Montaza ce malo pricekati posto nemam nosac kormana...finansijski problemi..(inace u planu je da nosac napravim kod strugara po mom ukusu)
Kupio sam mu plavu sijalicu H4 (koja inace sija belo,skoro kao led diode,iz tog razloga sam je i kupio pa da mi ceo far bude u beloj boji.
Rasklopio sam motor da montiram H4 i tu pocinju komplikacije...posto sam prao motor zadrzalo se nesto vode u faru (pricao sam vec o tome da mi far negde propusta vodu prilikom pranja) i namesti mi bukvalno brlju po faru i morao sam da ga otvaram da ga operem i onda da ga lepo zalepim.
Posluzio sam se fenom za skidanje nalepnica. Polako sam grejao plastiku da ne bih nesto polomio..Tu sam se napatio posto je neko vec otvarao far i lepio ga nekim lepkom koji je kao guma,morao sam skalperom da ga secem posto nisam uspevao da ga pokidam posto je jako elastican..
Kad je vec motor rasklopljen odlucio sam da postavim i led trakicu..Prekidaci,zice,papucice..sve je tu,krecem u akciju..
Jedan deo trakice sam stavio ispod motora da mi sija,a drugo parce sam stavio iznad prednjeg tocka..
Tako sam sve povezao da dve trakice rade svaka za sebe...znaci mogu da palim i gasim kad koju hocu,ne zavise jedna od druge..
(Ovo je iznad prednjeg tocka)
Nisam sprovodio dva puta po par zica do dva prekidaca,nego sam sproveo samo jedan par do jednog prekidaca i onda sa tog prekidaca prebacio struju na drugi prekidac i kasnije samo povezao dve trakice na dva prekidaca..sve super radi,zice su izolovane i zalemljene tako da se nece nista odvezati od vibracija..(crna i braon zica su + nisam imao iste boje..a plave su - )
Ovako izgledaju prekidaci (pored sam stavio jos jedan,samo magarac zaboravio da slikam)
Ovo je ispod motora..
Ovako izgleda u mraku sa pozicijama (dnevnim svetlom) u kombinaciji..
A ovako izgledaju upaljene obe led trakice u totalnom mraku..
Sta da vam kazem..ja sam zadovoljan sto sam uspeo sve sam od A do Š da sredim iako sam anti talenat za struju..Zadovoljan sam i kako izgleda u mraku nema ko nije stao da zagleda i da me ispituje sta mi to sija na skuteru
Edited by Marko Ledeni, 27 April 2013 - 02:59.