Jump to content

Peugeot Zenith

28 replies to this topic

#1 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija
  • VozimPeugeot Zenith '99

Posted 06 May 2013 - 04:21

E ovako:
Posto sam se prijavio, predstavio i sve to vreme je da predstavim i sta ja vozim
Ja vozim Peugeot Zenith '99 godiste po meni u solidnom stanju, kako kazu svaki ciga svoga konja hvali. :welcome1:
Kupljen je tj. menjan od prilike u novembru prosle godine. U zameni sam dao Sprint Basic 4t, i pokupio ovog malisu kljuc za kljuc koji tada nije bas bio u nekom dobrom stanju . Tada nije hteo da ide preko 40, 45 km/h i u svasta sam sumnjao da moze da bude. Posto je to 2t, a ja sam hteo jos pre da prodam tog Sprinta i daa kupim nesto 2t da budem u meri sa ostalim hehehe
Kada sma ga uzeo mislio sam da trebam da mu zamenim klip i karike i da ide kao pre 75 80, ali ispostavi se da ima extra kompresiju i da je sa tim sve u redu. Kasnije, posto sam ja taj motor uzeo od druga, koji ne cuva to bas kako treba, ja sam saznao od njega da je auspuh bio paljen i da vise puta je bio zepusen, pa mi komsija kaze da mi to lepo skinemo isecemo parce, upalimo i posle sve vratimo kako je bilo, tako je i uradjeno. Kada smo sve to odradili vratili auspuh na motor ja upalim motor i krenem malo da svrljam i provalim da on ide nemoguce dobro, da veoma dobro ubrzava za serijalu i normalno kada sa 4t sednete na 2t to je vec druga prica, imate osecaj da mozete da poletite
Posto mi ne radi km sajla merili smo ja i ortak sa Apriliom SR i po njegovom satu ide negde 78 da zaokruzimo na 80 , mada zna se da to nije bas tacno kad gledamo po GPS-u . Sto se tice tog tuninga, nista nije radjeno, barem ne kod mene, a kod predhodnih vlasnika ne znam, nisam otvarao da vidim sta tu sve postoji u njemu, otvarao sam samo deklo i video da je tu sve fabricko onako od oka . Znam da je motor lepio jedan put, pa je bio posle odlepljivan kod mog kuma, a kum me ne bi nikad zajebao posto ga je on odrzavao kaze da je dobar skutercic, a ja kumu verujem. Lepio je zbog pumpe za ulje koja nije radila, ona je popravljena ali nikad nije vraceno crevo, tako da se od pre godinu i po dana jos kod druga pravila mesavina, a ja bas i nemam neko poverenje u tu pumpu sigurnije je ovako 4% ulja ostalo bezolovni i cao dovidjenja ne moze tako lako da zalepi

Sto se tice stylinga, tu bi se moglo reci da je ponesto radjeno. Evo par slika, kako je izgledao sta je radjeno i kakav je sad

Ovakav je bio kad je dosao kod mene :

Posted Image

http://www.dodaj.rs/...96246778177.jpg

Nije mi se bas svidjao ovako, odma cim je dosao rasklopljen je zbog ciscenja auspuha i podigo sam ga i zatamnio stop svetlo

Evo slika :

Posted Image

sklopljen je i tu je upao u zimski san :

Posted Image

Posle nekog vremena kupio sam malo karbon foliju i posto je bio nekako celav, bacim se na posao da to lici od napred na nesto

Slike:

Posted Image

Posted Image

Posle toga je palo i farbanje feldzica

Slike:

Posted Image

izgledale su tako, a posle moje obrade izgledaju ovako

Slike :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I zadovoljan sam time kako je ispalo

Kasnije su usledile neke neoncice

Slike :

Posted Image

Posted Image

Odsecen je zadnji branik a tablice su stavljene na levoj strani

Slike:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Zbog slabije finansiske situacije, tu sam stao, ali nastavljamo polako cim dodje leto

Par slika za kraj

Posted Image

Posted Image

a jedna i od mene :P

Posted Image

Moram da napomenem da ima kameleon boju i da mi se mnogo svidja kombinacije 3 boje zelena, narandzasta i crvena ^^

Svaki komentar, kritika, pohvala bilo sta je dobrodoslo.POzdrav

#2 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 06 May 2013 - 10:35

Lijep i dobar skuter,ima moj drug isti ovakav,dobro vuce i ide za serijalu.

#3 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 06 May 2013 - 18:52

Da zato sto je dosta lak skuter a masina ima negde oko 3.6 ks tako pise u saobracajnoj, masina je od speedfight 1 samo skraceni prenos .

#4 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 06 May 2013 - 18:56

Stavi mu od Sf2 LC primar i sekindar pa da vidis kako ide

Edited by Mikac93, 06 May 2013 - 18:57.

