti tih 2mm spolja, na drugoj slici se vidi kako sam to odradio (uhvatio sam ga u burgiju i deri na šmirglu)...
Levo je original, a desno zamenski..

Attached File  IMAG0680.jpg   1.24MB   35 downloads Attached File  IMAG0679.jpg   901.44K   32 downloads

Sve je selo u subframe kako treba i nadam se da neću imati problema oko gibanja bloka na ramu...

#126 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 15 January 2013 - 11:19

Nije ti jos puno ostalo...za platnu se snasao sa `ubedjivacem`...

Za silen sam i ocekivao da ces se snaci , prepraviti, mora se tako, ni jedan posao se nije oteo...

Gledamo te...

#127 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 January 2013 - 01:54

Kupio sam kandžu Doppler i BGM downhill korman u kombinaciji...Ta dopplerova kandža se na osovinu T-račve pričvršćuje sa tamo neka 2 mala imbusa koje treba stegnuti dovoljno jako ali ne ni prejako jer je ipak aluminijum...pa aj sad ti budi miran da se to tamo neće odvrnuti ili ispasti,zaoscilovati....Ja nikako nisam mogao ostaviti to tako, a ni po savetima Maria... :icon_scratch:

Na fabričkom volanu prolazi jedan šraf 8ica koji drži fabriči korman na osovini T-račve...E sad na Dopplerovoj kandži ima ostavljena jedna rupa 6ica doduše koja se i ako proširim na 8icu ne poklapa sa fabričkom rupom na osovini T-račve...evo o čemu se radi (crvenim sam obeležio gde je fabrička rupa...

Attached File  IMAG0689.jpg   636.1K   31 downloads

Cilj je proterati 8icu šraf kroz kandžu i osovinu kao dodatnu sigurnost...Pošto tu nema prostora za burgijanjem samo u jednu-donju stranu ili kopanjem biaxom, jer ne bi bilo precizno, odlučio sam kao i Mario da probušim dodatnu rupu na kandži isod postojeće manje rupe...Između rupa sam ostavio zid debljine 1mm..

Prvo ide obeležavanje pa bušenje manjim burgijama sve do 8ice na kraju!

Attached File  IMAG0690.jpg   834.14K   31 downloads Attached File  IMAG0691.jpg   813.28K   26 downloads Attached File  IMAG0692.jpg   884.26K   26 downloads

Pošto je sad novo probušena rupa sišla ispod fabričke rupe na osovini T-račve, kad se kandža nabije skroz do dole tj osloni na kraj osovine a to je i cilj, rešenje je bilo postaviti 2 platne od 1,60mm koliko je tačno trebalo da rupa dođe na rupu! I to sad izgleda ovako zavrnuto...

Attached File  IMAG0694.jpg   764.52K   28 downloads Attached File  IMAG0693.jpg   808.84K   25 downloads Attached File  IMAG0695.jpg   807.32K   42 downloads

Stoji sve čvrsto kao u betonu i nema kud!!!
I evo jedna slika za kraj... (postavljene komplet ručkice kočnica,hladnjak, ručke...)

Attached File  IMAG0696.jpg   909.98K   46 downloads

#128 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 January 2013 - 02:12

Ekstra izgleda a i sad je definitivno sigurnije.

#129 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 January 2013 - 19:33

meni se zapravo kako god da stegnem mogla malo jačim trzanjem pomeriti kandža sa osovine, i tu je došla ideja, a kada je već i fabrički volan tako osiguran smatrao sam da je taj šraf na tom mestu neophodan, pogotovu ako znamo koja brzina se ovde može ostvariti i koliko sigurno upravljanje mora biti.. u jednom trenutku mi je palo na pamet šta ako zakucam u neku rupu , kakvi su nam putevi dešava se, pa ako mi se pomeri volan, pravo veselje... mislim da je ovako najbolje,. šraf ulazi ispod plastike tako da ne ne vidi, pa čak nije ni ružno....

#130 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 January 2013 - 21:35

ma vidi, sve i da je ružno zabole me, bitno je da korman stoji u rukama i da ne mrda!!

#131 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 January 2013 - 14:25

Radovi se nastavljaju, i idu dosta sporo...neke sitne stvarčice znaju da uzmu par sati...

