Jump to content

Yamaha Aerox 50cc

34 replies to this topic

#1 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 28 April 2013 - 18:21

Evo da predstavim i ja mog skutera.. Ovo mi je i prvi skuter posle bezbroj Tomosa.. Upao mi je kao kasika u med posle mucenja sa jednim bt-om koji nikako nije hteo da ide kako ja hocu.. Pa evo kako izgleda..

Posted ImagePosted ImageJedino sto fali je ona mala plastika sto drzi ovu gore kod migavaca to sad pokusavam da nadjem.. Max speed je 60 na 7000 obrtaja i nece vise.. Pa kontam da ima neke blokade.. Naravno nisam siguran jer mi je ovo prvi skuter variator sam skidao i ima ona kao caura i podloska mala e sad ne znam sta tamo treba da bude a sta ne da nebi bilo blokade ili je vec skinuta.. Auspuh je ja msm bullet.. Voleo bih da mi neko kaze kako da skinem blokade ako ih ima ili je ipak nesto zapuseno(auspuh,karb..) Posto on ubrzava lepo i kad treba da probije ne desava se nista samo odrzava brzinu.. :)Posted Image

#2 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 April 2013 - 22:07

Koliko su ti teske rolnice? Koliko je sirok kais?

#3 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 29 April 2013 - 03:53

Au u to se stvarno ne razumem... Rolnice i kais znam da su stavljeni novi pred kraj sezone jer sam skutera uzeo od drugara a on tako kaze i ja mu verujem e sad kolko su teske i kolko je sirok kais ne znam.. ali sam danas skinuo siber sa karba i stavio iglicu na najvecu potrosnju i po gps-u ide 73-74 jel to ok bez nekih posebnih prepravki? Jel za ove masine ima nekih portmapova kao za tomosa da ja malo proturpijam ako treba? Kako da ocistim spuh jer je jako zapusen danas sam skidao prigusivac i ima bas bas dosta garezi i kad lupkam spuh ne zvoni nego kao da lupam o celicna vrata... :) Mislim na difuzor i ostalo ne na top :)

#4 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 29 April 2013 - 15:25

Danas ociscen spuh skorz i izvadio sam staklenu vunu jer je skroz losa pa cu voziti tako bez nje dok ne nabavim drugu :) Jel takva vuna moze da se kupi negde ? Jel ce smetati nesto motoru ako nema te vune? Cini mi se kao da je sad startniji motor od kad je ocisceno sve :) Ako stavim vecu diznu dali moram i protocniji filter? Na izduvu na cilindru sam primetio da ima neki polumesec kao da smanji izduvni kanal jel smem to da sturpijam da bude skorz otvoren izduv? :)

#5 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 29 April 2013 - 15:45

Vunu kupis na stovaristu gradj. materijala. Ako stavis vecu diznu i motor bolje ide, verovatno neces morati da diras filter. Proveri boju svecice i ako je boje cigle ne diraj nista. Ja sam kod mene poturpijao to prigusenje na izduvu iako su podeljena misljenja treba li ili ne. Portmape potrazi po netu a imam i ja neke pa ti mogu poslati.

#6 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 30 April 2013 - 01:41

Pitao sam za tu vunu iz razloga sto kada se stavi ta gradjevinska(ja sam monter i radim sa njom cesto) ali nije bas za te stvari pojede je posle nekog vremena... stavljao sam ja to i u tomosa pa je posle par dana nestala tj ispljuvao je .. Ova je bas neka tvrda ko stvorena za spuh pa sam mislio bas takvu nabaviti.. Za sada cu ostaviti to na izduvu jer nemam nameru da skidam cilindar zbog toga bar za sada dok me extra sluzi.. Probacu vecu diznu pa cu videti :D Svecica mi se ne svidja tj imam predrasude o tim super bosninim svecama na tomosu sam menjao svake nedelje.. ngk je isto losa u zadnje vreme tj puno njih su fals.. Jel moze neko da mi preporuci neku dobru svecu?

