Jump to content

My Phantom Story :)

• This topic is locked This topic is locked
243 replies to this topic

#181 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 September 2011 - 11:32

El se dogovoriste :biker_scooter: http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/beerchug__.gif

#182 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 14 September 2011 - 12:01

ne bre ljudi nisam ja dosao ovde da bih se svadjao i ostalo sa nekim,samo sam rekao svoje misljenje mozda malo drcnije slazem se ali opet me je napaop blakc adder sto sam iskulirao da nebi bilo vece svadje i prepirki,te sam se opet prikljucio u temu.ja sam rekao samo svoje misljenje. http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/thumbup.gif

#183 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 14 September 2011 - 14:47

molim bezPosted Image

#184 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 18 September 2011 - 22:43

Bio danas Damir do mene, malo smo se vozali, testirali Peugeota.
Znači onaj Malafuti me jede za doručak, ručak i večeru, ide, kida, ubija, kako u startu tako i na full gasu. Odvali me jedno 30m i posle u krajnjoj niti beži niti ga stižem, Bacili smo malo i na GPS

Posted Image

samo da dodam da mu je danas stigao i prenos, tako da više ne smem da mu stanem na crtu :D

#185 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 22 September 2011 - 11:37

Ajde da se i ja ukljucim u diskusiju. Skidanje lulice bi sigurno doprinelo poboljsanju performansi. Ali ja sam zadovoljan i sadasnjim performansama jer je skuter namenjen za gradsku voznju. Potrosnja mi je i ovako prevelika i zato ne bih voleo da se poveca jos vise. To je jedini razlog zbog kojeg lulica ostaje. 19mm karb je stavljen jer je dosta lakse nastelovati ga nego 17,5 na ovom setup-u.

#186 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 September 2011 - 13:09

Super samo kad ste ga uštimali..prosto mi je neverovatno da čujem da taj Street race napokon nekom radi..Ili su svi majstori prethodno bili šonje, ne znam šta je...

edit: kako uspevaš da sa 7gr rolnicama na beloj centralnoj imaš potrebne obrtaje??? to mi je prosto neverovatno!?! Bela centralna mekana ko kifla a 7gr rolne teške...Kombinacija za porušiti obrtaje samo takva...U čemu je caka??

#187 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 September 2011 - 13:40

View PostPita, on 22 September 2011 - 13:09, said:

edit: kako uspevaš da sa 7gr rolnicama na beloj centralnoj imaš potrebne obrtaje??? to mi je prosto neverovatno!?! Bela centralna mekana ko kifla a 7gr rolne teške...Kombinacija za porušiti obrtaje samo takva...U čemu je caka??

Taman sam to teo da pitam...:) Ma mora da je greska u "potpisu"...:)

#188 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 22 September 2011 - 14:48

Malossi ima dve "bele" centralne, jedna 5% a druga 30/35%, msm da je Damir turio ovu tvrdju, iz kompleta sa multivarom, s druge strane mislim i da je gramaza manja, vrv da nije update-ovao potpis

#189 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 24 September 2011 - 10:29

U pravu ste, bela je ona koja je dosla uz multivar. A tezina rolnica stoji odavno, sada su 5 grama i mislim da bi mogle biti za nijansu lakse.

#190 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 13 January 2012 - 03:12

Nisam mogao da pristupim forumu inace bih pisao ranije :welcome1: Nova Godina je pocela odlicno, toplo vreme 1. i 2. januara namamilo je ljubitelje dvotockasa napolje. Evo nekih slicica skutera.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

U kolekciju cilindara je stigao Top Performance due+, menjao sam fabricki cilindar bez klipa za ovaj bez klipa. Decko kaze da je vozen jako malo i da ga je nezadovoljan potrosnjom skinuo. Cilindar nema riseva i u dobrom je stanju.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kvacilo Malossi Fly koje ceka na ugradnju kao i Stage 6 primar.

Posted Image

Posted Image

#191 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 January 2012 - 09:45

opa vidi delova...Due+ opaaa......e ovaj cilindar me baš interesuje kako radi, mnogi su pričali kako je ovo cilindar pun pogodak, pa je još gus i može da se buši itd itd...A sad u zadnje vreme kruže priče da pored TPR-a ne treba ni pogledati due+ itd itd...

Hoćeš ga montiratati uskoro? Treba ti klip prvo?

#192 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 January 2012 - 11:21

ovo je jedan od projekata sa po tri prelivna kanala, dakle primarni, sekundarni i tertiarni... tu je dosta dobijeno na površini a da pritom nije pomeren ugao prelivnih, slične poteze radi i MHR sa 7 kanala, tj po dva plus tri boost-a.. nikad dosta površine koja donosi snagu i pritisak i na nižim obrtajima...

edit: umalo da zaboravim, cilindar jeste veći potrošač, mada sa podešenim karburatorom tačno onoliko troši koliko i snage donosi

#193 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 13 January 2012 - 11:39

Razmisljam se da li da ga montiram jer klip za njega kosta 62e na scooter atack-u, auspuh bi trebao da zamenim nekim jacim, a bojim se da bi i karburator bio mali. Mada bih voleo da vidim kako ide to cudo :welcome1:

Edit: Kostao je 62e jer je verovatno bilo neko novogodisnje snizenje koje je sada proslo. Sada kosta 74e

#194 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 January 2012 - 12:37

ih pa kako možeš izdržati da ti stoji na polici a da ga ne staviš...
Što se tiče karburatora ne moraš da brineš ama ni malo, 19mm karb će dati i više nego što je potrebno goriva...
Auspuh bi trebao zameniti ako hoćeš da due+ pokaže prave zube mada radiće i sa replicom..

Što kaže Mario, verovatno će sa due trošiti više ali će snaga biti isto na nivou...Obilje prelivnih kanala snabdeva cilindar sa puno goriva pa tako i snage na nižim obrtajima...

Klip je skup ali šta ćeš, nema druge!

#195 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 13 January 2012 - 12:38

Videcemo kako ce se finanskijska situacija rasplitati u ovoj godini, pa ko zna, mozda i osvane na malagutiju :welcome1:

#196 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 16 March 2012 - 02:55

Ugradjen Xenon. Jedan slim balas sa H7 sijalicom ubacen u desni far i povezan direktno na akumulator sa posebnim prekidacem. Razlika je ogromna. Svi znaju da minareliji imaju losa svetla, ali ovo je super resenje. Evo kako izgleda kada se gleda u motor od napred, oba fara su ukljucena, vidi se u kom je xenon

Posted Image

U totalno zamracenoj prostoriji izgleda ovako

Posted Image

Posted Image

Blok ofarban u crno, dekla dovrsena, ostaje jos da se predje sa pastom.

Posted Image

Posted Image

#197 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 16 March 2012 - 11:13

da li je zamenjen primar?

#198 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 March 2012 - 11:19

super je dekla i ti xenoni i tako to, a šta je sa due+ to ti nama reci ??? :) :)

#199 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 16 March 2012 - 11:28

View PostPita, on 16 March 2012 - 11:19, said:

super je dekla i ti xenoni i tako to, a šta je sa due+ to ti nama reci ??? :)
Mislim da fali klip...Inace je Fantomce ko bombonica :)

#200 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 16 March 2012 - 11:43

Bleki montiran je primar, Samo jos nisam sklopio masinu :) A sto se tice due+ u pravu je Cvele, fali klip koji je pareno skup. Hvala Cvele :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users