Jump to content

Piaggio NRG mc3

66 replies to this topic

#41 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 02 April 2013 - 13:06

View PostMikac93, on 02 April 2013 - 12:22, said:

Deblji flah bi to drzao odlicno
Jasno, ali mora biti precizno napravljeno i tačno u pravcu, inače neće kočiti pravilno

#42 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 02 April 2013 - 13:10

Fantom je lepo rekao,malo kartona uradi se model,i onda polako u izradu,al ako se ne radi bar 2 puta onda nije posao ;)

#43 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 April 2013 - 13:38

View PostMikac93, on 02 April 2013 - 13:10, said:

Fantom je lepo rekao,malo kartona uradi se model,i onda polako u izradu,al ako se ne radi bar 2 puta onda nije posao ;)

Hahahaha, da, ali kod mene ne vazi 2, bude tu najmanje 4-5 puta, il sam baksuz il picajzla, neznam. Problem je što mora biti smaknuto, nije u pravcu, naročito u zavisnosti od debljine flaha,pade mi na pamet dva parčeta flaha pa navaren jedan na drugi... već ja to crtam polako, samo jos da skinem precizne mere sa vila i kočionih klješta...

#44 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 02 April 2013 - 13:43

Ako treba pomoc,recite

#45 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 April 2013 - 13:53

View PostMikac93, on 02 April 2013 - 13:43, said:

Ako treba pomoc,recite
Ha, pa pošto će trebati i tebi, verujem, možemo zajedno da se bacimo na projekat, samo da se vreme malo odobrovolji, ja imam oba točka sa različitim diskovima pa će biti lakše zbog probe. Što nisi ono veče poneo one plave sijalice da probaš čisto kako svetle u tvojim farovima?

#46 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 02 April 2013 - 14:07

Zaboravio sam,bilo je vec kasno,nasao sam neke farove od Alfe,al ne znam koliki je precnik,cekam odgovor...

#47 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 02 April 2013 - 14:35

kad dodjem kuci veceras poslacu vam slike kako sam ja to odradio, mora biti debeo i tvrd materijal posto to nije za igranje.

#48 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 April 2013 - 15:12

Imas u mojoj temi kako sam ja pravio distancer za nissin dvoklipna klesta. Mozda pomogne.

Edited by Nesa BG, 02 April 2013 - 15:21.

#49 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 April 2013 - 16:02

View Postniksa, on 02 April 2013 - 14:35, said:

kad dodjem kuci veceras poslacu vam slike kako sam ja to odradio, mora biti debeo i tvrd materijal posto to nije za igranje.
Razume se. Jel za Piadja il neki drugi?

#50 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 April 2013 - 16:04

View PostNesa BG, on 02 April 2013 - 15:12, said:

Imas u mojoj temi kako sam ja pravio distancer za nissin dvoklipna klesta. Mozda pomogne.
Hvala, pogledaću, nadam se da ću na osnovu vaših sugestija napraviti sa manje muke. Hvala vam na puno.

#51 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 02 April 2013 - 17:45

View Postgoggyso, on 02 April 2013 - 16:02, said:

Razume se. Jel za Piadja il neki drugi?

nije za piagia ali isti je princip. U skoli sam pa kad dodjem kuci slikacu.

#52 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 03 April 2013 - 01:47

View Postniksa, on 02 April 2013 - 17:45, said:

nije za piagia ali isti je princip. U skoli sam pa kad dodjem kuci slikacu.
Pogledao sam i procitao kompletnu tvoju temu Peda air... veoma zanimljivo, i poucno. Video sam kako si napravio distancer, sad imam neku ideju. Postavio sam svoj post kod tebe na kraju sa podacima svog setapa na Minareli masini na Falconu, mom, koji sam vozio dok nije stigao Piaggio, sad se borim sa njim. Jesenas sam pokusavao da tjuningujem Falcona i to sto sam napisao je trenutno stanje, mozda moze bolje ali ja sam zadovoljan za te pare. Sto se tice kvacila, probaj od pijadja, mislim da pase a mnogo su lakse lamele.

