Jump to content

Peugeot Jet Force 125 EFI

13 replies to this topic

#1 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin
  • VozimAprilia Scarabeo 50

Posted 03 May 2013 - 04:38

Eto da predstavim novog (polovnog) ljubimca.
Kao sto sam naslov kaze u pitanju je Jet Force 125 ccm, 2005god. ima oko 18.000km
I nije bas u carobnom stanju ali nije ni los.

Posted Image

Posted Image

Motor ima manu oko ubrizgavanja tj. gusi se kad treba da krene I kad treba da odrzava obrtaje.
Za pocetak cu da odnesem elektronsku diznu na ciscenje pa ce da vidimo sta dalje, koja je svecka, itd... dok ga ne dovedem o neko bolje stanje.

A da I motor je karakteristicno nizak pogotovu kad sednemo ja I moja lepsa polovina...

Bice jos slika ovo je slikano nocu...

Edited by Vica, 03 May 2013 - 04:40.

#2 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 May 2013 - 11:08

Evo ti odma manual ...trebace ti :kurbla:
http://e-motion.lt/w...tion-Manual.pdf

#3 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 03 May 2013 - 14:55

Lep je samo ne znam sto su mu okacili ovoliku auspuh kao da ima 1500cc
Jel si ga od Gligorija uzeo?

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 May 2013 - 16:23

Imao 50cc verziju,po gabaritima su isti i stvarno se jako jako spusti kad sednu dvoje...Inace ne znam koliko si se usrecio s ovim primerkom s obzirom da si ha vec kupio sa prepoznatljivim kvarom oko ubrizgavanja..zelim ti svu srecu da ga dovedes u pravo vozno stanje...Inace ovaj 125cc skuter je takoreci nabildovan i ide maltene kao 250cc skuteri :kurbla:

#5 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 04 May 2013 - 05:24

Kupio ga u Despotovcu.
Ma sredi ce se to ali trenutno I ne ide bas nesto, recimo Yamaha Majesty 150 sto sam imao moze u zube da ga nosi pogotovu u startu a o nosenju tereta ga I ne pricamo.
Danas sam radio oko njega nesto pa da vidite kako se resave kvar kad se upali greska.
Posted Image

Tu gde je obelezeno idu dve diodice sto svelte ona sto su nabudzili jevo je za osvetljavanje sata a nize desno je skinuta ona pokazuje gresku na ubrizgavanju.

#6 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 07 May 2013 - 02:53

I danas se nesto radilo, Naime preteci servo regulatora pritiska goriva koji se nalazi u rezervoaru dosao sam do toga da je neki "majstor" vec cackao tu nesto, kvar je u tome sto crevo od regulatora pritiska goriva do poklopca gde izlazi crevo za gorivo ne dihtuje I tu se gubi pritisak goriva. Resavanjem tog problema dobio sam da je motor apsolutno voziv na sresnjim odklonima gasa I znatno bolje reaguje na pun gas ali idalje se gusi samo na malom gasu tj. malo vise od ler gasa.

#7 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 May 2013 - 09:55

Svaka čast Vico...nisam verovao da ćeš ga u ovako kratkom roku rešiti...ok, imaš još da rešiš taj početak, na šta sumnjaš dalje?

#8 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 07 May 2013 - 16:12

Pa odnecu diznu na ciscenje jer mi je problem kad treba ba primi gas iz lera, oce tada da se zagusi I ugasi pa moram da ga prevarim samo dok krene.
Uvideo sam da je paljenje nesto cackano to cu morati da proverim I da vidim zasto mu non-stop trepce lampica za gresku.

A, I da ne zaboravim da zahvalim Cveletu za manual koji mi je od velike pomoci.
Hvala Cvele....

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 May 2013 - 17:38

View PostVica, on 07 May 2013 - 16:12, said:

A, I da ne zaboravim da zahvalim Cveletu za manual koji mi je od velike pomoci.
Hvala Cvele....
:D drago mi je da sam pomogao... :)

#10 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 11 May 2013 - 01:38

Pre neki dan se radilo malo na skut-u. Dakle resen je filter vazduha. Evo kako je bio zbudzen,
Posted Image

Posted Image

A evo kako sam ja to resio...
Posted Image

Zatim I dalje mi je bilo nesto sumnjivo oko rezervoara pa sam resio da povadim pumpu ponovo.
Evo vidi se kako sam zadihtovao crevo silikonom I zicom.
Posted Image

Da dodam da je bio kvar I na ovom regulatoru pritiska goriva, gumica koja dihtuje njegovo lezicte je bila nesto bezveze pravljena pa sam ja ubacio klasicnu O-ring gumicu. Medjutim gubljenje pritiska goriva je bilo I na crevu sto izlazi iz pumpe.
Posted Image

Posle sredjivanja ovih sitnica, pranja usisne grane I pakovanja sve nazad motor radi normalno. Ne gasi se pri dodavanju punog gasa iz mesta, vuce sasvim solidno ne gusi se I sto je najbitnije normalno je voziv.
Sledece mi ostaje ciscenje dizne I da skinem masinu da proverim zazor ventila I da vidim dali je lepo uzubljen nesto mi tu smrdi pri radu...

#11 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 May 2013 - 10:22

Bravo majstore...znači glavne greške si otlklonio, ostaje da vidiš da li je motor pravilno podešen...Sada uopšte više ne sumnjam da će ovaj Jet ići kako treba uskoro!!! :D na koliko idu zazori

#12 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 May 2013 - 10:45

vidi, koje sitnice su u pitanju, a svi beže od motora sa direktnim ubrizgavanjem...

očigledno treba posvetiti pažnje banalnim greškama...

bravo

#13 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 11 May 2013 - 22:06

Neznam ni sam na koliko se steluju ventili, ali znam sigurno da ne ide 0,20 ili 0,30 ko na traktoru jer po glupim greskama koje ima ocigledno je da ga popravljao neko ko nema pojma o tom ili slicnom motoru pa me nebi iznenadilo takvo stanje...
Danas sam ga vozio malo I ide sasvim ok, I steta sto mu ne radi brzinomer jer nemam pojma koliko brzo ide sve nesto nagadjam,
e da, danas ga vozila moja zena bez problema tako da je apsolutno normalno voziv.

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 May 2013 - 00:31

ako odradiš ventile na 0,1 oba , nećeš pogrešiti... mada ne bi bilo loše da nakopaš neki service manual...

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users