Jump to content

Piaggio Liberty 2T

piaggio liberty2t

384 replies to this topic

#161 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 August 2013 - 13:39

Gde si vido 5-ti zupcanik ??
http://forum.pyrothe...od-ser-skutera/

#162 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2013 - 13:53

Evo recimo ovo je slika primara na MS webshopu: Posted Image

A ovo je slika sekundara: Posted Image

#163 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2013 - 13:53

Koliko ja znam ja tu vidim 5 zupcanika...

#164 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 August 2013 - 14:07

View Postmrgood, on 04 August 2013 - 13:53, said:

Koliko ja znam ja tu vidim 5 zupcanika...
Ajd sam upotrebi logiku pa spoji tih pet zupcanika i zamisli kako rade... odgovor je -nikako...

U prvoj slici ti je vec upresovan mali zupcanik sekundara, to je zbog lakse montaze, i tu fali jos samo veliki zup. sekundara pa je sve kompletno....tvoje je da samo ubacis sve na mesto -nema upotrebe prese ...

Slika 2-komplet za zamenu sekundara-mali ser, zup. sek . mora na presu da se izbije iz velikog zup. primara i ovaj sa slike dolazi na njegovo mesto... el malo jasnije...

#165 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2013 - 14:12

Aha, ok, nisam to znao a ne sjecam se tocno kako je to izgledalo kada sam kod sebe rastavljao. Uglavnom, za kolegu Graleta, kod mene je sve isto kao i na prvoj slici, znaci tamo gdje je ovaj kosi zupcanik i kod mene je tako. Znaci 2 su kosa i 2 su ravna.

#166 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 August 2013 - 14:42

uglavnom su fabrički kosi.. tj hipoidni, a aftermarket ravni... tako da to nije pravilo... 4 zupčanika ima, cvele je u pravu

#167 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2013 - 15:09

Ok, sad to shvacam i ja da su 4. Ali imao sam prilike vidjeti na jos nekoliko skutera isti zvuk u getribi, i mislim da je to normalno, jer je kod mene sve u redu i sa prijenosom i sa lezajevima, ali se i dalje cuje.

#168 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 August 2013 - 15:47

Ovaj zvuk na videu s 4.stranice gdje okrećeš kotač je zvuk ležaja ili nekog struganja, zvuk ravnih zubaca sigurno nije.
Jesi ti taj zvuk odjednom skužio ili odkad imaš skuter?

#169 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2013 - 18:38

Pa to prije nisam niti gledao. Ali kao sto kazem, sve sam rastavio, znaci kada je kotac skinut, i kada je kuplung skinut, i kada se izvadi iz getribe sve osim jednog zupcanika, struganje je i dalje tu...

Edited by mrgood, 04 August 2013 - 18:38.

#170 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 17 August 2013 - 15:07

Danas sam trebao na registraciju, ali nisam nista obavio. Naime, elektronska blokada koja je super radila na 50 ccm na 70 ccm ne valja. Jer motor ide nekih 65 kmh po GPS-u kada je blokada aktivirana. Probao sam poduplati vrijednost kondenzatora, tako je brzina otrpilike 50-52 km/h, ali onda motor trokira i auspuh se toliko grije da se zapalila vuna u njemu, smrdilo je i dimilo se ko blesavo. Morat cu sutra napraviti klasicnu blokadu na variomatu i u ponedjeljak na registraciju. Samo sto cu staviti 9 mm sirinu prstena umjesto 7 mm koliko ide na 50 ccm piaggio skutere.

#171 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 August 2013 - 14:02

Blokada je uspjesno napravljena od cijevi unutarnjeg promjera 21.5 mm. Ipak je na kraju isla sirina od 7 mm, jer sa 9 mm motor ne krece s mjesta. Brzina po satu od skutera je nekih 55 kmh, sto je otprilike 46-47 kmh prave brzine. Sutra odoh na registraciju bez brige :P

#172 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 19 August 2013 - 13:36

Na kraju je lik na tehnickom izmejrio 46 kmh i motor je registriran :P . Ali, pojavio se drugi problem. Nesto ne stima sa volanom. Kada idem nizbrdo, osjetim kako volan plese, kao da je nesto odsarafljeno, i na malim neravninama jako trese. Sumnjam na donji lezaj volana, bio sam u trgovini ali nemaju taj dio, moraju narucit, stize krajem tjedna. Nece to bit nikakav problem, najveci problem je sto se mora rastavit pola skutera... Usput sam narucio i nove klizace variomata.

#173 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 August 2013 - 14:41

Cekaj kod vas mere max brzinu na tehnickom?

#174 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 19 August 2013 - 15:33

Normalno, ako ti ide preko 55, zaboravi registraciju (50 kmh plus 10% tolerancije).

#175 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 19 August 2013 - 16:57

odlican projekt ! prelistao sam prvih par stranica ..ovaj liberty mi se nikad nije svidjao ali nakon ovog sto sam vidio mjenjam misljenje... bez rijeci sam svaka cast :)

PS : izvini sto kasnim malo sa komentarom :P nisam pratio ovaj pdf dok mi temu nisu prebacili vamo ahah :P

#176 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 August 2013 - 19:22

View Postmrgood, on 19 August 2013 - 15:33, said:

Normalno, ako ti ide preko 55, zaboravi registraciju (50 kmh plus 10% tolerancije).
Kod nas to nisam vidjao,zato mi cudno...

#177 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 19 August 2013 - 20:06

View PostMikac93, on 19 August 2013 - 19:22, said:

Kod nas to nisam vidjao,zato mi cudno...
Za neku godinu bice i kod nas ...do tada uzivajte na 55+ xx km/h... :angry:

#178 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 19 August 2013 - 23:43

I u BiH je isto tako ..mada opet ima onih tehnickih gdje odneses skut oni ga samo slikaju i to je to :angry:

#179 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 20 August 2013 - 01:09

Mada je to po meni nepravedno degradiranje skutera i vozaca skutera. Jer recimo APN se isto registrira na malu tablicu, a ntiko mu ne mjeri brzinu. U teoriji moze ici i 100 kmh, nikoga nije briga... A cujem da je u RH slijedeci korak ekotest za skutere, a od 1.7. i ulaska u EU placa se porez na prijepis skutera 5 % od vrijednosti u nekim njihovim tablicama, tako da je svota navedena u kupoprodajnom ugovoru nebitna.
@StariCojek hvala na pozitivnom komentaru. A cuj, tipicni talijanski design, netko ga voli a netko ne. Liberty je u stvari mladji brat Beverlya, imaju slicne linije...

#180 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 27 August 2013 - 23:22

Danas sam uspjesno zamijenio donji lezaj na volanu. Nazalost, nisam nista slikao jer mi se jako zurilo, treba mi motor posto auto sutra saljem na popravak, tako da budem mobilan. Nakon promjene lezaja, to je sada apsolutno drugi motor. Nema vise tresnje prednjeg kraja prilikom kocenja, kao ni klepetanja volana pri prolasku preko neravnina, a takodjer mi je prije kada bih isao nizbrdo motor "plesao". Sada je sve to nestalo i zbilja uzivam u voznji :D .

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users