Jump to content

Gilera runner 50cc 2003 god projekt

624 replies to this topic

#601 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 22 August 2014 - 00:41

Pustio sam gas nisam ga htio gaziti do kraja u startu je vrtio 12 500 onda sam malo popustio gas

#602 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 August 2014 - 20:34

Ok,lepo vrti i dobro ide...samo malo utegnuti start da moze potegnuti kao mazga ukoliko se zazelis... :-)

#603 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 23 August 2014 - 01:44

To ako me uhvati volja heheh

#604 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 24 August 2014 - 14:38

Presao sam u 2 tjedna skoro 1000km sto nije lose jer i auto vozim isto jos tjedan dana voznje i onda ce bit vise od pola godine u garazi

#605 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 18 May 2015 - 21:18

Mario zasto mi je skuter u base 70cc?i zasto ne mogu pisar poruke

#606 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 18 May 2015 - 21:57

Poruke vec mozes davno si bio na forumu pa je potrebna verifikacija..

Za mid ti je potreban 100+ gps screenshot potvrdjen video zapisom

#607 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 19 May 2015 - 00:02

Ok to kad budem opet doli uskoro pa cu napravit video

#608 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 11:40

Pozdrav ekipa,evo nakon nekog vremena nisam bio bas aktivan.
Skuter je i dalje u dobrom stanju vozio sam ga u 3mj i sve je super 👍
Zanima me sada ako me moze tko savjetovati u vezi nekih dijelova koje mislim uzeti.
Jel se isplati staviti malossi sekundar i koji moram gledati za svog Runnera.Takodjer gledao sam mvt millenium struju i mvt digital obje imaju za svijetlo,samo je razlika u cijeni skoro dupla.I na kraju sam mislio uvaliti malossi overrange 2010 ili da ubacim samo Malossi torque.Pozz

#609 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 11:47

Stavio sam prije par mjeseci Bcd prednji blatobran i trakice oko felgi ali skinut cu ih ne svidja mi se kvari boju felgi

Attached Files

#610 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 14:03

http://www.scooter-a...6115781-38.html

http://www.scooter-a...6114219-38.html

Zanima me koja je razlika izmedju ovo dvoje i koja je za moj Setup najbolja.....i vidim pise kratko i dugo,sto moram gledati hvala

#611 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 May 2016 - 14:36

Ne rade nesto linkovi

#612 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2016 - 15:00

Mvt ima izvod 10w (za punjenje accua ili za neko led svetlo, ne za svetla). Razlika je sto je ovo skuplje sa digitalnim cdi-em, kvalitetnije je resenje za setup koji se vrti preko 12k rpm. Koje god da uzmes, spremi se za novu stelu karba i prenosa.

Sto se tice overrange-a, razlika u nazivu izmedju dugog i kratkog je u tipu bloka. Tvoj skuter je dugi blok, zip-sfera su kratki.

Ova 2 linka sto si postavio za Ovr prenos je razlika u tipu zadnjih remenica, jeftinije su metalne sa izmenjenim torqom i mhr variomatom. Skuplji kit je sa "furia roso" aluminijumskim remenicama i najnovijim tipom variomata "mhr 101" a plus se za te pare dobije i alu ventivar kao sto se vidi sa slike...

Sekundar trazis za piaggio dugi blok posle 1999 godine, (nrg3, nrg4, aprilia sr 3 piaggio, gilera runner, stalker, ice) a koliko zuba, odnosno koliko produzenje u %, to moras sam zakljuciti spram snage motora, tezine vozaca, uslova gde ce se voziti (u brdo ili po ravnom), zelje za ubrzanjem ili pak za krajnjom brzinom...

Bilo bi dobro da konacno vidimo neki ozbiljniji video zapis iz voznje da bi mogli zajednicki da procenimo kako da ti pomognemo...

ovako, intrigiras jedino trakicama na felnama i mat bojom, pa to ubrzo preraste samo u lajkovanje fotki i nista vise.

#613 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 19:28

Hvala na informacijama i pomoci,ti moras znati da skuter je u Hrv a ja zivim u Austriji i ljeti budem skoro mjesec dana dolje,u 7mj cu se potrudit snimat videa tako da se vidi iz prve ruke kako ide i savjete sto treba popravit.
Mario zanima me sekundar Malossi 13/48 to je kao i orginalni,i treba mi za najvise za start koji moram da uzmem ...imam 80kg vidim da si naveo tezinu pa eto da kazem haha.
Ovo ljeto ga moram dovesti u red da bude kako spada.

#614 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2016 - 19:42

Heh, ja sam Aca, Mario ti nije pisao..

Stok prenos je
13/46 primar
13/48 sekundar

Menjanjem za isti broj zuba neces nista ni dobiti ni izgubiti.

Svi aftermarket zupcanici se prodaju za povecanje krajnje brzine, ako juris ubrzanje, nemoj menjati zupcanike...

#615 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 19:57

Aca izvini prebrzo sam citao pa nisam gledao tko pise,da uzmem 13/48 sekundar to bi bilo ok?Gledam overrange kit u njemackoj 260eu a malossi torque 90eu sad da bacam pare na overrange ili da uzmem malossi torque ...

#616 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 19:59

I da imam primar Malossi 13/39 to je vec 3god na njemu

#617 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2016 - 20:02

Pa kazem, nemas potrebe menjati kad vec imas taj, ili ti je stalo bs da bude brendirani. Primar ti je dosta produzen, ukrao si sebi malo ubrzanja a dodao na krajnjoj sa tim primarom.

Vidi, svako od nas ce ti reci isto: "da imam pare, ne bih razmisljao, uzeo bih sve najbolje"..

Samo na tebi je izbor :)

#618 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 11 May 2016 - 20:11

Istina samo me vuce jos da uzmem tih par dijelova uvijek se pitam hoce onda bolje ic,imama mk2 racing ali nekako mi nije to to,kao da mi nesto fali da iskortim taj cilindar.Znam da je struja bitna jer s org.strujom nije to izvedivo.
Dodao bih u setup jos 1.Mvt struja sa svijetlom,2.Malossi Sekundar,3.Malossi Overrange 2010 ili Malossi torque i sve ostalo je na njemu.

#619 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 13 May 2016 - 07:20

Aca evo pisat cu dalje u temi a nadam se da cu od vas dobit pomoc ili savjete kako dalje...meni se cini da skuter mora puno bolje ic s dijelovima kojim imam na njemu,a kad vozim u nekim obrtajima fali mi tu nesto snage,s obzirom koliko sam ulozio nisam bas nesto prezadovoljan.Zato gledam sto mi moze pomoc oko ubrzanja.

#620 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 May 2016 - 08:17

Osnova svega je dobro podesen karburator i prenos. 90% setupa pada u vodu kada karburator nije podesen....

Za tvoj setup evidentno fali inner rotor digitalno paljenje. Takodje overrange kit ce doneti boljitak i na ubrzanju i na krajnjoj brzini i lakse setovanje prenosa.

Sekundar ne moras uzimati posto su zubci isti kao na stok ili ona druga varijanta 14/47 koja bi jos produzila prenos pa bi jos malo izgubio ubrzanje.

Ti vec imas duzi prenos zbog izmenjenog primara, tako da si tu u optimumu.

Uzimanjem komplet OR prenosa dobijas sve potrebne elemente koji su usaglaseni i setovanje je uprosceno, svodi se samo na izmenu tezine rolnica..

Karburatoru se moras posvetiti. Koji je tacno karb u pitanju?

41 user(s) are reading this topic

0 members, 41 guests, 0 anonymous users