Sledeće šta sam uradio je montaža brze ručke gasa Tomasseli, uvlačenje sajle gasa i zezancije oko nje oko skraćivanja, pripasavanja itd itd...
Kupio sam Stage6 usis i metalnu prirubnicu sa gumenim prihvatom koji je trebalo otvoriti za velika usta PWK 21mm karburatora koji je čak 35mm! Pod frezerom je guma popustila i otvorio sam prirubnicu do 34mm da karburator naiđe tesno u nju...

Sve sam smontirao kao što je fabrička pozicija da vidim da li sve staje i opasna je gužva u šesnaestercu...pogledajte! Filter short type staje jedva i to bez ikakvih kolena ili slično tome. znači direkt na karb...

Attached File  IMAG0704.jpg   822.77K   45 downloads Attached File  IMAG0705.jpg   708.54K   45 downloads Attached File  IMAG0706.jpg   641.7K   37 downloads

Attached File  IMAG0708.jpg   690.47K   39 downloads Attached File  IMAG0707.jpg   725.19K   39 downloads

Ostaje pitanje da li će karb udarati u ram, blok ili cilindar prilikom gibanja skutera jer je sve bukvalno na 5mm rastojanja!?! videćemo...

#132 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 January 2013 - 14:34

a to gde filter udara je nosač gazišta za noge, pa proveri i to...

#133 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 26 January 2013 - 15:07

sve je lepo ispalo,svaka cast Pita... ali pazi na filter,ja sam par filtera tako izgubio na aerox-u,pa sam sada resio da izbacim karb nazad,nevredi da kupujem svaki mesec filter hehe...

#134 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 January 2013 - 15:29

videćemo kako će sve to stajati kad stavim par plastika okolo da vidim gde šta udara i ko kome smeta...napraviću da bude bez greške jer drugačije ne može!!! :rile:

#135 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 26 January 2013 - 17:54

Taj los smestaj karba na mina bloku me uvek strasno nervirao...razmisli o nekom subfrejmu ili home- made usisu i lepo smesti karb tamo gde mu je mesto-tj. nazad ....

#136 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 26 January 2013 - 18:02

View Postcvele, on 26 January 2013 - 17:54, said:

Taj los smestaj karba na mina bloku me uvek strasno nervirao...razmisli o nekom subfrejmu ili home- made usisu i lepo smesti karb tamo gde mu je mesto-tj. nazad ....
Zato sam ja Piaggio uzeo pa sve ti tu na dohvat ruke,jedino auspuh je***a staviti al polako...

#137 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 January 2013 - 19:31

Mikac: i na pežou ti je sve na dohvat ruke, al šta sad...minareli je u garaži nema nazad... :)

View Postcvele, on 26 January 2013 - 17:54, said:

znam Cvele, to će biti kad tad...Mislio sam sad za prvu ruku da rešim ovako kako je pa ćemo posle mozgati...Ima subframe Stage6 za Aeroxa da se kupi, kao što je Mario uzeo, samo njega treba prepravljati a tu ima posla..
Postoji Kiesler-ov set za izbacivanje bloka nazad koji ostavlja prostor i za montiranje karba prema nazad, al ljudi kažu da je dosta nežno urađen...Mislim da bi taj patent valjalo iskopirati i napraviti od debljeg lima...

#138 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 26 January 2013 - 19:40

Pita nemoj sve ozbiljno shvatati sa moje strane sem tuninga,moram malo potpaliti,dobro je to sve,samo probaj nekako da napravis subframe....

#139 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 26 January 2013 - 21:24

View PostPita, on 26 January 2013 - 19:31, said:

.Mislim da bi taj patent valjalo iskopirati i napraviti od debljeg lima...
Eee da ....zaboravio sam na tu opciju a izuzetno je moguca u home-made varjanti...cak bi to moglo i mnoogo cvrsce nepraviti uz malo "mozganja"...po dve spojene viljuske na svakoj strani...nesto ovako...
Posted Image
Ko na ovoj slici sa Keislerom al jos par komada spolja levo i desno ...i ne moraju bas da budu ovoliko dugacke...
Posted Image

#140 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 January 2013 - 02:19

ovaj kiesler mi deluje kao dečja igračka...ne sviđa mi se uopšte! Moglo bi se nešto napraviti...treba dobrog majstora i alata...

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users