Jump to content

Kymco Super 9 AC

223 replies to this topic

#201 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 29 October 2013 - 02:09

Moram dooobro razmisliti i sve staviti na papir pa da vidim da li bih to sve mogao da ispratim finansijski...Volja je prisutna,to se podrazumeva :)

#202 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 October 2013 - 11:09

na naturpijanom serijskom cilindru ćeš imati nekoliko problema

neadekvatan auspuh, jer će serijski cilindar koji je sada na 8000 u centru da radi recimo na 10000 da bi i bilo nekog učinka
neadekvatan filter vazduha, a već počinje problem predugačke usisne lulice, koja je kod devetke odlivak
nelinearna pomična polutka koja će da ubije obrtaje u drugoj polovini svog učinka
preteško kvačilo koje samo sa oprugicama, treba da si chuk noris da našteluješ da radi sa slabašnim ali prgavim cilindrom na 10k
centralna opruga koja ne odgovara
varijator možeš i ne moraš menjati, mada poželjno je ako želiš da ispratiš svu snagu na 10k
paket dizni M4 i jedno 4-6 garnitura rolnica, mala vaga i mali biax da možeš da ih pobrusiš jer se cilja u 0,1g

kod prelaska na 70cc
može da ostane serijsko kvačilo, nije teško uptelovati, pogotovo ako stavljaš cilindar koji će isto raditi u spektru od oko 8000
može da ostane serijski variomat, ja sam na trke u početku išao sa serijskim variom, nije tako loš, mada je neki multivar bolji to je jasno
malo tvrđa centralna opruga, da ubiješ onu nelineatrnu polutku, mada je 70cc cilindar neće toliko osetiti
garnitura dizni m4 i jedno 3-5 kompleta rolnica, eventualno mala vaga i biax, ovde se lovi u 0,25 - 0,4 g
neki običan rezonantni auspuh će odgovarati
fabrički karburator keihin 17mm sa originalnim filterom će da završi posao, ako je kvalitetno poštelovan

zaključak...

70cc će biti bolji u startu, a isti u krajnjoj brzini, malo veći potrošač.. ako želišp veću krajnju treba menjati zupčanike u finalnom prenosu
50cc naturpijan će biti, ako je dobro podešen isti u startu, ali uglavnom slabiji jer se vazdan neka oprugica popusti, i malo kar rašteluje, a brži u krajnjoj jer njegovi obrtaji rezlutuju višlje te će sa istim finalnim prenosom ići brže to je jasno..

moj savet ti je 70cc, jer ti treba mnogo više znanja za 50cc naturpijanu mašinu, a kad saberemo i oduzmemo i para dok uklopiš sve aftermarket komponente koje jedan mid-race moraju da isprate

uostalom zavisi koliko se turpija, ako se ne ide u maksimalu onda nije toliko problem.. baci pogled na ove teme

ovde su 50-ke koje smo radili

http://forum.pyrothe...-by-zajac-bane/
http://forum.pyrothe...-kymco-super-9/

evo i 70-ki
http://forum.pyrothe...ch__1#entry1775
http://forum.pyrothe...uper-9-ac-zule/
http://forum.pyrothe...-9-yellow-blue/

#203 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 October 2013 - 18:32

Neka pogleda i moju temu. S8 je imao prelaz sa turpijane 50ice na high mid race.

Moja preporuka vodjena iskustvom je sledeca.

Malossi gus 70ccm da se malo otvori kod Maria,ali malo cisto da bi Trek ili Yasuni R radio bolje.Mario zna o cemu pricam.
Malossi sundjer za airbox.
Linearne polutke pod obavezno ja licno videh razliku.
Malossi Bela centralna
Variomat Malossi ili Naraku
Kvacilo moze i ne mora,ali ima razlike video licno na 50ccm
Karb ostavis isti radice posao
Primar obavzno za S9

Uz ovakav set up bi dobio vecu krajnju,ne tako vecu potrosnju,osetno vecu snagu,snagu na svim otklonima rucice i jako pouzdan i dobar motor koji sa redovnim odrzavanjima te nikada nece ostaviti na putu.A ako se ikada desi da ti cilindar zakuje to je gus i mozes lako ispraviti i terati dalje.

