Jump to content

Yamaha Aerox prvi - by Zilke

• This topic is locked This topic is locked
747 replies to this topic

#81 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 05 February 2013 - 22:23

Није страшно.. Мој стрит је катастрофа у односу на овај, па ево га тера и лепо вуче, хоће и на задњи.. Купи онда оригинал клип и пакуј..
И помери паљење, добићеш доста момента и лакше ћеш да уштелујеш карб.

Edited by Boza, 05 February 2013 - 23:25.

#82 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 05 February 2013 - 22:53

View PostBoza, on 05 February 2013 - 22:23, said:

Није страшно.. Мој стрит је катастрофа у односу на овај, па ево га тера и лепо вуче, хоће и на задњи.. Купи онда оригинал клип и пакуј..
И помери паљење, добићеш доста момента и лакше ћеш да уштелујеш карб.

Nista onda klip porucujem sutra, a to sto se paljenja tice sam cuvao za kraj :) mislio sam sada da razbusim plocu tih 3-4 mm ali da ostavim staru poziciju dok ne razradim malo i ne nastelujem, a kad to odradim stavim 3 broja vecu diznu i samo ga mrdnem :mmhappy3: ali ako je lakse za stelovanje odma i ne moze da steti - sa zadovoljstvom ga odma pomeram :raz_091:

#83 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 05 February 2013 - 23:28

Ма помери га одмах. Код мене никако старт нисам мого да убодем да ваља ( а да не залепи) док нисам померио паљење..

#84 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 05 February 2013 - 23:45

View PostBoza, on 05 February 2013 - 23:28, said:

Ма помери га одмах. Код мене никако старт нисам мого да убодем да ваља ( а да не залепи) док нисам померио паљење..

ako je tebi bio problem sa trekom, sta cu ja tek onda sa replikom?! :) najmanji je problem pomeriti, to cu lako :D nego prvo da se dokopam osovine zadnjeg tocka i multivara pa da sklopim blokove... nadam se da ce biti uskoro sve :mmhappy3: hvala za savet sve cu sto je dobro da uvazim :raz_091:

#85 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 05 February 2013 - 23:51

Није ТРЕК био проблем, него карб. Шта год му радио, нисам могао да добијем добар старт, већ почне да трокира до 15 и тек онда кида. А шири распон обртаја је још један +.

#86 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 06 February 2013 - 13:36

View PostBoza, on 05 February 2013 - 23:51, said:

Није ТРЕК био проблем, него карб. Шта год му радио, нисам могао да добијем добар старт, већ почне да трокира до 15 и тек онда кида. А шири распон обртаја је још један +.

Ma ja sam nesto povezao trek sa tim kretanjem zbog tog sireg spektra obrtaja u kojim radi, jer valjda replika ima mali pa sam mislio da je teze jos zbog toga (sta li sam sad lupio) :Ghelyon: :D

Al nema veze pomericu to paljenje odma pa ce ici bolje, nego danas je dan za porucivanje sitnih delova pa imam 2 pitanja:

1. da li u ovom kompletu imam semering za osovinu zadnjeg tocka i za radilicu (jer te trebam da zamenim zbog peskarenja)? http://shop.motobike...prod_13873.html

2. posto planiram da blokove samo prelakiram bezbojnim lakom, da li moze lak za camce npr (koji vec imam) ili mora onaj za visoke temperature?

Mozda su malo priglupa pitanja al ko pita ne skita :P

Edited by zilke17, 06 February 2013 - 13:37.

#87 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 07 February 2013 - 00:38

1 pitanje - ima, dva za radilicu, dva za primarnu i sekundarnu osovinu, i dve gumice za klipove kočionih klešta

#88 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 07 February 2013 - 01:02

View PostMario, on 07 February 2013 - 00:38, said:

1 pitanje - ima, dva za radilicu, dva za primarnu i sekundarnu osovinu, i dve gumice za klipove kočionih klešta

to Mario, hvala puno :Ghelyon: sutra cu poruciti, taman za vikend da to ofarbam, ispoliram i sredim kako valja...

#89 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 08 February 2013 - 14:30

stigla magicna osovina ^_^ nadam se da je necu slomiti prilikom montaze :) tu su i semerinzi taman da sredim te blokove, pa sledece nedelje (nadam se) jos multivar, kais i klip i onda sklapanje masine :)

Posted Image

#90 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 February 2013 - 14:33

Odlicno,sad polako u nabavku klipa,pa se onda baci u potragu za Multivarom i onda jos kais,i udri po putevima Odzaka :)

#91 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 08 February 2013 - 14:40

View PostMikac93, on 08 February 2013 - 14:33, said:

Odlicno,sad polako u nabavku klipa,pa se onda baci u potragu za Multivarom i onda jos kais,i udri po putevima Odzaka ^_^

kako bi to bilo dobro kad bi bilo istina :D kad ovo nabavim i sklopim uzimam akumulator, onda teram kod majstora da odradi instalaciju, tu ide i sredjivanje dashboarda... kad to bude gotovo sredjivanje plastika i komplet farbanje. Dok traje farbanje ja radim stelovanje motora i sredjujem nalepnice. :) kada to sve sredim registracija i kupovina kacige, a tek onda udaranje po putevima Vojvodine http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/bc6.gif covece pa ja nisam ni na pola posla :)

Edited by zilke17, 08 February 2013 - 14:41.