Edited by totke, 30 April 2013 - 01:43.

#7 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 April 2013 - 07:47

Stavi kamenu vunu i pre nje namotaj oko resetke sitnu zicu za sudove. Probaj sa denso svecicama, ja koristim ngk ali ih kupujem u mass co. pa nemam problema.

#8 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 01 May 2013 - 17:04

Ja evo vozim dva dana bez vune i bas ima jebacki zvuk :biker_scooter: Kontam da ostavim ovako bez ako ne smeta nista samoj masini :)

#9 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 01 May 2013 - 17:50

Znači ništa od štapova :biker_scooter: hahah
Čestitam na kupovini!

#10 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 01 May 2013 - 21:07

Hahahah,jebacki zvuk bez vune,au au :)
Ja sam se zezao sa tim dosta dugo pa mi je bilo preglasno sa 2kg-a vune a mogu misliti kako je bez vunee :biker_scooter:
Inace lepa roxana,samo stavi koju nalepnicu B)

#11 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 02 May 2013 - 12:01

View Postjack023, on 01 May 2013 - 17:50, said:

Znači ništa od štapova :) hahah
Čestitam na kupovini!

Hvala!!! A sto se tice stapova tu su stapovi.. Ali jbg najbolji drugar hoce da uzme pa znas... Nadam se da ti nije problem? Imacu od sestice neke stapove i vile komplet ne znam kakve su ali ce biti :ziveli:}

View PostPetko, on 01 May 2013 - 21:07, said:

Hahahah,jebacki zvuk bez vune,au au
Ja sam se zezao sa tim dosta dugo pa mi je bilo preglasno sa 2kg-a vune a mogu misliti kako je bez vunee
Inace lepa roxana,samo stavi koju nalepnicu

Pa nije tako jak zvuk sta ja znam meni se sad cuje kao neki bt ili apn friznut.. A nalepnice jurim od kad sam ga uzeo i nigde u Subotici da nadjem.. cak u nedelju bilo prostenje kod mene i nigde nalepnica... Moracu na netu naci neke... Felna mi sad najpotrebnija izcukana je i pusta moram je menjati ili ako neko to ispravlja da mi ispravi :pijan:

Edited by totke, 02 May 2013 - 12:06.

#12 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 02 May 2013 - 14:39

Ma zezam se :) Uživaj u roxu!

#13 Stipke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 8 posts
  • MestoSubotica
  • VozimSprint GR8

Posted 02 May 2013 - 15:52

e druze, i ja sam iz subotice...
znam jednog lika koji radi sa nalepnicama, moze da ti odradi sta god hoces...
da mu pokazes na slici, i isto ti tako uradi...
ako ti treba broj, javi mi se u inboks

#14 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 02 May 2013 - 21:35

Jaooo.. nigde ne mogu da nadjem onu malu plastiku sto drzi onu napred kod migavaca i sata :( Nervira me sto tamo sve viri, odma kad ga vidi neko a fuj bljak sta si ovo uzeo samo zbog te plastike i nervira me :0takoje:

#15 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 03 May 2013 - 09:54

Imam ja plastike, samo ne znam tacno sta ti treba... posalji mi pm sa slikom sta tacno da ne spamujemo ovde

#16 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 03 May 2013 - 15:54

Jel moze neko da mi kaze koji kit da trazim za aeoxa... dali moze za bilo koju minarelli masinu ? Jel aerox horizontal ili vertical msm znam sta je horizontal a sta vertical ali od kod znam sta oni gledaju kako stoji cilindar ili sta? I koji je po vama onako najbolji kit ? Odnos cene i kvaliteta i performansi :kurbla: Ja bih nesto za moj dzep a da nije bas neka bufla :D Do nekih 200 e da me izadje sa spuhom jel ima tako sta? :) I jel vredi uzeti polovan ili samo novi? Oprao sam sa pitanjima.. Ali sta cu slab sam kod skutera totalno :(

