Jump to content

vivacity

228 replies to this topic

#201 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 15 May 2013 - 01:16

inace u medjuvremenu sam iskljucio uljni pumpu na vivi, tj. nisam je bas iskljucio samo sam prespojio sa jednim crevom u koje sam sipao ulje.. tako da sad vrti isto ulje u krug, bar se nadam da je tako :)

#202 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 15 May 2013 - 22:24

danas sam obisao 10 radnji sa auto delovima o nigde bosne f90 do 100. na kraju odem do mass-a i uzmem ngk. sto me lik u mass-u lepo nasmejao. pita me sto ne uzmem iridijum svecicu, ja kazem da je mnogo osetljiva na bogatu smesu i da brzo crkne i on mi odgovori a ne ne ne ngk NIKAD NE CRKNE, samo se zaprlja pa ne radi dobro, nego ljudi ne znaju pa ciste onaj deo izmedju eletrode i to a treba ocistiti onej beli deo dole i radi ko nova :)
spakujem novu svecku, dizna 96 igla skroz spustena probam ali trokira, skinem svecicu ona mokra.. stavim 92 mnogo bolje lepo prima gas, pogledam svecicu na punom gasu a ona sa jedne strane braon a sa druge sivkasta, jbg to je i rade spominjao da je na vivi malo zajeb jer svecica stoji pod uglom.. mozda bi mu 94 bila taman ali dzabe kad ova moja 94 veca i od 98 :) videcu sutra da probam sa 92 i da podignem iglu za jedan zub, ili da stavim pilot diznu 50 posto je sad 40..

#203 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 May 2013 - 23:06

Nemoj menjati x faktora odjednom.Probaj prvo povecaj pilotku za broj vise odnosno 50 i ostavi tu istu diznu.Pa ako se gusi tj ako trokira ili je prejaka smesha stavi diznu manju. Ja licno ne bih stavljao manju diznu pre bih ostavio ovako i probao sa vecom pilotkom.Mada treba probati sve. Imas tu 2-3 opcije pa treba probati sve.

#204 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 May 2013 - 23:33

valjalo bi kad bi imao i tu 94 diznu pa da probaš...znam kako se to uvek potrefi da ti treba baš onu koju nemaš u rezervi...Možeš ti ostaviti i tu 92 i dizati iglu ali možda opet neće biti dobar na full gasu, možda će mu faliti smeše...
Opet možeš da probaš i sa većom pilotkom koja će dati nešto više benzina preko celog spektra, ali opet ostaje ono pitanje -a kako bi radio sa 94- ?

#205 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 15 May 2013 - 23:50

probacu sutra malo pa cu da slikam svecicu, malo je zez jer je nova.. nego kao da mi malo vise vibrira motor, iskreno malo mi se vise treslo pod dupetom pa razmisljam da radilica nije na izdisaju, ili su se malo digli obrtaji.. moram pod hitno da nabavim neki obrtomer, trebace mi i za kasnije svakako

#206 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 May 2013 - 23:57

hoće to kad je karburator blizu pogođenog i kad motor ima snage, onda se i rezonanca oseti pod dupetom jače...Pa osetiš jel prgav sa 92 diznom?

#207 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 16 May 2013 - 00:09

da sa 92 su se pojavile te vibracije, nego sad i mene nervira ono a kako bi bilo sa 94 :D
videcu sutra sa vecom pilotkom kako radi, al mislim da ce se vise pokvariti situacija do 1/2 gasa nego sto ce se popraviti pun gas

#208 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 16 May 2013 - 00:11

a najgore od svega sto nikad u zivotu nisam provozao fino nastelovan 70cc skut, i ne znam ni kako to otprilike treba da ide i zvuci.. dal ocekujem previse od toga itd

#209 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 May 2013 - 00:12

otprilike... mada moraš sve te kombinacije probati..

nego da ove vibracije nisu neka jača rezonanca, ili zaista nešto trese na određenim obrtajima...

