Jump to content

STuned Workshop

19 replies to this topic

#1 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 13 May 2013 - 20:34

Odlucio sam da napravim temu o svojoj radionici i da kada uhvatim vremena kacim slike skutera i motora koji su prosli kroz radionicu . Nadama se da ce tema mnogima biti zanimljiva jer svasta ima da se vidi i verujem da ce biti i korisna .

Servisiranjem se bavim vec oko 5 godina , od prosle godine u novoj radioni od 100m2 . Radiona nije jos zavrsena do kraja , ali bitno da se radi . Postovacu slike od pre godinu i vise , a kada imam vremena postovacu nesto novije .

Radiona u izgradnji
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Ubrzo nakon otvaranja , na servis je stigla Aprilia Atlantic 500
Kaze covek nece da ide kako treba , trokira u voznji , gasi se na leru , a radio "servis" pre par dana ....
Polako skinem sediste i imam sta da vidim .. guma filtera pukla , izlepljena izolir trakom , filter vazduha nikad menjan , skinuo sam i injector koji je ociscen i testiran ..
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sastavljen Atlantic , radi kao sat , odlicno prima gas , nema vise trokiranja i gasenja

#2 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 13 May 2013 - 20:57

Aprilia Sr 50 , dosao covek da mu nastelujem prenos .. Ventilator se okrece oko radilice , kaze sjeban malo navoj al covek mi to popravio, mislim se u sebi kako izgleda kada je mnogo sjeban , al nema veze , napravih i to , malo obrade i nareznica m10x1.25 - resen problem
Posted Image

Piaggio Zip 50
Vuce se na startu nece da krene , trese . Skinem kvacilo kad tamo nalazim sledece
Posted Image
Igrala se deca izgleda

Yamaha aerox 2005 godiste
Samleven kais , otisao navoj na radilici , pojeden varijator, kaze skripi mu zadnja kocnica ...
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Zadnje plocice su mogle jos da guraju :4u2ap3b:
Posted Image

Sve napravljeno na kraju , ide roxana za sve pare

#3 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 May 2013 - 21:12

Svega ces se ti nagledati u tvom servisu :4u2ap3b: ljudski nemar a i glupost nemaju granice....kako god -Srecan rad majstore :)

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 13 May 2013 - 23:14

odlična ideja o postovanju kvarova iz tvoje radionice.... hteo sam da prokomentarišem, odlična je ima dosta mesta...

srećan rad

#5 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 13 May 2013 - 23:26

Fali ti jedan veoma važan deo!
Slike raznoraznih golih namiguša :)

#6 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 14 May 2013 - 00:30

View Postjack023, on 13 May 2013 - 23:26, said:

Fali ti jedan veoma važan deo!
Slike raznoraznih golih namiguša :)

Moracu negde da nabavim neki kalendar :) Kao klinac sam uvek blenuo kad odem sa calom kod nekog majstora a ono kalendari samo sevaju ,i to oni hairy 80's :)

#7 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 14 May 2013 - 00:39

Sprint exactly - zamenjeni semerinzi na radilici , otvorim sediste kad ono neverovatno resenje i odlican asortiman srafova na jednom mestu
Posted Image
Posted Image

I da vam predstavim Apriliu RS 154 koja inace stoji par godina , provozam je sa vremena na vreme
Setup:
Polini 154cc kit
Mikuni 38mm karb
DLR auspuh sa arrow prigusivacem , pancirna creva kocnica , +4 zuba zadnji lancanik , MRA vizir , ide opasno iako je prenos malo kratak jer ide 150kmh u 6oj brzini , i mnogo zajebana igracka , odlicne kocnice ali je mnogo lak veoma je tesko zaustaviti se
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 May 2013 - 00:59

odlična ideja Sale, svaka čast...imaš vrlo lepu radionicu...mesta koliko hoćeš...

#9 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 14 May 2013 - 01:12

Hvala Pita , u pravu si , ima mesta dosta , ali desi se da zagusti kao pre par nedelja :)
Posted Image

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 October 2013 - 21:37

jel radionica radi Salle? nadam se da si ubacio neku furunicu da može i u ove ladne dane da se šljaka...

