6
174 replies to this topic
Posted 18 May 2019 - 18:15
Nemoj zaboraviti na veliki K odnos koji daleko vise muci alnaser nego li semerinzi...
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 18 May 2019 - 18:37
Ma sve jasno. Nadam se da ce ipak uspjet palit kad jednom bude sve kak treba.
Posted 26 May 2019 - 08:55
Upalio juče
Nisam još složio hlađenje, tako da sam ugasio skuter odmah ali je sastavio i sretan sam ko malo dijete. Imam još 100 stvari za odraditi ali bitno da je upalio i sviđa mi se zvuk
Previše je ulja, radi pumpa i još sam ulio u rezervar deci ulja a nije bio pun. Sutra moram po benzin i antifriz i da to konačno složim kako do kraja. Nadam se da ova kiša više neće padati dase mogu i provozati.
Nisam još složio hlađenje, tako da sam ugasio skuter odmah ali je sastavio i sretan sam ko malo dijete. Imam još 100 stvari za odraditi ali bitno da je upalio i sviđa mi se zvuk
Previše je ulja, radi pumpa i još sam ulio u rezervar deci ulja a nije bio pun. Sutra moram po benzin i antifriz i da to konačno složim kako do kraja. Nadam se da ova kiša više neće padati dase mogu i provozati.
Posted 26 May 2019 - 16:21
Pazi sad,to sto si ulio ulje u rezervar moguc je problem,sabije se to ulje u dno rezervara pa karb hoce da srkne ulja i da ugasi agregat...izmuckaj levo-desno skut 😁
Posted 26 May 2019 - 18:15
Hoću, hvala na upozorenju. Moram još nasuti i benzina jer je omjer prevelik. Nadam se da ću sutra složiti hlađenje, tako da mogu odraditi razradu.
Posted 19 June 2019 - 19:59
Nisam se dugo javio, al nisam ništa ni radio već mjesec dana. Stalno nešto.
Ubačen dodatni hladnjak ispod repa. Sve je u testnoj fazi, ventilator je spojen na prekidač za test. Ako vent bude slab, ima jači u šteku
Moram odzračiti kak treba, ofarbati šarafe da se ne sjaje, počepit rupe s čepovima umjesto šarafa ali nadam se da je to to.
I nadam se da sam riješio problem paljenja ventilatora. Naručio sam s Alija par "elektronika" za koje sam mislio da mogu iskoristiti.
Radi se o ovome:
https://www.aliexpre....9ac14c4dtgKyMh
Uglavnom, na temperaturi koja se podesi, pali relej. Možda ću staviti jači relej za svaki slučaj no to je to. Testirao sam ovao na stolu i radi super.
Sad loše vijesti. Pipac s kuglicom na karbu koji sam stavio ne odrađuje posao, i hrpa ulja mi je iscurila u cilindar i auspuh. Dio sam očistio, auspuh mora dolje. Malo sam u banani jer mi se neda rastavljati karb ponovno i tražit novi pipac pa će možda za nuždu ići mješavina a pumpa će vrtit u krug.
Ubačen dodatni hladnjak ispod repa. Sve je u testnoj fazi, ventilator je spojen na prekidač za test. Ako vent bude slab, ima jači u šteku
Moram odzračiti kak treba, ofarbati šarafe da se ne sjaje, počepit rupe s čepovima umjesto šarafa ali nadam se da je to to.
I nadam se da sam riješio problem paljenja ventilatora. Naručio sam s Alija par "elektronika" za koje sam mislio da mogu iskoristiti.
Radi se o ovome:
https://www.aliexpre....9ac14c4dtgKyMh
Uglavnom, na temperaturi koja se podesi, pali relej. Možda ću staviti jači relej za svaki slučaj no to je to. Testirao sam ovao na stolu i radi super.
Sad loše vijesti. Pipac s kuglicom na karbu koji sam stavio ne odrađuje posao, i hrpa ulja mi je iscurila u cilindar i auspuh. Dio sam očistio, auspuh mora dolje. Malo sam u banani jer mi se neda rastavljati karb ponovno i tražit novi pipac pa će možda za nuždu ići mješavina a pumpa će vrtit u krug.
Posted 19 June 2019 - 21:37
koji pipac sa kojom kuglicom ?
Posted 20 June 2019 - 10:41
Pipac/priključak za ulje što postoji na karburatorima. Samo što je na 12mm phbn s oprugom i kuglicom da ulje bez pritiska nemože proći, a na 19 je bez, i ulje može teći slobodnim padom kroz njega.
Posted 20 June 2019 - 12:19
ma neće teći bez pumpe svakako, ali ok
Posted 20 June 2019 - 14:36
Vjerovao ili ne, teče. Jer je sintetika jako rijetka i teče van kad stoji neko vrijeme.
Posted 24 June 2019 - 20:23
Čudno , ja se ne sećam da sam imao taj problem ...sad već dugo miksujem , pa ne znam ...
Posted 23 July 2019 - 12:48
Radio sam nešto malo, juče sam uspio upogoniti bar da mogu napraviti 2-3 kruga. Još uvijek bez plastika i bez rješenja za problem s curenjem ulja. Kada sam juče skinuo auspuh, bilo je pola litre ulja unutra :/
Skuter ide, fino reže ali moram staviti tvrđe opruge jer hvata prerano i teško kreće.
Skuter ide, fino reže ali moram staviti tvrđe opruge jer hvata prerano i teško kreće.
Posted 23 July 2019 - 14:52
Dobro zvuci przi, malo bogatiji na pocetku samo.
Posted 23 July 2019 - 15:28
Kvačilo ti nije u sinhronu sa powerband-om i rolnicama, hvata prerano
Ili je centralna premeka a rolnice prelagane pa u startu više gura nije u rezonanci..
za ovu snagu morao bi imati prgaviji prenos, oštriju centralnu i kvačilo
Ili je centralna premeka a rolnice prelagane pa u startu više gura nije u rezonanci..
za ovu snagu morao bi imati prgaviji prenos, oštriju centralnu i kvačilo
Posted 23 July 2019 - 20:32
Tako je,dobro Mario govori...
Znaci za pocetak "broj" tvrdji centralni,mislim da ce malossi zuti raditi posao.
Federe na delti gledaj da ne pretezes,znaci uvijek je bolja kombinacija tvrdji feder na opustenijem polozaju,jer tako manje pati mehanizam i sami federi su dugotrajniji.
Znaci ta bijele zamijenis sa tvrdjima pa polako natezi kako bude te trazilo.
Vjerovatno ces i rolice morati malo izmijenjati,ali ovako po okretajima nisi daleko,tako da kvacilo i centralni mozes podesiti na ovima ugrubo pa kasnije korigirati jos sve pomalo.
Znaci za pocetak "broj" tvrdji centralni,mislim da ce malossi zuti raditi posao.
Federe na delti gledaj da ne pretezes,znaci uvijek je bolja kombinacija tvrdji feder na opustenijem polozaju,jer tako manje pati mehanizam i sami federi su dugotrajniji.
Znaci ta bijele zamijenis sa tvrdjima pa polako natezi kako bude te trazilo.
Vjerovatno ces i rolice morati malo izmijenjati,ali ovako po okretajima nisi daleko,tako da kvacilo i centralni mozes podesiti na ovima ugrubo pa kasnije korigirati jos sve pomalo.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users