#210 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 May 2013 - 00:16

meni pocne da trese skuter kad centralna opruga izadje iz ose, moram traziti onaj neki centraz, vidim u motobiku imaju malossi al ne znam dal mogu na mk2 kvacilo.. Trebas probati da otkrijes odakle dolaze vibracije, pipaj blok i deklu na leru pa mozda osetis.

Edited by bojan681, 16 May 2013 - 00:17.

#211 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 16 May 2013 - 00:24

probacu sutra da locram vibracije na leru.. dal mozda trese zato sto mf alu trazi vece obrtaje nego sto trek pruza?

#212 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 May 2013 - 00:26

ne bi trebalo da je do cilindra...

#213 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 May 2013 - 09:58

kada je opruga u vibraciji onda se to oseti tek u vožnji na nekoj većoj brzini, dok kada vibrira neki deo oko radilice, tipa variomat, rolnice, magnet.. onda se to oseti odmah i pri samom startu

#214 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 16 May 2013 - 20:02

bice da su vibracije od rezonance, danas sam ga upalio i skinuo deklu i sve lepo radi i nema vibracija a ni oscilacija ni na osovini radilice a ni na kvacilu..
isprobao vise varijanti i koliko se secam najbolja varijanta je bila pilot 50, igla podignuta na drugi zarez i glavna dizna 90, sraf odvrnut za pola kruga.. svecica je bila sa jedne strane braon a sa druge dosta tamnija.. max brzina po gps 86, rolnice su 5g pa dosta prevrti al mrzelo me i oko toga da se igram bilo mi bitno da nastelujem karb. kais na variu izlazi 5mm do ivice tako da tu ima jos mesta za max brzinu al volje za vivu vise nemam.. lagano sam poceo da skidam delove sa nje i da ih spremam za oglase..

inace malopre sam provozao kymca super 8 4t, joj koliko ono ne ide, viva leti u odnosu na njega :D

#215 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 May 2013 - 21:55

svaka čast, dobar je 86 rezultat, ne mogu da se setim Radetovih vrednosti... ali znam da je na mina blokovima već mudrolija dobiti 90

#216 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 16 May 2013 - 22:14

View PostMario, on 16 May 2013 - 21:55, said:

svaka čast, dobar je 86 rezultat, ne mogu da se setim Radetovih vrednosti... ali znam da je na mina blokovima već mudrolija dobiti 90
:D
Posted Image
Na merenju 104.. U par navrata sigurno i vise posto sat zakuca u blokadu, a osetio sam da je jos terao..

#217 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 May 2013 - 23:04

Pa rade ti si imao produzen prenos, neg jel se secas kolko je sa fabrickim isao da mozete da uporedite?

#218 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 May 2013 - 00:55

i šta je sad simo, dosta igrarija?? skidaš sve?? nisi ni jednu sezonu izgurao..

#219 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 17 May 2013 - 01:02

i meni je produzen prenos 17%.. moglo bi ovde jos da se izvuce al mi sad stvarno nije bilo zanimljivo na vivi da stelujem vario opet, tu skolu sam vec prosao... sad je tema bila karb :D a morao bi i neki ozbiljniji izduv da se montira da bi se izvukao maximum iz mf race-a

@pita: svaki kraj je pocetak neceg novog :D
vec sam pisao da zelim da menjam skuter, da ocu namenski da uzmem nesto za sredjivanje. viva mi se ne svidja ni vizuelno, slab izbor delova za peugeot vertikal, vazdisno hladjenje itd, sad je bila zrtveno jagnje, da se malo naucim tuninga :).. za sad se izdvajaju aerox i runner, al gledam ni za runner nije bas neki izbor delova, sr i aerox ubedljivo vode.. videcemo sta ce da dodje pod noz

#220 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 May 2013 - 01:06

Odlično ako je tako, ta vest me raduje...Nema puno dileme, ili minareli ili piaggio...ima delova za runnera ne brini...
Biće to onda lep početak jer koliko vidim na vivi si se ti dosta ispraksao i postigao solidne rezultate...Što ti kažeš neki jači auspuh bi izvukao još snage iz mf racinga...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users