#53 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 03 April 2013 - 14:51

Nisam sinoc stigao da posaljem slike, zaglavio sam u radionici posle skole do 11.30, pa sam otisao direkt u krevet. Evo kako izgleda

Posted Image

Leva je pravljena (komplet), a desna je fabricka. Jedino sto sam iskoristio na pravljenoj jesu ove "vodjice" na koje se navlace celjusti. Ako se malo bolje zagledas videces kako sam prepravio da bi blize stajale celjusti, a tebi treba da stoje dalje, tako da radis samo obrnuto. Neznam kakav je prihvat kod tebe u trouglu, imam neke stapove od Gilere, ima dosta isturen nosac celjusti (u odnosu na kineze skoro 3cm odokativno), ako hoces mozes uzeti da probas da li ti odgovaraju.

i jos jedna
Posted Image

#54 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 April 2013 - 00:00

Niksa svaka cast za fotke, sad znam otprilike, samo da skinem mere za nrg-a odnosno rastojanje u odnosu na disk 220, a to bi trebalo biti 15mm, ako je razlika u precniku diskova 30mm (190-220). Od cega su te caure, ili je to pravljeno kod strugara?

#55 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 07 April 2013 - 11:13

Tata mi je napravio na strugu te caure i urezao navoj u njih. Taj pravljeni nosac mi je ostao ako hocete da ga pogledate nije problem, posto sam na kraju uzeo original prednje vile pa sam namontirao i original nosac i tako je motor otisao.

#56 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 14 April 2013 - 03:10

U medjuvremenu sam izmerio kompresiju, nesto mi nije stimalo u odnosu snage-potrosnje, odvalio je 6 litara na manje od 100km, sto je abnormalno, kad merac pokaze 0,2 a trebalo bi barem 1. Katastrofa, ali opet kako onda ide 80km/h bez problema i lepo povlaci? No kako god, kupio PROX klip 42 i uskoro busenje. Dali ce zbog toga trebati neka igranka sa karbosom il ce postojeci 17,5 i fabricki airbox zadovoljiti tu malo vecu kubikazu?

#57 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 April 2013 - 10:53

zadovoljava 17.5mm i 70cc sport cilindre tako da bez brige...

#58 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 06 May 2013 - 00:32

View PostPita, on 14 April 2013 - 10:53, said:

zadovoljava 17.5mm i 70cc sport cilindre tako da bez brige...
Hvala na informaciji, sad mi je lakse.

#59 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 06 May 2013 - 00:36

U medjuvremenu namontiran cilindar i klip fi 42, malo bolje povlaci ali nista spektakularno se nije desilo, mozda sam ja ocekivao cuda ili tu jos nesto ne stima, no malac ide zaista lepo, da ne gresim dusu, dodje do max. brzine iz cuga, bez ikakvog napora, cak i sa dvoje, ali ne prelazi 80 pri 9000o/min. Verovatno fabricki auspuh nemoze vise. Sad je ostalo jos da probam sa Laser x pro. Javim kad bude namontiran i testiran. Inace sam namerio da ga menjam, tj da kupim zadnju seriju NRG Power DD LC pa ako neko ima na prodaju nek javi.

#60 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 June 2013 - 03:50

Pozdrav drustvo, nije me bilo neko vreme, sad kad sam sve zavrsio da iznesem konacne podatke. Znaci cilindar izbusen kod Spankusa fenomenalno, tako ga je ispolirao da sam se krstio, ogledalo!!!! Klip PROX 42, auspuh SC08 originalni, centralna fabricka od frija, opruge na kvacilu neke jake ko zemlja, neznam koje jer su bile na kupljenom kvacilu od frija, rolnice 5,3g. Karbos je standard dellorto 17,5, airbox original. Danijel Fratric je svedok, kao i dosta drugih, malac prosto polece kao MIG, ubrzanje je fantasticno i samnom od 100kg izmereno 90km/h na tacno 9000o/min, start na 6000, tu hvata kvacilo, kada krene, zakuca se na 9000 i linearno kao iz topa zakuca 90km/h. Sa Laserom x-pro nisam uspeo da ga nastelujem pa sam vratio serijalu. Eto, ako neko ima taj auspuh neka proba ovako, nece se pokajati, ja sam prezadovoljan. Nazalost sad sam prodao NRG-a jer sam zinuo na Apriliju sr50 Factory sa Piaggio mashinom, 2007g, naravno ubrizgavanje, kupio sam je i razocarao, niti ubrzava ko NRG niti ide preko 75km/h. Probali smo svasta sto nam je palo na pamet ali nista.Upomooc!!! Otvaram novu temu zbog toga. Pozdrav

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users