#92 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 February 2013 - 14:43

View Postzilke17, on 08 February 2013 - 14:40, said:

kako bi to bilo dobro kad bi bilo istina ^_^ kad ovo nabavim i sklopim uzimam akumulator, onda teram kod majstora da odradi instalaciju, tu ide i sredjivanje dashboarda... kad to bude gotovo sredjivanje plastika i komplet farbanje. Dok traje farbanje ja radim stelovanje motora i sredjujem nalepnice. :) kada to sve sredim registracija i kupovina kacige, a tek onda udaranje po putevima Vojvodine http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/bc6.gif covece pa ja nisam ni na pola posla :)
Ako ti nisi na pola puta,sta ja da kazem onda? :D

Samo napred i polako,bice to sve ok ;)

#93 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 14 February 2013 - 18:31

S obzirom na to da nam je ovo prvi zajednicki dan zaljubljenih (koji meni i nije nesto bitan) odlucio sam da iznenadim moju Roxanu kako me ne bi ostavila na cedilu negde uz put :manijak: nadam se da ce joj se poklon svideti i da ce ga koristiti u sreci i zdravlju, cim nas odnos dodje do te faze xDDD evo vidite kako sam se isprsio :seronja:

Posted Image

s obzirom na to da sam slobodan naredna 3 dana radionica ce me se nagledati dosta i verujem da ce biti finog napretka :)

#94 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 February 2013 - 18:34

Opis pre slike pobedio hahahahh :)

#95 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 14 February 2013 - 18:35

Опа, лепо си се поновио.. :)

#96 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 14 February 2013 - 18:39

View PostBoza, on 14 February 2013 - 18:35, said:

Опа, лепо си се поновио.. :manijak:

moram da skockam sve da bude cakum-pakum, necu da se zezam sa neproverenim delovima :kurbla:

View PostMikac93, on 14 February 2013 - 18:34, said:

Opis pre slike pobedio hahahahh :)

a sta da ti kazem, takve su zene - moras da ih mazis pazis i da se nadas da je dobro, mada nikad neces biti siguran xDDD eto vidis ova moja dok smo se upoznavali, cas me vuce cas me baci xD valjda cu je poklonima nekako normalizovati :seronja:

#97 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 February 2013 - 18:41

View Postzilke17, on 14 February 2013 - 18:39, said:

moram da skockam sve da bude cakum-pakum, necu da se zezam sa neproverenim delovima :manijak:

a sta da ti kazem, takve su zene - moras da ih mazis pazis i da se nadas da je dobro, mada nikad neces biti siguran xDDD eto vidis ova moja dok smo se upoznavali, cas me vuce cas me baci xD valjda cu je poklonima nekako normalizovati :seronja:
Pazi da te prava ne ostavi zbog druge koju jases... :)

#98 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 14 February 2013 - 18:49

View PostMikac93, on 14 February 2013 - 18:41, said:

Pazi da te prava ne ostavi zbog druge koju jases... :sexe19jx1:

:) ja i prava jasemo zajedno :2cirka1: ona ima skuter vec 5 godina i zbog voznje na njenom sam odlucio da uzmem 1 malo jaci sebi :P

#99 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 15 February 2013 - 18:21

Danas sam malo radio :)

razbusio sam plocu da pomerim paljenje (nadam se da je dosta rasireno), sredio malo cilindar i pokusao da razbusim deklu...nesto malo sam i uradio ali mi se ne svidja pa cu videti sta dalje (tesko ide, 5 burgija slomljeno i nije simetricno). Jos sam ocistio karburator i produvao dizne i naisao na jedam mali delic koji ne znam gde se stavlja (trouglasti valjak :) zaokruzen na zadnjoj slici) i feder manji pa molim nekog da mi kaze gde to cudo ide. Evo slike

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

znaci taj mali zaokruzeni deo i taj manji feder (onaj za ler je namesten a ovaj nzm gde ide), gde stoje?! :welcome1:

Edited by zilke17, 15 February 2013 - 18:45.

#100 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 February 2013 - 18:50

to ti je iglica, ide u karburator i kad se napuni lonce blokira dotok goriva...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users