Jump to content

vivacity

• This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#141 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 22 April 2013 - 00:28

@ mario: nisam ni znao da ima metalni prsten, ja sam mislio da je ceo deo od neke gume-plastike.. i verovatno si u pravu
@ rade: bas gledam po netu nigde se ne pojavljuje ta druga mera
bice jasnije kad skinem stari semering. samo jos da napravim neki alat za skidanje magneta

#142 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 April 2013 - 01:36

ma to je 25,5 biće da ste permutovali....

#143 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 22 April 2013 - 12:10

sad sam navuko paranoju od fals vazduha, samo motam po glavi gde sve moze da dobije fals. da li moze da vuce fals na ovom prikljucku za sajlu?
Posted Image

i kad budem skidao magnet da li treba da obelezim u kom polozaju je sta stajalo? jer vidim da na magnetu ima nekih oznaka ko za uzubljivanje 4t agregata.

#144 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2013 - 12:31

View Postsima, on 22 April 2013 - 12:10, said:

sad sam navuko paranoju od fals vazduha, samo motam po glavi gde sve moze da dobije fals. da li moze da vuce fals na ovom prikljucku za sajlu?
i kad budem skidao magnet da li treba da obelezim u kom polozaju je sta stajalo? jer vidim da na magnetu ima nekih oznaka ko za uzubljivanje 4t agregata.
Ma jok fals na prikljucku sajle..a magnet nije ko kod 4t..samo ga ti skini i bice ti jasnije...pazi na kajlu ;)

#145 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 22 April 2013 - 23:30

ne mogu da verujem, danas bas nije moj dan. evo sad otkucam post stavim 10 slika i prsne mi komp pre nego sam postovao
odakle da pocnem ili bolje da zavrsim ;)

danas uzmem manometar od drugara da izmerim kompresiju. hladan i zagrejan kompresija je 6.
umem da skidam karb, prirubnicu i lamelni ventil. guma koja spaja karb i prirubnicu probusena na mestu gde je steze selna, moguce da je i tu vukao fals vazduh.
gledam lamelni ventil i nema svetlosti po unutrasnjim ivicama, probam da povucem vazduh u kontra smeru kad ono malo susti i jedva ide vazduh. stegnem ventil za prirubnicu da bih lepse mogao da povucem vazduh, povucem i opet susti i jedva vucem vazduh. probam u manometar da dunem, nisam ni milimetar pomerio skazaljku, verujem da onda na lamelnom ventilu gubi kompresiju?
Posted Image

uzmem da skidam cilindar i tu me tek saceka iznenadjenje

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#146 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 22 April 2013 - 23:33

Posted Image

sta da radim, dal da smirglam sa p1500 i p2000? ima li mu spasa?

magnet jos nisam skinuo, kad me sve ovo sacekalo nesto bas i nisam imao volje da pravim alat za magnet

#147 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 April 2013 - 23:43

nije strašno... cilindar slobodno sa 1500 ili 2000 šta već imaš, nikasil košuljica neće da se mrdne

sa klipa ti je samo malo povukao taj grafitni sloj, pisao sam negde da je to inovacija... klip vrlo oprezno, samo tamo gde je materijal malo višlji

ehh... tako to ide... kad sve završiš kupiš nov klip i miran si.... nema cepanja sa posnom smešom... samo kratko da se ne pregreje....

#148 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2013 - 23:45

Ne vidim bas najbolje naslage u cilindru al to i nije problem skinuti..samo da nikasil nije ostecen.Celo klipa crno al ipak lepio..to je samo od pregrevanja na nekom otvoru gasa, gde si imao posnu smesu ili u toku stelovanja dok si menjao dizne...

