Jump to content

Gilera DNA

• This topic is locked This topic is locked
426 replies to this topic

#401 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 10 June 2013 - 02:24

Kvacilo sam malo popustio,sad hvata na oko 6,5k rpm,ALI,javio se drugi problem,izgubio sam krajnju brzinu sa 106kmh na 90kmh zbog jace centralne opruge a kad stavim malo teze rolnice nece u rezonancu?

#402 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 10 June 2013 - 22:12

Jel moguce da tolko manja krajnja...? Ja isto imam jako tvrdu centralnu (malossi zutu) mozda i zato maksimalna 82 po gps-u mada mi nije nesto ni nastelovan karb...

Edited by bojan681, 10 June 2013 - 22:12.

#403 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 11 June 2013 - 02:06

Ja sam se prvo uplasio da nije kopresija oslabila pa da sam izgubio na krajnjoj,i onda se setim da sam stavio tvrdju centralnu ,sutra cu da probam sa malo,vrlo malo tezim rolnicama,nadam se da ce da se poveca krajnja,jer sad ubrzava na 10500rpm a na kraju razvrti 11200rpm,mislim da su malo veci obrtaji nego sto treba,ne osecam da prevrtava,to mi je bas cudno

#404 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 June 2013 - 10:20

ako nisi u centru rezonancije na izlazu remena pred kraj variomata onda nema ni dovoljno snage da ga pogura još tih 1-2mm koliko nedostaje za krajnju...

#405 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 11 June 2013 - 11:41

Probacu sa malo tezim rolnicama :welcome1:
Sad mi trokira dok krecem i do pola gasa,kada malo duze drzim gas na oko 40kmh i kad naglo dodam pocne da trokira i probije,na vecim brzinama nemam tih problema,dizna je 80,igla najtuplja u setu i skroz spustena,vazduh je odvrnut malo vise od 1,5 kruga,koliko se secam cvele je odavno zapusio atomizer,jel se dobija time nesto?

#406 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 June 2013 - 15:01

dobija se i ako nabaviš recimo set dizni pa pogodiš koja je najbolja... konkretno sa ovakvim setupom, nemoj nikom ni da kažeš da imaš samo dve dizne, to je baš nemoguća misija i za malo bolje majstore....

#407 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 11 June 2013 - 16:35

Imam oko 15-tak dizni od 56-80 i od 90-100 ali nemam izmedju 80 i 90,imao sam al sam raspodelio i sad nemam ni 1
Stavio sam teze rolnice,ubrzava na 9600rpm,nisam isprobao krajnju,nestalo benzina :welcome1:

#408 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 June 2013 - 21:52

recimo da kreneš sa 85 tu trokira i ne ide... onda upucaš 82, e tu je već ok.. sa 80 ide kako valja, a sa 78 ubija... i sa 76 već nema snage....

prost primer, ali moraš to sve probati....

#409 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 14 June 2013 - 17:46

Mario pa ti si vidovit :skola: sa 76 nema snage sa 78 bas ubija preko dana ali uvece muce i jedva ide dok je 80 dobra i preko dana i uvece,jeste da na startu malo zatrokira,al sta sad B)

Vracao sam se iz skole malo pre i ja vidim nece u rezonancu nikako,drzim pun gas nece da predje 8k rpm,smanjim gas pocinje da usporava,reko 100% su preteske rolnice,centralna se zagrejala,stavim laske ali sad nece preko 7k rpm,ocistim karburator i uvrnem manju diznu i opet isto,tu sam poceo da pi*dim,stavim ga na stender i pun gas,probi nekako 7k i ode skala u 12k rpm,sve se zivo trese i puce odjednom nesto i ugasi se,ja se uhvatio za glavu, , reko verovatno je izbio neki dihtung ili semering,sve zivo rasturim,svi semerinzi na mestu,na glavi nema vode,sve suvo i ajde da zakurblam kad kompresija 0,ja pogledam malo bolje, mozete misliti, svecica se odvrnula i ispala :0takoje:
Vratim je,upalim,ma nema,ide kao pomahnitao,strasno koliki mi posao napravila sitnicaaaaa!!!

#410 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 14 June 2013 - 22:56

Sledeci put zategni svecicu :0takoje:

#411 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 June 2013 - 11:57

Uh,sad sam je stegao ludacki :)
Meni je kais u remenici propao nekih 4-5mm a na varijatoru brise liniju skroz do vrha,ostane mozda 1mm,verovatno da tu duzi kais ne bi smeo,ispao bi iz varia a?

#412 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 June 2013 - 12:02

Ako ti je remen fabr. duzine -nista ne diraj...nije to minarelli :)

#413 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 June 2013 - 21:47

Dobro cika Cvele,necu dirati B)

#414 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 22 June 2013 - 02:52

Danas mi se u voznji odvrnuli namotaji zbog vibracija (kriv magnet) ponovo sam ih zavrnuo ali sad nemam punjenje akumulatora,ne radi mi cajger,ni pokazivaci T i goriva,migavci,sirena...
Osigurac je probio,njega sam zamenio ali opet isto?

#415 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 18 July 2013 - 19:06

Nisam vozio gileru 15tak dana od kako sam kupio auto,i danas je upalim,samo sto sam seo da vozim,ugasi se i nece da upali,ima varnicu,ima gorivo ali neceee
Posle petog,sestog kurblanja pukne bas jako iz auspuha,onda presisa i tako u krug,evo sad je prodajem u ovakvom stanju kakva je,pa ako neko hoce nek se javi,nemam vise zivaca a ni volje da je namestam

#416 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 18 July 2013 - 19:41

Mozda zvuci glupo, ali ima sam takvih situacija, (nemoj se smejati) ali sa motokultivatorom, isto je dvotaktna masina, tako da je princip isti. Ima varnicu, benzin, sve, ali nepali... Svecicu uzmi i zicanom cetkom ocisti, ne samo malo smirglom, ili samo malo oduvati, nego zicanu cetku i udri, da je iznutra ocistis, i radice... Stvori se nakakav film na svecici, i to je sjebe nacisto, i ako baca varnicu nepali... Imao sam to i na mojoj super devetki jednom, probaj nista te nekosta...

#417 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 18 July 2013 - 19:54

Ma promenio sam 4 svecice i nece

#418 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 July 2013 - 21:34

Au tebe bas hoce sa Gilerom,da ne vuce fals negde?

#419 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 July 2013 - 22:31

Isti problem sam imao pre nedelju dana, jedva ga upalim posle 10 kurbli, odradi par taktova i ugasi se. Samo sam ispraznio lonce karba da izadje prljavstina i sad sve radi..

#420 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 19 July 2013 - 16:07

Ma ne vuce fals,ima kompresiju
Ispraznio sam lonce,ocistio karb.upalio je ali ne prima gas,menjao sam svecice,kapice i niss,evo vidite sta se desi kad dam gas

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users