3
31 replies to this topic
Posted 24 December 2019 - 13:24
Konačno , nešto stiglo iz Kine ...Si Đin Ping mi poslao ovo ...
Ovo i nije tako važno , važnija je guma i onaj konverter, to je po informacijama u Srbiji , ali nema ko da donese , malo zajebavali poštari sa onim štrajkom , ali očekujem svakog dana ...
Onaj sat na maticu nemam vremena da povežem , ali ove male obrtaljke su lake za povezati , pa ćemo da vidimo šta kažu ...za te pare , oko šest dolara po komadu , šteta je ne uzeti bar dve , pa nek jedna stoji u rezervi ...
Ovo i nije tako važno , važnija je guma i onaj konverter, to je po informacijama u Srbiji , ali nema ko da donese , malo zajebavali poštari sa onim štrajkom , ali očekujem svakog dana ...
Onaj sat na maticu nemam vremena da povežem , ali ove male obrtaljke su lake za povezati , pa ćemo da vidimo šta kažu ...za te pare , oko šest dolara po komadu , šteta je ne uzeti bar dve , pa nek jedna stoji u rezervi ...
Posted 24 December 2019 - 18:38
Ovaj moj Ming Čeng Dong izgleda malo brži od tog tvog 😂
Samo što me poštar sad "mrzi" haha! Dođe mi danas s paketićem (cdi) i kaže evo, valjda nemaš više, svako malo sam kod tebe, a nemam kud više trpati pakete 😂
Ajd, reko hvala, ali ima još 3-4 stići, žali se upravi kineske pošte na raspored slanja 😉
Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk
Samo što me poštar sad "mrzi" haha! Dođe mi danas s paketićem (cdi) i kaže evo, valjda nemaš više, svako malo sam kod tebe, a nemam kud više trpati pakete 😂
Ajd, reko hvala, ali ima još 3-4 stići, žali se upravi kineske pošte na raspored slanja 😉
Posted 25 December 2019 - 09:03
Svagde je tako, najviše vole raznositi penziju...
Posted 25 December 2019 - 18:03
E, sledeći put poručujem tonu cementa iz Kine , pa da ga vidim onda kako će na biciklu da donese , hehehhe...hoće se onda žaliti ?
Posted 25 December 2019 - 19:38
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Posted 26 December 2019 - 11:34
Ove male , kakve su , da su , treba svaka kuća da ima ...životni vek im je 2- 3- 4 godine , meni je već treća , četvrta , jedna mi otpala , visila na kablu , jedna se pokvarila , pa u đubre , na Alienu je već čettiri godine , kao baterija je nezamenjiva , ali nije tako ....provalio sam kako se menja ...nezamenjiv instrument za štelovanja ...
Posted 08 June 2020 - 16:35
Uf, ovaj je dobar, ali košta..
#Aliexpress HRK 525.69 47%OFF | Waterproof Digital GPS SpeedMeter Backlight Speed Tachometer Counter For Boat ATV UTV Motorcycle Automobile motor
https://a.aliexpress.com/_dXkAf7u
Moraću malo prekopati Ali, možda ima jeftinijih kopija kopije 😉
#Aliexpress HRK 525.69 47%OFF | Waterproof Digital GPS SpeedMeter Backlight Speed Tachometer Counter For Boat ATV UTV Motorcycle Automobile motor
https://a.aliexpress.com/_dXkAf7u
Moraću malo prekopati Ali, možda ima jeftinijih kopija kopije 😉
Posted 05 December 2020 - 00:03
sigmaal, on 09 March 2017 - 23:58, said:
Evo da se pridružim temi, možda će nekog interesovati. Kupio sam kod Kineza preko Neta kopiju Koso SS-182 sa belim RPM cifreblatom. Taj mi se baš dopao što je beo, a nije tako ni velika investicija. A i za ljubav se nepita koliko košta zar ne?
Uradio sam do sada testiranje RPM pomoću genratora funkcija, četvrtastim i trougaonim signalom 10-12VAC. Uticaj forme signala na rezultat pokazivanja je bio nikakav. Tako da su to Kinezi dobro odradili. Znači može se signalni RPM kabel
Što se tiče greške merenja RPM ona je na 1000 obrtaja najveća (9,8%) a zatim pada do 0 na 6000 a preko 10000 je zanemarljiva (0,01%). I to je odlično za te novce.
Ako budete kupovali ovakav "sat," obratite pažnju da mu treba senzor goriva, koji radi kontra od standardnih za motocikle. Evo rezultata merenja:
- Rezerva 95 Oma
- 1 crta 92 Oma
- 2 crte 90 Oma
- 4 crte 28 Oma
- 5 crta 16 Oma
Napajanje senzora je 5V Iz "sata".
