A, ja bas hocu da imam i za ovaj i za onaj ! Hocu malo da se igram i sa onim od 16 mm , da malo smanjim potrosnju , ali na dizni 68 na 70 ccm imao sam tragove lepljenja ...( to je bilo jos prosle godine na starom kitu ) , znaci , mala trebalo bi malo veca ...za period razrade novog kita sam koristio razbusenu ( 0,50 mm) ostalu od serijale , na 0,9 mmi tako na masnoj smesi i uz povecanu potrosnju razradio kit...
E, sad hocu taj MIKUNI da mogu da ustelujem diznama, ali eto , imam m-5 , a nemam m-6 koje treba ...sta sad uraditi sa postojecim ? Uradio sam sledece: posto je navoj na dizni m-5 standardan , nije sitan , jednostavno sam na dosed gde ide dizna TECNIM METALOM , naravno kineskim , tu maticu m-5 nalepio ...to sam ostavio do sutra da se dobro osusi...tvrdo je ko kamen! Sada u tu maticu jednostavno uvrnem diznu m-5 i menjam ih po potrebi, a imam ih ...evo kako to izgleda...

Spoj tecnim metalom je tvrd ko kost, nema opasnosti od bilo kakvog odvajanja , a da bi bio siguran da benzin ne rastvara tecni metal, umesana mala kolicina je prenocila u malo benzina i - nista se nije desilo , ostala je tvrda ko kamen , benzin ga ne rastvara...
Danas - sutra kad budem pozeleo da uvrnem diznu m- 6 , lako se moze sve skalpelom ocistiti i sve vratiti u predjasnje stanje...prvobitna zamisao mi je bila da u dizni m-6 koju necu koristiti urezem navoj m-5 i na tome sam radio i kad je sve vec bilo gotovo iskliznula je iz mengela i pokvarila mi navoj ...moze se to, ali je bolje taj reducir uraditi na strugu...
Druga ideja je da na spoljnom kucistu dizne se nareze navoj sa radukcijom navoja na m-5...to je mozda jos i najbolje i uvek u svako doba se mogu menjati na istom karburatoru dizne m-5 ili m-6 ...