Jump to content

Kako promeniti ulje u kočionom sistemu

opis..

• This topic is locked This topic is locked
50 replies to this topic

#21 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 08 May 2013 - 01:54

Auuu... Jedva sam popustio sisicu za ispustanje vazduha.. Sipano novo ulje Ferodo i opet je mekana.. Naime menjao sam ulje samo iz tog razloga jer mi je mekana.. Ali opet je mekana.. Kontam da cu odneti u servis jedan dan posto svakako moram i kod auto elektricara jer mi nesto slabo svetli prednji far a spustiti se ne moze vise :superiska: Neda mi se da sam rasturam sve i da proveravam i drndam se :)

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 May 2013 - 09:57

ako je mekana onda imaš u sistemu još vazduha...

#23 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 08 May 2013 - 12:24

View PostMario, on 08 May 2013 - 09:57, said:

Ispustao sam vazduh minimum 12 puta.. Vec mi ruka otpala :superiska: Probacu jos :) Sad svakako nemam sta raditi pa ako ne uspem servis i nek rade i onako je za dzabe :)

#24 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 May 2013 - 16:36

View PostMario, on 08 May 2013 - 09:57, said:

Mozda su gumice u glavnom kocionom otisle... Jer koliko god da pumpas ulje se vraca nazad,nema zaptivanja...

Edited by Mikac93, 08 May 2013 - 16:38.

#25 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 May 2013 - 16:52

View PostMikac93, on 08 May 2013 - 16:36, said:

Mozda su gumice u glavnom kocionom otisle... Jer koliko god da pumpas ulje se vraca nazad,nema zaptivanja...

da, ako je mekana onda negde pušta...ili na gumicama ili negde drugde...

#26 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 May 2013 - 18:47

Recimo ja sam to resio,tako sto sam izvadio gumice iz lezista i namotao malo kudelje,pa onda vratio gumice,i radi ok sad,dihtuje,morao sam tako jer nije bilo da se kupi nigde gumica tih za tu vrstu cilindra!

#27 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 09 May 2013 - 08:24

I ja mislim da je nesto drugo u pitanju neke gumice ili nesto trece... Jer kolko sam upucen u ispustanje kocnica kada stisnes kocnicu svom snagom i drzis tako u mestu trebala bi da polako kao propada ako ima vazduha :D A ona ne propada samo je mekana...

#28 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 16 May 2013 - 10:59

gresis ako ima vazduha onda je stalno mekana, a ako pusta na gumicama ti mozes da je nadrukas par puta ona bude tvrda ti ja zadrzis i ona lagano popusta. popusta zato sto negde curi ulje i gubi pritisak lagano.

#29 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 May 2013 - 15:10

View Postsima, on 16 May 2013 - 10:59, said:

gresis ako ima vazduha onda je stalno mekana, a ako pusta na gumicama ti mozes da je nadrukas par puta ona bude tvrda ti ja zadrzis i ona lagano popusta. popusta zato sto negde curi ulje i gubi pritisak lagano.
Nisi u pravu,ako su gumice otisle,znaci da ne zaptivaju dobro i ulje se stalno vraca nazad...

#30 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 20 May 2013 - 23:15

Malo pre u voznji mi propade rucica zadnje kocnice i nece da radi,otvorim posudicu nema ni kap ulja,uvukao je vazduh u sistem,jel sad treba da ispraznim ceo sistem ili?

#31 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 May 2013 - 12:08

ne treba da prazniš nego samo doli novo ulje i pumpaj da istera staro ulje i vazduh... (po gore objašnjenom postupku)
praktično to će ti biti kao novo menjanje ulja kroz ceo sistem al šta ćeš...

#32 DBajker

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoZagreb
  • VozimSprint Grizzy 50ccm

Posted 28 August 2013 - 00:25

Evo kako ja radim :
Samo odvrnem poklopac gdje se sipa ulje za prednju kočnicu,izvadim ono šta ima malo obrišem krpom kako mogu,uspijem novo i to je to ahahahah
Kake to razlike ima sad ? :D

#33 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 January 2015 - 00:24

Citam ovaj post pre mog pa se mozda i izvede neki zakljucak

Ovo na slikama je fabricko kinesko ulje staro 7 godina

Attached File  uploadfromtaptalk1422221516407.jpg   101.61K   33 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1422221502156.jpg   118.05K   34 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1422221525825.jpg   61.68K   32 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1422221534427.jpg   110.82K   30 downloads

#34 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 January 2015 - 01:05

Ovako je kod mene izgledalo nakon 6 godina, plus sto je stradao kocioni cilindar jer je staklo puklo preko zime zbog visoke koncentracije vlage sto je uzrokovalo da povrsinski sloj smrzne...

Posted Image

Vodio sam se logikom tada jer nisam znao, a mnogi su tvrdili da je tako ispravno - Naspi i ne diraj nista, nema to potrebe mijenjati svake godine, bla bla...na kraju me je to sve kostalo novog kocionog cilindra, unistenog zmigavca od ulja kako je curilo u njega i nagrizen povrsinski sloj boje na prednjoj masci...

Od sada svake sezone se kod mene kociono ulje mijenja po pravilima napisanim u ovoj temi.

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 January 2015 - 01:32

moje slike su sa keeway-a isto.. a staklo je posivelo, na svu sreću još nije puklo... onamo na slici gume se vide kapljice vlage...
pa strašno.. ti si baš prošao loše...

#36 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 26 January 2015 - 01:40

I kod mene je staklo skroz posivilo, a nema sanse da otvorim one srafove da promijenim ulje... Ne znam smijem li ih grijati malo?

Sent from my HTC Desire 300 using Tapatalk

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 January 2015 - 01:48

možeš malo grejati a moraš naći oštar i tačan krstasti koji taman ulazi, možeš i da kuckaš pomalo, ali je pre svega najvažnije dobar pritisak i trzaj.. ako oblajznu glave, nema druge bušilica, novi navoji itd... kineski materijal je baš mekan... zato pre nego što preskoči pripremiš pravi alat

#38 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 January 2015 - 01:48

treba to ulje menjati jednom u 2-3 sezone...što zbog sigurnosti što zbog štete koju može da prouzrokuje....

#39 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 26 January 2015 - 01:50

I kod mene su bili spekli na starom cilindru...ja sam uradio tako sto sam nasao najbolji i najjaci sarafciger i snagom odvrnuo. Bitno je naci sto bolji sarafciger da ulazi tacno u rupe jer su sarafi ocaj pa se lako desi da proklize.

#40 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 26 January 2015 - 01:55

Kad se vec pokrenula ova diskusija da postavim jedno pitanje...Imam od prosle sezone, od kako sam mijenjao kociono ulje, vise od pola flase Motul DOT4 ulja pa me interesuje da li to ulje mogu da iskoristim i za ovu sezonu? Znam da kociono ulje brzo vuce vlagu na sebe i da napomenem da je flasa bila otvorena samo dok se mijenjalo ulje, posle sam je ostavio na policu uredno.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users