Hal senzor za brzinomer je NPN tipa, znači okida na masu, kad je magnet kod njega. Napajnje mu je +12V, vezuje se trožično. Nisam ga testirao na tačnost, generator mi ne ide toliko nisko sa frekvencijom. Jedino sam kratko probao na 100 km/h - nije bilo greške. Proveriću GPS-om kad montiram sve, a biće dosta posla. Da ne pričam da i motor treba sređivati, pa tek onda struju i svetalca.
Nisam bio zadovoljan pozadinskim osvetljajem RPM skale, koje bilo plavo i nije mi bilo čitko. Stavio sam 3 kom. 5730 LED sa trakom, ali ne originalne koje idu sa njom. To je bofl koji loše radi a toliko i košta. Stavio sam firmirane, da rade, jer otvarati obrtaljku zbog zamene LED-ova je gadan pos'o.
Ne preporučujem da s upuštate u slične egzibicije, ukoliko niste profesionalni elektroničar, sa iskustvom.
Uradio sam do sada testiranje RPM pomoću genratora funkcija, četvrtastim i trougaonim signalom 10-12VAC. Uticaj forme signala na rezultat pokazivanja je bio nikakav. Tako da su to Kinezi dobro odradili. Znači može se signalni RPM kabel
Što se tiče greške merenja RPM ona je na 1000 obrtaja najveća (9,8%) a zatim pada do 0 na 6000 a preko 10000 je zanemarljiva (0,01%). I to je odlično za te novce.
Ako budete kupovali ovakav "sat," obratite pažnju da mu treba senzor goriva, koji radi kontra od standardnih za motocikle. Evo rezultata merenja:
- Rezerva 95 Oma
- 1 crta 92 Oma
- 2 crte 90 Oma
- 4 crte 28 Oma
- 5 crta 16 Oma
Napajanje senzora je 5V Iz "sata".
Hal senzor za brzinomer je NPN tipa, znači okida na masu, kad je magnet kod njega. Napajnje mu je +12V, vezuje se trožično. Nisam ga testirao na tačnost, generator mi ne ide toliko nisko sa frekvencijom. Jedino sam kratko probao na 100 km/h - nije bilo greške. Proveriću GPS-om kad montiram sve, a biće dosta posla. Da ne pričam da i motor treba sređivati, pa tek onda struju i svetalca.
Nisam bio zadovoljan pozadinskim osvetljajem RPM skale, koje bilo plavo i nije mi bilo čitko. Stavio sam 3 kom. 5730 LED sa trakom, ali ne originalne koje idu sa njom. To je bofl koji loše radi a toliko i košta. Stavio sam firmirane, da rade, jer otvarati obrtaljku zbog zamene LED-ova je gadan pos'o.
Ne preporučujem da s upuštate u slične egzibicije, ukoliko niste profesionalni elektroničar, sa iskustvom.
Evo da dodam ovde semu za povezivanje ove kineske kopije koso instrumenta...
Boje zica nisu uvek iste na zalost ali je raspored u konektorima identican.
Posted 05 December 2020 - 17:15
Marko,zamolio bih te da slike kacis direktno na forumski server.
Jedan si od starijih članova foruma,pa ne moram da ti pričam zašto je to bitno.
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Jedan si od starijih članova foruma,pa ne moram da ti pričam zašto je to bitno.
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Posted 06 December 2020 - 12:44
Pozdrav drugari. Nisam nasao da je ovde to neko radio pa evo da pitam. Da li je moguce da se sa instrument table nrg mc3 skine obrtomer I ugradi na neke druge skutere piaggio grupacije bez obrtomera.? Da li se kaci na zelenu zicu od CDI a ili je povezivanje malo slozenije.? Mislim da bi ugradjevanjem ovog obrtomera imao tacnije merenje od onog kineskog digitalnog a I za oko je neuporedivo lepse. Steta je samo sto ce se cela tabla upropastiti.
Hvala
Sent from my STK-LX1 using Tapatalk
Hvala
Sent from my STK-LX1 using Tapatalk
Posted 06 December 2020 - 21:52
Svi pia 50 skuteri sa fabrickom obrtaljkom kradu impuls od picka ka cdi-u, zaboravio sam koja je boja zice, mislim da je zelena. Ako uspes da iscupas iz te table samo obrtomer mozes ga ubaciti bilo gde sebi, - sa mase od rama, + sa bravice a impuls dovodis iz dzeka od pickupa ka cdi-u.
Zbog smetnji u radu elektronike obavezno je da vozis svecku sa rezistorom npr nkg bpr9es ili champion rn2c.
Zbog smetnji u radu elektronike obavezno je da vozis svecku sa rezistorom npr nkg bpr9es ili champion rn2c.
Posted 07 December 2020 - 15:48
Hvala na odgovoru i na savetu. Najveći problem je naći instrument tablu, pojuricu na netu pa ćemo videti. Imam tablu od powera ali džaba kad je velika obrtaljka nemam gde da je upakujem.
Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka
Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka
10 user(s) are reading this topic
0 members, 10 guests, 0 anonymous users