#17 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 03 May 2013 - 16:05

Pogledaj malo teme o Aeroxima na forumu, ima ih dosta i svi su sa drugacijim cilindrima i auspusima, pa ces po komentarima i postovima dobiti bolju sliku onoga sta zelis... evo ja ti preporucujem ovu temu da pregledas :kurbla:

http://forum.pyrothe...a-aerox-milper/

#18 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 03 May 2013 - 17:31

Aerox je Minareli horizontal masina,e sad kit,za 200e ne mozes naci i auspuh i kit nov,a da je dobar,bar moje misljenje,moze jedino polovno,ali onda to vuce i variomat i veci karb,tu pocinje igranka bez prestanka...

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 May 2013 - 11:05

horizontalni cilindar ti je mašina sa blokovima gde cilindar stoji horizontalno, aerox-i, magautti, aprilije sr-ke itd..
vertikalni su ti oni kojima se vidi da stoji vertikalno, čak štaviše malo unatrag.. imaš MBK stunt, Booster kod i uglavnom Peugeot Vivaciti SF1, SF2.. itd

dalja podela ti je LC(vodeno hlađeni) ili AC(vazdušno hlađeni)...

tebi treba LC, horizontalni za MInarelli.. jer se tako zove agregat od Aerox-a..

dalje treba da odlučiš do kod stepena tuninga ćeš da ideš.. npr ne možeš kupiti neki agresivni cilindar i staviti fabrički auspuh ili neki za 50-ke isto kao što ne možeš kupiti neki mid race ili trkački auspuh i staviti na serijalu..

isto važi i za karburator.,, u originalu je 12-ka.. na njega ne možeš da pakuješ ništa spektakularno... tek neku malenu 70-ku iz serije base cilindara...

i obavezno kalkuliši nešto para za prenos.. rolnice, remen, oprugice i centralna.. jer bez toga motor ne vredi mnogo ni raditi...

#20 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 04 May 2013 - 16:45

View PostMario, on 04 May 2013 - 11:05, said:

horizontalni cilindar ti je mašina sa blokovima gde cilindar stoji horizontalno, aerox-i, magautti, aprilije sr-ke itd..
vertikalni su ti oni kojima se vidi da stoji vertikalno, čak štaviše malo unatrag.. imaš MBK stunt, Booster kod i uglavnom Peugeot Vivaciti SF1, SF2.. itd

dalja podela ti je LC(vodeno hlađeni) ili AC(vazdušno hlađeni)...

tebi treba LC, horizontalni za MInarelli.. jer se tako zove agregat od Aerox-a..

dalje treba da odlučiš do kod stepena tuninga ćeš da ideš.. npr ne možeš kupiti neki agresivni cilindar i staviti fabrički auspuh ili neki za 50-ke isto kao što ne možeš kupiti neki mid race ili trkački auspuh i staviti na serijalu..

isto važi i za karburator.,, u originalu je 12-ka.. na njega ne možeš da pakuješ ništa spektakularno... tek neku malenu 70-ku iz serije base cilindara...

i obavezno kalkuliši nešto para za prenos.. rolnice, remen, oprugice i centralna.. jer bez toga motor ne vredi mnogo ni raditi...

Aha.. Sad razumem dosta sto se tice toga oko masine i kita.. Hvala Mario na ovako detaljnom objasnjenju :) Ja bih isao do 90 kmh nebih vise.. I to samo iz tog razloga sto na dan znam da prelazim dosta velike relacije ( u proseku nekih 100 km) Ugl od kad sam ga uzeo uterao sam oko 600 km.. A nervira me kad me stalno obilaze auti na otvorenom pa bih gadjao nekih 90 da je max speed .. Ne znam kolko bih dobio kad bih stavio samo neki leo vince ili techingas na standarda? Sad je max 77 kmh juce mereno sa gps-om :) I nekako mi se cini da ovaj moj spuh nije ni original aeroxov nego nekih kineski jer taman kad bih trebao da probije on se smiri :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users