Jump to content

vivacity

• This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#41 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 03 April 2013 - 01:12

kakva ste enciklopedija zajedno, bas mi je drago da sam vas nasao :ohmy:
tnx za savete, sutra se vatam alata pa javljam dokle sam stigao

#42 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 03 April 2013 - 17:47

danas lepe vesti, upalio i lepo radi :)
ne znam kako al navatao se neki kondenz, bilo je vode po svecici :) stavio staru svecicu br7hs i sa njom upalio, posle vratio b9hs.. odradio dva puta po 20min sa pauzom od sat vremena izmedju.. posle malo lagana voznja, pauza pa opet lagana voznja i tako u krug.. nadam se da cu do sutra preci 100km, pa da dodjem do pola gasa.. inace trenutno su fabricke opruge i 9g rolnice, i da ocu ne moze da ode u obrtaje..
bacio sam pogled i na svecicu za sad je ok boja, slikacu kasnije.. i postaviti video sa prvog paljenja

#43 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 April 2013 - 18:37

ok..vidim da obraćaš pažnju na bitne stvari u toku razrade...Samo strpljivo i polako kroz razradu..

#44 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 03 April 2013 - 23:21

a joj al je dosadno voziti lagano, imam neki pravac od 2 km i vozikam napred nazad i tako u krug pa pauza. presao sam oko 50km, postalo mi ladno pa cu sutra da nastavim.. a danas mi bas bio radni dan, sklapo i razradjivao skuter a u pauzama izmedju sredjivao motor jer sam mu pre par dana menjao lanac i lancanike, i odradio mali servis na kolima.. taman da popunim vreme u pauzama sa ladjenje i prolete mi dan

evo i slika svecice, na slici je malo tamnije nego u stvarnosti

Posted Image

znam da nije idealna al za razradu bolje da bude malo vise goriva

#45 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 03 April 2013 - 23:36

posto mi je fabricka opruga na polutkama kvacila planiram da je zamenim, moze neki predlog koliko % tvrdju da uzmem?

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 April 2013 - 23:44

pa ako misliš da ti bude nešto agresivniji start, sa tim mf alu racing-om možeš slobodno da se utegneš sa centralnom... opet zavisi šta želiš od motora i kakav ćeš spuh imati...

to koliko je procenata tvrđa od fabričke je relativno, sad neko piše 50% neko 75%... u principu moraš probati koja će biti najbolja...

kreni od nekud, recimo pollini plava, ili malossi bela... imaš i tvrđih samo ne treba preterivati ako ne mora...

#47 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 April 2013 - 23:50

Ne secam se dal Viva ima linearne kanale na polutkama ...ako ih ima -ne pretrivati sa tvrdocom,dovoljna je neka slicna serijskoj...uvek je bolja kombinacija; -lakse rolnice+meksa centralna,narocito ako su polutke linearne..

#48 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 03 April 2013 - 23:54

@mario:
za sada ostaje trek, al ne znaci da ga necu menjati u skorije vreme.. nesto me mnogo cudno gleda radetov yasuni :welcome1: on verovatno mnogo bolje ide uz mf racing?
a od motora zelim sto bolje ubrzanje, a max brzina mi nije toliko bitna..
imam i malossi belu, al sam negde video da ima malossi bela od 5% i od 25%, ja sam ocigledno dobio ovu od 5% jer nije imala neke razlike u odnosu na fabricku :/
mislim da uzmem neku athena centralnu sa motobike-a, 30% ili 35% pa da vidim kako radi i na cemu sam..

@cvele:
kanali sigurno nisu linearni

#49 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 April 2013 - 23:59

nisu linearni na pug-u,.. pa tu možeš da peglaš neku srednje tvrdoće... ja sam konkretno mislio na onu belu od 25%, a milsim da je tu malo zajeb jer je za minarelli 5% a za pug-a 25% bela ili tako nekako...

nebitno, te nelinearne kanale treba kompenzovati u drugoj polovini sa tvrđom oprugom, mada te to toliko i neće boleti ako si na serijskom prenosu sa 70cc mašinom...

