Jump to content

vivacity

• This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#161 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 24 April 2013 - 23:51

Koja je na kraju dimenzija tog semeringa do magneta? Da zamenim podatak u FAQ ako nije dobar..

#162 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 25 April 2013 - 00:00

15.6x25.5 tako da je isto na oba bloka

#163 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 April 2013 - 10:11

View PostMario, on 22 April 2013 - 01:36, said:

ma to je 25,5 biće da ste permutovali....

onda tako.. i na kymco je taj 25,5 pa mi se vrnulo po glavi da je isto...

#164 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 29 April 2013 - 14:46

lagano ali sigurno viva i njeni delovi se blize oglasima.. pre neki dan sam od alexandra kupio artek k1 filter i danas karenem stelovanje karba, ler dizna 15, igla spustena skroz dole, glavna dizna 105, trokira ne moze da primi gas, svecica zalivena gorivom. stavim diznu 100, prima gas ok. krenam u voznju prima gas ok al nije to to, ne ide kako treba. dam pun gas 200m pogledam svecicu ona siva.. i to mi bilo dovoljno, spakujem skuter u garazu i okrenem se na drugu stranu.. iskuliracu par dana pa cu razmisliti sta da radim.. mozda uzmem stari merac za krvni pritisak pa da tom metodom proverim fals vazduh, nemam pojma vise sta da radim.. al lagano odustajem od vive

#165 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 29 April 2013 - 16:50

Jel si siguran da imas odgovarajucu svecicu ?
Kupi 2 nove, prema preporuci proizvodjaca, 1 NGK i 1 Champion ili Denso.

#166 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 April 2013 - 23:37

mozda uzmem stari merac za krvni pritisak pa da tom metodom proverim fals vazduh, nemam pojma vise sta da radim..
E bas to treba da uradis...nemoguce da je 5br. razlike u dizni TOLIKA razlika u podesenosti karba,trokiranja i "smrt' svecice...ili je taj Areche u Q...

#167 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 April 2013 - 00:42

a da ti ipak prodaš taj arreche karburator i kupiš neki dellorto ?

ja sam već malo dosadan, ali ti pričam iz iskustva, malo veći majstori su zalomili k***c na tom karbu... i uvek je truba.. bar 4 puta u sezoni mi dođe skut na doterivanje i štelovanje.. a uvek jede preko 5 nikad nije normalan....

@cvele,, prejaka pilotka, prekaj atomizer, preoštra igla... jer treba još nešto da ti reknem... imam ga ne crvenom keeway-u , setićeš se...

#168 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 30 April 2013 - 23:41

ne znam sta mi danas bi al sam bio nesto bas raspolozen i opusten, pa sam resio da vivi dam jos jednu sansu.. izmedju ostalog nikad nisam odvojio blok od rama pa reko ajd jos i to da uradim pa da vidim masnu i iz tog ugla. stvarno nije neka muka cas posla se rastavi a mnogo bolje za rad.

Posted Image

prirubnicu sam zapusio produzetkom za gedoru, jbg nema se puno alata pa sam se snalazio kako sam umeo. bilo mi samo bitno da nadjem gde vuce fals. izduv na cilindru sam poklopio gumom i metalnom plocicom i to je fino radilo posao. posto nigde nisam mogao da pronadjem stari aparat za pritisak morao sam nesto da izmislim, sreca pa pumpa za tockove ima neki plasticni dodatak koji je slicnog precnika ko sisica za vakum na prirubnici. napumpao na 4 bara i isproveravao sva moguca mesta i nista.. nema falsa.. iskuliracu jos dan dva pa cu da smislim sta mi je ciniti.

#169 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 01 May 2013 - 00:07

Mada su ovdje veci strucnjaci od mene, ali ja znam da sam se ja preporodio kad sam uzeo Dellorto 17.5 . Po meni nesto gadno ne stima s tim karburatorom, da li je moguce da ti je otisao dihtung na casici pa da mozda tu ulazi nekakav zrak kad se napravi vakuum ?

#170 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 May 2013 - 01:23

mnogi su imali problema sa tim arreche karburatorom...ja bi to menjao davno...

#171 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 19:23

viva sve bliza sekiri :4u2ap3b: kupio sam naraku sto je bio na testu kod cveleta, pilot dizne 40 i 50, i naraku set glavnih dizni od 80 do 98.. stavio 40 pilot, 92 glavna, igla spustena na pretposlednji zub, filter artek k1.. krenem medjutim preko pola gasa vec kao da muce, pogledam svecicu svetlo siva. skinem karb pogledam set dizni kad dizna 94 veca od 98 (ubacicu sliku kasnije), toliko o naraku.. stavim diznu 96.. probam medjutim sad kao da puca, tj prekida.. probije pa se zagusi.. dal je svecica dal bobina ne znam, vec sam se dovoljno smorio kad sam video da je dizna 94 veca od 98. samo sam pomislio kakve li su tek ostale, ovo se golim okom opusteno vidi..

#172 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 20:39

evo i slika dizni

Posted Image

#173 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 May 2013 - 21:08

E jbg...dal je moguce da su tako zaje*** obelezavanje i dimenzije...Ne znam koliko je Artek protocan al trebace ti dizna oko stotke...
a mozda i preko...uzmi igle za sivenje i subler pa izmeri bar okvirno dimenzije rupa na diznama...

#174 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 21:12

ma trebace mi drugi skuter za sredjivanje, ozbiljno razmisljam da rasprodam sve delove sa vive koji valjaju i kupim nekog aeroxa ili runnera i lagano iz pocetka..

a ovo sto puca tj prekida, sta mislis sta je to?

#175 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 May 2013 - 21:13

Podji od naprostijeg-zameni svecicu...

#176 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 13 May 2013 - 21:16

Ja imam runnera i radim sve iz pocetka i to s gustom radim ima dosta posla oko njega,ali za ljeto on je spreman za voznju

#177 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 21:37

@cvele: to sam i planirao, bar da probam drugu svecicu

@zoran_28: pratim tvoju temu, nadam se da ces na kraju imati onaj osmeh o kome svi pricaju kad squt povuce kako treba :4u2ap3b:

#178 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 13 May 2013 - 21:52

Ispravite me ako gresim, ali video sam da si skidao masinu sa rama, da li si vratio masu pri sastavljanju, to moze biti problem? Neznam da li to ima kod vive, i slobodno me ispravite ako gresim i obrisite poruku.

#179 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 21:55

kad sam skidao masinu nije bilo ni jednog posebnog kabla od mase samo sam raskacio dzekove, a koliko se secam i kod radeta u projektu da nije bilo nekog posebnog kabla od mase

#180 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 May 2013 - 23:23

e hteo sam da i ja dodam, kupio sam te naraku M5 dizne sa malim glavama, to su za ove 4T karburatore iii..

vrednosti se ne poklapaju da dell M5 diznama, to je manje više ne važno zavisi koji se princip kod proizvođača uzima u obzir, ... međutim prekontrolisao sam dizne 105, 108, 110 , 112 i 114.. i došao do zaključka da su 110 i 114 iste, a da je 112 malo manja..

sad ja sam dobio pakovanje sa pocepanom nalepnicom, i posumnjao da je neko te dizne vratio u mtbk natrag.. a da je pritom malo razbušivao kako mu odgovara..

ja koristim te naraku dizne M4 na GY6 i Kymco 2T motorima, i odlične su... sad da li je ovo loša serija ili je neko kopao već po njima ne znam, nalepnica je bila pocepana ....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users