#204 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 29 October 2013 - 20:41

Moja preporuka 70cc
http://forum.pyrothe...ch__1#entry1775 kymco sa ovog linka sto je mario postavio se i danas jako lepo vrti i ide (doduse menjan je cilindar, ali je prvi izdrzao oko 8000km ako se dobro secam), vozio sam i serijalu (imao sam je), i ovog sa airsalom i razlika je ogromna, definitivno se vise isplati ici na 70cc.

#205 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 29 October 2013 - 21:15

View Postniksa, on 29 October 2013 - 20:41, said:

Moja preporuka 70cc
http://forum.pyrothe...ch__1#entry1775 kymco sa ovog linka sto je mario postavio se i danas jako lepo vrti i ide (doduse menjan je cilindar, ali je prvi izdrzao oko 8000km ako se dobro secam), vozio sam i serijalu (imao sam je), i ovog sa airsalom i razlika je ogromna, definitivno se vise isplati ici na 70cc.
Tesicu isplati se,to je ok,ali onom ko ima para,tipican primer,radio sam 2 godine za j****og NRG-a,za delove i cuda,i sta sad,nemam para da ga zavrsim,mogu samo da ga gledam i placem pored njega,a fali brdo gluposti,ja ne kazem da treba voziti mrtvu serijalu,ali ako znas da ne mozes da ga zavrsis ,bolje se poigrati sa 50ccm,nista veliko,staviti drugi auspuh,pa gas,dok se ne dodje do nekih para sa kojima ces moci da odradis komplet skuter...

#206 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 29 October 2013 - 22:29

Koliko znam Marko ima Trek-a, airsal se moze naci za nekih 8500-9000din nov sa klipom, glavu jos nabaviti, to nemam predstavu posto je, keihin moze da ga gura, kao i std vario i kvacilo, za ono sto njemu treba bice odlicno, a snage mu nece faliti. A plus toga ostaje mu fabricki cilindar i glava ako nekad bude hteo vratiti na serijalu... (tj i tu mu treba para posto je cilindar za busenje, plus novi klip, pa naci majstora da sredi kanale ako se sam neusudjuce, sto je rizik...)

Ako vec ide ka nekom tuningu ima dobru osnovu i izace bez puno troskova.

#207 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 30 October 2013 - 02:26

Mikac je provalio moj problem...problem je sto nemam bas puno para..do 200€ max mogu da nagrebem...Ali ipak tezim da bar nesto uradim na njoj..Osnovu imam (Trek,Keihin 17mm i imam set dizni do duse od 82 do 90,ali boze moj razbusio bih manje brojeve na odgovarajuci promer kad bi bilo potrebe) volje imam,finansije me koce :( Zato nekad pitam gluposti,ali mi saveti stvarno dobro dodju,jer sam samo povrsinski upoznat sa svetom tuninga,tj znam teorijski deo (ono osnovno),ali zato prakse nemam ni minut...zato trazim savete,da se ne bih ne znanjem i nagadjanjem bacao u dodatne troskove..Hvala vam puno :)

#208 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 30 October 2013 - 10:18

200e ti je sasvim dovoljno za base tuning, kopaj malo po kupindu, raspitaj se, ja sam nasao pre mesec dana airsal za s9 za 8500din. Nema u ponudi, ali pitaj ove sto prodaju kojekakve kitove mogu ti nabaviti, a i tu cenkanje nije iskljuceno. I ostane ti jos dosta para da ulazes u stelovanje prenosa i ostalih potrebstina.

#209 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 30 October 2013 - 22:13

Moram cackati,i traziti,raspitivati se po kojekakvim oglasima....ako neko slucajno natrzi na neki oglas,nek me se seti pa nek okaci link ovde ili na PM ako nije dozvoljeno javno piskaranje tog tipa po forumu :)

#210 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 31 October 2013 - 01:04

200e je taman koliko treba,uzmes nove lezajeve i semeringe,i ostatak rasporedis za polovan kit,karb i onda sitnice,trek ce ti biti sasvim okej za pocetak...nagrebaces i za neki vario,kvacilo moze serijsko za pocetak samo druge oprugice,oprugu kvacila,malossi red sponge,uzmes par seta rolnica(jos bolje pozajmis od nekog) i pokupujes vise brojeva dizni posto nema sanse sa 2 dizne da ubodes sve kako treba...i na konju si,ja radim prvo ono sto mi treba da ispratim kit,pa posle cu uzimati stvari koje sam stavio na drugo mesto...