#11 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 02 October 2013 - 21:44

Radi se naravno , furuna ide napolje jer sam se prosle zime namucio da zagrejem bar deo radionice , za par dana se ubacuje parno grejanje tako da ce biti vrh za rad . Okacicu kasnije jos malo slika , posto ne stizem sve da ubacim a ni da pisem na forumu .. Ima mnogo toga pa ne znam odakle da pocnem :)

#12 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 02 October 2013 - 22:05

BMW F650 , igrala se deca pa ga zapalila , sta se tacno desilo nismo sigurni ali je napravljen . Dobar deo instalacija izgoreo , karburatori blagi uzas , prelivaju , svecice nove , ulje , filter, kablovi , kape , akumulator .. Radi Bmw kao sat :)
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Hondica CR80 R , od istog vlasnika , zapustena do bola . Lezajevi volana zakovali , motor ide samo pravo :D . Vozena sa razvaljenim lezajevima u zadnjem tocku pa pojelo se leziste u glavcini , kocione plocice 0 , lanac istegnut katastrofa , karburator prestelovan. Sve odradjeno, ide cvaja kao blesava , u trecoj na gas dize , drugi motor :)
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#13 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 02 October 2013 - 22:19

Sada je na redu i Aprilia SR50R od istog vlasnika , 2011 godiste , sa predjenih 9500 km ! Sa 4000 km skinute blokade , stavljena Stage6 pro replica , sve nastelovano , ali ne moze "dete" mirno pa uzelo samo da steluje . Vrtela aprilijica 11.000 rpm sa njim od 110kg , pa vozena do Zlatibora i nazad pun gas . Naravno uskoro se masina rasprsla ali bukvalo. Stradali lezajevi radilice , popucali lezajevi na vodenoj pumpi , delovi lezajeva upali u karter i poceli da melju blok zajedno sa radilicom , cilindar uspesno skinut Radapcigerom :D. Stavljeno sve novo , naravno vlasnik ga je razradio citavih 0 km , i trajao mu je jos nekih 7000km dok nije ponovo prso :) i to isto posle skupa na zlatiboru . Bas sam razmisljao da za takve smislim neko resenje da ne moze nista da pipne sam da steluje po skuteru . Odem kod prijatelja da zavari dekli sa donje strane za blok , i stavim neke torexe koje ne moze da odvije :)
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#14 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 October 2013 - 01:09

Svaka čast sale..vidim svašta je prošlo kroz radionicu, od skutera preko kroserica do kojekakvih endura...samo napred momci!! Koliko vas radi u radionici pošto vidim da ima više majstora...?

#15 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 04 October 2013 - 01:25

Nije lose , obozavam svoj posao :) Radimo ja i drug Veljko- Gile , i po potrebi angazujemo jos nekoga kada je bas frka

#16 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 04 October 2013 - 18:22

Procitao sve od pocetka...Svaka cast SALLE...radionica radi punom parom , koliko vidim ...Samo da sam malo mladji i ja bi se `ladno bavio servisiranjem dvotockasa , ovako malo sam mator da menjam delatnost ...jbg, ljubav iz mladosti , nista lepse nego raditi ono sto volis i znas ...

#17 NipeNRG

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 09 October 2013 - 22:06

Zanimljiva tema skroz, a jos zanimljiviji radovi.. svaka cast :D

#18 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 10 October 2013 - 03:09

Svaka cast na ovome, posebno na dogadjajima i slikama iz radionice! Covjek nesto i nauci iz toga :D

#19 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 18 October 2013 - 21:35

Hvala ljudi .... Evo jedne zanimljive fotke od danas ... Suzuki RG125F , vozen stalno pun gas , i dalje ne verujem kako je taj motor sve izdrzao , zadnji put se vozio sa 6-icama na magistrali , top speed 170 mereno mojom hondom ... Sto je najjace od svega motor je lepo palio i isao , jeste zveckao ali nista preterano, danas ga otvorili da zamenimo karike :orjnfq: .. Kad imam sta da vidim ..
Posted Image
Posted Image

#20 Bojan

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • VozimKymco People 250 S

Posted 20 October 2013 - 12:42

E tako se vozi motor :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users