#149 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 23 April 2013 - 00:01

verovatno je negde vukao fals vazduh jer npr pobam ga sa diznom 80 na stenderu prima gas extra super zvuci, krenem u voznju kad na punom gasu lagano krece da muce. stavim 85 ono trokira, zaliva gorivom nema sanse da primi gas ma koliko mu odvrtao sraf za vazduh.. dobro malo ste me utesili, mislio sam da je stanje mnogo gore.. nego zanima me ono za lamelni vetil, dal on treba 100% da blokira vazduh u kontra smeru ili ipak moze da ima minimalnu propusnost. sad ne znam kako da opisem to za kontra smer, to je stvarno zapnem ko konj i ono minmalno prolazi vazduh. al isto tako zapnem na manometru i ne pomerim iglu ni malo, tako da tripujem da kompresija koju stvara cilindar vrsi mnogo veci pritisak nego ja. e sad dal taj pritisak jace potisne listic pa bolje zatvoti ventil ili propusti jos vise nego kad ja dunem, to me zanima. i kolika bi trebala da bude kompresija ako je sve ok?

#150 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2013 - 00:05

ti lamelni ako malo zevaju mogu da se okrenu na nekim modelima naopako..

inače trepere samo na nižim obrtajima, dok na višljim lete, stoga ako i budeš imao problema to će ti se javiti na manjem gasu....

#151 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 April 2013 - 00:06

Ne zamaraj se usisnim lamelicama -ako zatvaraju "prozore" na usisu rade odlicno.Cak i ako ima malo lufta nije strasno jer podpritisak regulise njihovo zatvaranje i otvaranje...Pozabavi se cilindrom i klipom a jos vise karburatorom i filterom vazduha koji ti ocigledno stvara probleme...

#152 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 23 April 2013 - 00:30

ok onda je dobar lamelni.. kolika kompresija treba da bude, i koliki skvis? da proverim i to kad ponovo sklopim masinu

#153 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 April 2013 - 00:32

Za sqwish nek ti kaze Mario jer ima iskustva sa MF...

#154 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2013 - 00:37

uhh , ja mislim da ide isto 0,7 kao i na S6 sport pro, mislim da sam negde to čitao... za atmosfersku kompresiju koju meriš manometrom ne treba da se brineš jer su visoko izduvni kanali, a i klip sa jednom karikom ne može da zaptiva kao neki gusani sa dve.. njegovo delovanje se javlja u punom jeku tek na višljim obrtajima...

stepen kompresije ako ti je squish na 0,7 treba da je oko 13,5:1

#155 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 23 April 2013 - 00:38

Tamo kada si slikao svecicu pre dve strane mislim da mu je tu bilo kobno, mada nije ovo nista strasno, da se osmirglati malo... Odakle ova masnoca na gornjoj strani cilindra?

#156 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 23 April 2013 - 00:40

Koliko se secam na Atheni je squish bio 1,3mm. Moze da ide i na 1,1 bez problema obzirom da je jedna karika (vodenjare idu i do 0.7mm).
Cilindar se tek razradio ;)
Malo ocisiti to sto se klip potpisao i gas..

#157 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 23 April 2013 - 00:41

ok, hvala na pomoci ;)

#158 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 23 April 2013 - 00:42

a ta mast, to sam ja slucajno zalio kad sam skidao crevo za gorivo sa karba

#159 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2013 - 00:43

eto Rade je imao tu Athenu baš za Vivu vertikalnu, a ona je S6 sport pro 1:1, tako da je njegovo merodavno...

ja sam ti napisao za minareli LC

#160 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 24 April 2013 - 23:01

danas malo sredio cilindar

Posted Image

Posted Image

sredio sam i klip samo mi nema slika, nestale u telefonu
onda stigao i mini paketic

Posted Image

zamenio semeringe al su i te slike nestale.
i hvala cveletu za ideju kako da izvadim semeringe, usrafio dva tanka srafa za drvo u stare semeringe i onda izvukao napolje

sutra cu verovatno da se pozabavim karbom, stavicu onaj manji filter sto sam pravio i diznu 105, valjda ce to biti dovoljno goriva za pocetak

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users