#211 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 31 October 2013 - 01:59

Nove lezajeve sam vec uzeo i imam set dizni od 80 do 98 sa skokom od 2 broja..Naci cu vec nesto,nesto ce se smisliti..sad ce zima tako da mi se uopste ne zuri da ga sklopim,i onako ce samo stajati u garazi..

#212 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 31 October 2013 - 10:27

tako i ja,lepo imas celu zimu,sve lepo radis natenane i nema greske...samo lagano uzimaj jedno po jedno i nema problema :)

#213 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 October 2013 - 11:10

I uzimaj kvalitetno jer kad tad dodjes do toga da menjas bofl za kvalitet..

#214 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 31 October 2013 - 23:23

Polako,pa ce se uraditi..bitno mi je samo da uzmem kit..kasnije to stelovanje prenosa i to,to su sitnija ulaganja pa cu se za to snaci vec..:D

#215 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 22 July 2016 - 23:26

Napokon sam i ja pronasao vremena da obnovim svoju temu posle 3 godine. Posto je vecina slika propalo stavicu jednu sliku kako je skuter nekad izgledao cisto da se prisetimo.

Attached File  79.jpg   96.49K   15 downloads
Ovako je devetka izgledala pre nego sto se desio onaj peh sa karikom. Tacnije,termo grupa je bila dosta losa,karike su zveckale i jednom prilikom na putu mi se skuter samo ugasio. Nije zalepio,samo se jednostavno ugasio. Na par kurblanja klip se i dalje pomerao i od jednom je blokirao,mogao sam samo par mm da pokrenem kurblu. Mislio sam da je nesto sa sistemom kurble,ali kad sam otvorio cilindar imao sam sta i da vidim. Karika je pukla i izasla iz lezista tacno naspram izduvnog kanala i tu je blokirala klip. Imao sam i jedan ozbiljniji pad pa su plastike bile generalno ofucane sto se vidi i na prethodnoj slici. Trek star tek mesec dana je isto stradao. U pocetku sam imao 1000 planova za njega,ali isto tako i 1000 problema...finansijskih,upisao fax,manjak znanja,manjak alata,polozio za auto i izgubio volju za skuterom i tako je skuter ostao da cami u garazi sve do pocetka sezone kad sam poceo da ga sredjujem. Da ne bude previse od jednom. Podelicu u par postovo sta sam sve radio i koje sve probleme jos uvek ne mogu da otklonim.

#216 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 22 July 2016 - 23:39

Skuter se ganjao i dan i noc i sluzio je bukvalno kao prevozno sredstvo,a ne kao ljubimac, zato me i ne cudi sto je na njemu sve sklopotalo :D Dobro je i izdrzao torturu. Na nekih 25k km je izdahnuo (kupio sam ga sa nekih 5-6k km)

Setup je bio sledeci:
Klip i cilindar fabricki 39
Karburator fabricki keihin 17. Dizna 88
Filter vazduha zicani rms
Tecnigas trek
Variator fabricki sa fabrickim 8.5g rolnicama
Kvacilo bi trebalo da je isto fabricki,nisam siguran jer ga nisam dirao. Nisam se usudjivao za taj podvig.
Attached File  78.jpg   52.17K   14 downloads
Evo kako je klip izgledao. Sliku cilindra nemam jer mi je u medjuvremenu vrisnuo i hard na lap topu.

#217 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 23 July 2016 - 00:00

Plastike su jos pre tri godine bile polepljene, posmirglane, i spremljene ugrubo za farbanje tako da je pre nekih mesec dana pala samo "finalna ruka". Odneo sam ih kod nekog farbara tu u kraju koji mi je to ofarbao za sitne pare pa nisam ni ocekivao neki ekstra rezultat. Tu i tamo ima koje zrno prasine, na jednom mestu je farba malo pocurela ali nije nikakav problem, sakricu to nekom nalepnicom vec. Farbu sam ja birao i gledao sam da bude sto slicnija staroj. Malo je ispao tamniji nego pre,ali nije moglo bolje...sad sta je tu je..navici cu se.
Attached File  20160514_192533.jpg   223.83K   15 downloads
Attached File  20160516_151249.jpg   308K   15 downloads
Attached File  20160705_201435.jpg   173.82K   15 downloads

