Jump to content

Kako napraviti auspuh+slike sa dim.na str. 4...

• This topic is locked This topic is locked
270 replies to this topic

#161 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 06 April 2014 - 15:20

Da nije to slucajno Darko koji radi master auspuhe? :D Posto je i on tu negde iz tvog okruzenja, a zove se Darko... Dosta sam saradjivao sa njim, izmedjuostalog sam ga pitao za auspuh za skuter, kaze da se sve moze srediti, samo treba doterati motor i doneti uzorak auspuha.

#162 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 31 May 2014 - 21:38

Ozbiljno sam se zainteresovao da pokusam napraviti jedan auspuh, pa kako god ispao... E sad, da ne radim napamet, plan je da se uradi C16... Pa ima li ko na forumu da ga posjeduje a da je za minareli, samo da mi potvrdi ove dimenzije.. Ne znam da li su ovo unutarnje ili vanjske mjere...

Posted Image

#163 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 May 2014 - 21:43

Verovatno su vanjske mere.. Treba uzeti u obzir debljinu materijala pa za tolko smanjiti. Mozda se i ja bacim u izradu jednog pa probamo kod druga kako ide, treba da mi stigne tig aparat za varenje pa da ne stoji. :D

#164 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 31 May 2014 - 21:44

1.5mm lim vrv.

#165 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 31 May 2014 - 22:08

Ako neko ima tacne mjere ili ima auspuh u garazi neka javi, pa da pokusamo :D

Edited by sinisa93, 31 May 2014 - 22:08.

#166 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 31 May 2014 - 23:09

View PostBoza, on 31 May 2014 - 21:44, said:

1.5mm lim vrv.
Mislim da nije deblji od 1mm, samo je grana i mozda prvi konus od debljeg.

#167 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 01 June 2014 - 02:06

Ја сам мерио Трек на грани, 25 унитрашња, 28 спољна мера, па сам по томе претпоставио.

#168 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 06 June 2014 - 00:27

Opet razmisljam o izradi :D
Kako dobiti ovakav oblik grane ?
Mogla bi se grana napraviti prava pa kasnije napunit spuh pjeskom i grijati granu i savijati ? :D

#169 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 06 June 2014 - 00:53

Mislim da bi daleko lakse bilo zasijecati i onda savijati pa variti... Ne vjerujem da bi se grana tog promjera dala tek tako savijati.. :D

#170 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 06 June 2014 - 12:18

problem je sto nebih ja vario to vec neko drugi.. pa valja nosit svako malo na varenje :D (to je u slucaju da sam sebi radim... a za ono ako bude sta necu se ja brinuti :D )...
ja sam mislio recimo lim 1mm koristit kod grane .. zagrijati do "usijanja" i oko neke cijevi motaj kako ti volja :D... samo ne uzimati srednju duzinu kod izrade tog 'koljena' vec onu manju(unutrasnju) ... pa vanjsku istezanjem dovesti na potrebnu mjeru..

#171 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 08 June 2014 - 22:25

Mario na ovom crtezu replike jel srednja vrijednost kod grane

http://www.pyrotherm...ca_minareli.jpg

?

#172 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 09 June 2014 - 01:45

Nisam siguran, trebalo bi

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#173 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 10 September 2014 - 01:59

Jel ima neko skice za Yasuni Z auspuh,taj mi nekako najvse odgovarao u rangu od 8.000 do 9.000 rpm.

#174 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 10 September 2014 - 11:58

Evo video gde smo napravili yasunija sa ovim merama.Jos nisu uradjeni detaljni testovi.

Posted Image

Edited by jovan139, 10 September 2014 - 12:15.

#175 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 10 September 2014 - 12:25

Evo moj rad i dizajn za rezonu za automatika,proracuni su napraveni u onaj free calculator,prva verzija je bila od prohroma ali lim je bio tanak pa mnogo je zvonilo,posle smo napravili drugu verziju sa obican debeliji lim,motor je bio brzi sa ovim auspuhom nego sa master laser i sl.

Posted Image

Posted Image

#176 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 10 September 2014 - 20:17

View Postjovan139, on 10 September 2014 - 11:58, said:

Evo video gde smo napravili yasunija sa ovim merama.Jos nisu uradjeni detaljni testovi.

Posted Image

Браво. Свака част. :) Одлична идеја са костуром.
Како си савио почетну цев?

П.С. Мере на слици су спољне, а лим је дебео 1,5 до 2мм. Толико мање треба унутрашње мере да буду.
То је битно због стингера (крајње цеви), јер ако је предебела онда ће се повећати потрошња, за остатак ауспуха нема много везе.

#177 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 September 2014 - 20:43

Koji ste to yasuni radili c16?
Svaka cast za ideju kako ga napraviti, samo fali tu precizna ruka..i meni se cini da je cev prema topu predebela a njen fi treba da je pola fi grane !!

Mogao si ugasiti muziku na videu da ga cujemo..Kako motor ide s njim?

#178 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 11 September 2014 - 13:28

View PostBoza, on 10 September 2014 - 20:17, said:

Браво. Свака част. :D Одлична идеја са костуром. Како си савио почетну цев? П.С. Мере на слици су спољне, а лим је дебео 1,5 до 2мм. Толико мање треба унутрашње мере да буду. То је битно због стингера (крајње цеви), јер ако је предебела онда ће се повећати потрошња, за остатак ауспуха нема много везе.
Hvala,cev je varena iz 3 dela,ali nisam nasao mere kad bi neko imao yasuni da proverim lako bi promenio.

View PostPita, on 10 September 2014 - 20:43, said:

Koji ste to yasuni radili c16? Svaka cast za ideju kako ga napraviti, samo fali tu precizna ruka..i meni se cini da je cev prema topu predebela a njen fi treba da je pola fi grane !! Mogao si ugasiti muziku na videu da ga cujemo..Kako motor ide s njim?
Nemam pojma koji je evo slike pa nek neko strucniji proceni,cev kao sto sam rekao nije preoblem da se promeni ali neznam mere,u njemu nema protivkonusa isto nemam mere,samo mi ta 2 fale da bude 100% kompletan.Muziku sam iskljucio.
Posted Image

#179 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 11 September 2014 - 14:01

Око 18мм унутрашњи пречник цеви треб да буде.

#180 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 11 September 2014 - 15:20

Ja sam svoj auspuh radio od lima 0.8mm sto je sasvim dovoljna debljina. Drugo, cijev grane predstavlja najveci problem posto je jako tesko naci odgovarajuci promjer. Doduse, jednako kako se rade konusi od lima, moze se napraviti i cijev, samo onda lim od kojega se radi grana mora biti barem 1.5 mm, jer ako ce se savijati grijanjem (posto drugog nacina nema) tanji lim od toga bi progorio. Znaci napravi se prvi dio grane promjera 25mm odgovrajuce duzine, pa onda 28 mm opet odgovarajuce duzine prema izracunima, i onda koliko se sjecam ide unutarnji promjer 32 mm. To se napravi ravno u pravcu i kasnije se nabije pjesak jako tvrdo unutra, zacepe se oba kraja drvenim cepovima, grije se i lagano savija.
P. S. Ali s obzirom da je Tecnigas Trek nov novcat svega 100 €, ja sam zasada odustao od izrade auspuha jer mi se jednostavno ne isplati, posto gubim previse vremena na to.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users