#50 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 04 April 2013 - 00:05

onda cu krenuti sa athena 30%
ne znam na sta mislis kad kazes prenos, na varijator ili primar i sekundar?
i na kolkio visim obrtajima radi yasuni r od treka?

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 April 2013 - 00:16

na primar i na sekundar uopšte, ako je serijski onda mislim da je fabrički prenosni odnos...

Yasuni R je veoma širok i jak u power band-u, radi od 7500 do 10000 ako se ne varam, baci pogled ovde

http://forum.pyrothe...opruge-testovi/

i ovde

http://forum.pyrothe...puha-grafikoni/

#52 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 04 April 2013 - 00:36

rade me je savetovao da stavim primar od sf-a sa vodenim hladjenjem, produzenje je oko 20%.. tako da mi stoji i ta opcija

hvala za linkove

#53 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 04 April 2013 - 14:05

Kod mene su linearne polutke, ali zavisi od godista..
Posted Image

Centralna neka oko +30% radice posao samo tako.
LC prenos obavezno inace vec na 60 krece sa prevrtavanjem sa fabrickim primarom. Ne mozes ga nikako nastelovati da bude u rezonanci kroz ubrzanje a da kasnije ne ode u previsoke obrtaje.
Znam coveka sto prodaje SF-a u delovima i ima komplet prenos sa poklopcem za smesne pare, tako da ti je zamena veoma brza. Javi se ako te zanima :rolleyes:

#54 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 April 2013 - 16:55

To je dobra investicija uzeti prenos od LCa a ne verujem da je skupo..Yasunije bolji i siri u powerbandu od treka i pretpostavljam i jaci u samoj rezonanci,al ne ocekuj previse..

#55 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 04 April 2013 - 17:21

primar je definitivno na spisku za nabavku..
trek ostaje za sad, prvo da ustelujem karb i prenos pa da vidim na cemu sam.. posle cu videti za auspuh, dali i koji da stavljam, al onda bi stavljao i veci karb a to ce opet povuci jos delova i tako u krug :rolleyes:

#56 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 04 April 2013 - 22:54

Imao sam priliku voziti Treka na Malossi Sportu i dobar je auspuh. Ima dosta momenta u niskim obrtajima i rezonanca mu je oko 8000-8500 obrtaja zavisi od cilindra. Nekih 1000 obrtaja ispod Yasunija.

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 April 2013 - 00:11

ja sam pogrešio SF2 ima nelinearne polutke, sorry, radio sam dva primerka, a mislim da je i black na eliseo imao nelinearne.. eto vidiš koja igranka, moraš to proveriti...

#58 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 05 April 2013 - 15:06

danas stigao mali paketic, crna centralna opruga, athena kaze 30% tvrdja

Posted Image

taman kad budem stavljao oprugu provericu i polutke, ali 99% sam siguran da su nelinearne

#59 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 April 2013 - 16:30

uhuh ta crna je baš tvrda.. aj videćeš----

#60 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 05 April 2013 - 19:56

vec mi je uh uh a nisam ni stigao do centralne
posto sam pregurao 200km poceo sam da stelujem karb
set up, rms pecurka, glavna dizna 90, igla spustena skroz dole, sraf za smesu odvrnut jedan krug

pun gas
Posted Image

pola gasa

Posted Image

na leru je skroz crna.. na punom gasu lepo ide tj lepo prima gas od 3/4 do punog gasa, od pola gasa do punog ne prima bas najbolje, a sa lera kad se navrne gas krene da trokira pa mu treba vremena da probije i primi pun gas
probao sam i sa 2 kruga odvrnutim srafom za smesu, mozda malo bolje prima gas..
sad pitanja, jel ok boja svecice na punom gasu i na pola gasa?
u kom pravcu da idem, dal da menjam glavnu diznu ili da probam da podignem iglu (ima tri polozaja i sad je igla spustena skroz dole) ?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users