#5 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 07 May 2013 - 20:32

E radio sam i ja nesto posle duze pauze hehe nije nesto ali kad se nema finansiska mogucnost onda je dovoljno malo volje i truda da uradimo nesto sto bi bilo lepo ali i veoma korisno po zakonu

Uradio sam osvetljenje tablice na veoma prost nacin ali i veoma zanimljiv :

Posted Image

hehe ko ne moze da nadje iz prve evo resenja :D

Posted Image

to se negde ovako vidi :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A u mraku otp ovako :)

Posted Image

Kako vam se cini ??? svaki komentar zna se dobrodoso :)

#6 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 07 May 2013 - 23:05

Meni si bas svidja ova fora za osvetlenje :superiska:

#7 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 07 May 2013 - 23:09

Po meni bi bolje bilo da je u nekoj boji :superiska:

#8 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 07 May 2013 - 23:21

Bi bilo bolje da sam imao u boji hehe :superiska:

Hvala :)

#9 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 12 May 2013 - 17:55

Evo imam jedan bas zgodan problem :(
Radi se o malom bloku koji je pukao, jer iz njega izlazi drzac spuha, i on je pukao :(
Radi on sve lepo vuce kao nezdrav ali me brine taj mali blok :(
Hoce nesto biti ako je to tako i sta ce biti ? :(
Evo gde je pukao

Posted Image

Kazite sta mi je ciniti :( ?????

#10 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 12 May 2013 - 19:03

Taj deo bloka je aluminijumski i moze da se zavari. Odnesi kod bilo koga ko vari aluminijum i za max 1000 dinara ces resiti problem.

#11 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 May 2013 - 19:20

da to se vari tako da nije problem...mislim da može zavariti i tako dok je blok na motoru...Jel imaš to malo parče?

#12 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 12 May 2013 - 20:24

Nije nista otpalo samo je puklo dole, nisam skontao dok nisam video auspuh da trese kad ga upalim on trese ja se savijem i imam sta da vidim :(

#13 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPeugeot Trekker road

Posted 13 May 2013 - 11:23

@pita može da se zavari tako ali mora da skine agregat, skine gumu i onda odnese majstoru. Meni su tako varili jer valjda varenje stvara veliku toplotu pa majstor nije hteo da vari dok ima rezeorvar benzina blizu a i da ne pukne guma.
@ the milivojevic Samo je bitno da ti zavari i spolja i iznutra jer ako ga lepo ne optoci sa varom brzo ce da ti pukne.

Edited by bokibg, 13 May 2013 - 11:23.

#14 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 13 May 2013 - 23:19

Znaci ne gine mu varenje :( Sad trebam da skinem sve znaci, i paljenje i cilindar pa da odvojim blokove i da mi zavare ? :(

#15 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPeugeot Trekker road

Posted 14 May 2013 - 12:06

View PostThe Milivojevic, on 13 May 2013 - 23:19, said:

Znaci ne gine mu varenje :( Sad trebam da skinem sve znaci, i paljenje i cilindar pa da odvojim blokove i da mi zavare ? :(
ja sam na mom skinuo samo ceo agregat i odneo majstoru bez tocka naravno. nisam skidao paljenje i izdrzali su namotaji tu toplotu. bitno je da nemas veliki izvor bentzina blizu. mene je kostalo 1,000 dindzi. Nemoj mnogo da ga teras jer moze da ti spadne spuh u voznji. jer se drzi samo na cilindru na ona dva srafica

#16 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 14 May 2013 - 12:49

Aha
Mene to ne bi kostalo nista komsa mi varioc, samo trebam da skinem sad agregat i tocak
Posto to nikad nisam radio, da li je malo zaguljeno to ? Msm znam da se drzi na 2 srafa, el ima nesto na sta bih trebao da pazim posebno ili ?

#17 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 17:22

moras odozdo da naslonis ram na nesto da ti ne bi pao skuter kad odvojis blok, imas par kablova da razdzekas i da otkacis amortizer.. najbolje ako imas nekog da ti pomogne, samo da pridrzi skuter

#18 The Milivojevic

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoCuprija

Posted 14 May 2013 - 19:41

Mhm znaci u principu nije tesko samo da rasrafim on sam spadne

#19 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 19:44

tako nekako, samo nemoj bas da ti padne, bolje neko da ti pripomogne ;)

#20 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 May 2013 - 21:48

Lako je skinut sa rama,dok je vracanje vec malo teze ja sam radio sam al je ipak lakse kad imas nekog da ti pripomogne...stavis motor na srednje nogare i pripremis nesto na cemu ce stojat ram npr. gajbu,onda skines nosac i ram stavis na gajbu...dok je kod vracana teze.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users