Ovaj jedan segment sam ja ofarbao sprejom jer je i ranije bio neke tamno sive boje sa svetlijim sljokicama.
Attached File  20160707_193005.jpg   249.06K   14 downloads
Attached File  20160707_193012.jpg   236.38K   14 downloads

#218 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 23 July 2016 - 00:26

Negde na pocetku sezone mi se ukazala prilika i nalovim standardni cilindar razbusen na 39.5 sa novim Prox klipom za 40e i to sve jos u Zrenjaninu na nekih pola sata voznje kolima. Tako da sam otisao da licno preuzmem cilindar i klip.

Attached File  20160425_201648.jpg   113.31K   13 downloads
Attached File  20160425_201734.jpg   118.85K   13 downloads
Ovo je zazor i jedne i druge karike. Nemam spijune pa da izmerim bas tacno koliki je.

Attached File  20160425_203336.jpg   91.63K   12 downloads
Attached File  20160425_205147.jpg   89.06K   12 downloads

I ovo je ta razlika u karikama koja me je bunila pa ste mi vi sa foruma objasnili. Hvala svima jos jednom na pomoci! Attached File  20160425_211037.jpg   2.87MB   11 downloads
Attached File  20160425_211131.jpg   105.05K   11 downloads
Attached File  20160425_211223.jpg   120.99K   17 downloads

Termo grupu sam ja sklopio onako skolski kako sam naucio ovde na forumu. Bas sam se potrudio i namucio jer mi je ovo vatreno krstenje :D

Attached File  20160604_125238.jpg   195.7K   17 downloads

Evo sklopljene masine. Svaki savet,komentar i pitanja su dobrodosla. Toliko za sad pa nastavljam sa pisanjem sutra. :)

#219 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 July 2016 - 06:49

Slike možeš na forum da postavljaš direktno..

Piši na koje si probleme i poteškoće naišao kod sklapanja, koliko su prešli ležajevi radilice i semerinzi ?

#220 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 23 July 2016 - 20:29

Semerinzi i lezajevi imaju 25k km. Lezajeve imam u fioci nove NTN kupljene preko foruma sa RP...ako se dobro secam vi ste ih i porucili Mario. Nisam se usudio da ih sam montiram tako da bih za to ipak nalovio nekog strucnijeg od mene da to odradi.

Slike direktno preko foruma i stavljam. Smanjim velicinu slike pa idem na "more replay options" itd..

Od stajanja je skuter bukvalno propao totalno. Creva ispucala, Sileni otrulili, tu i tamo je od vlage u vazduhu i zardjao. To sam delimicno resio,izmenjao creva, posmirglao rdju itd da ne detaljisem preterano.

Attached File  InstaSize_0423195809.jpg   209.11K   10 downloads

Evo kako je karburator izgedao kad sam ga rasklopio. Iako sam ja svo gorivo ispustio iz rezervoara i iz karburatora izgleda da je ipak malo ostalo u sistemu i desilo se to sto se desilo. Bukvalno se kao neka mahovina nahvatala na zidove lonceta. Sve sam to oprao. Ribao sam dok mi oci nisu pobelele.

Problemi su sledeci: Karburator sam postelovao onako kako sam naucio na forumu. Skuter upali radi 30 sekundi i samo se ugasi. Primetio sam i to da jako puno goriva gura u filter vazduha. Ocigledno onda ja ne radim nesto dobro. Stelovao sam ga po postupku koji je naveden u ovoj temi http://forum.pyrothe...orija-i-praksa/
Stelovao sam 100 puta iz nule sve, probam i uvek isto. Jedino sam uspeo da ga upalim kad sam skinuo air box i rukom zatvorio karburator, tad je radio na ujednacenim niskim obrtajima. Uvrnuo sam dva broja vecu diznu, sad je 90.

Sledeci problem je sto nemam ni odgovarajucu svecicu. Da li bih mogao da kupim recimo super bosnu i par komada dok ne ustelujem karb i posle kad ga potrefim bih narucio original Denso sto ide u njega?

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users