Jump to content

Druženje i vožnja u Novom Sadu 2013

80 replies to this topic

#61 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 August 2013 - 22:44

Ma , ajde` bre Nenade...ja upravo stigao iz NS-a...u 21 i 15 ...nema guzve na kompu , pa ajde....Jedno lepo druzenje je zavrseno , do sledece prilike, ko nije bio nek zali...o utiscima - malo cu sacekati do sutra da se sve slegne, a samo kratak opis prve prave nocne voznje od oko 60 -ak km ...do sada nisam imao prilike da se vozim nocu na ovolikoj relaciji , a najvaznije je da je skut pouzdan i da je oderadio sve bez greske...

Sve skupa sam presao 141 km...po ravnom do uspona na Frusku nikakvih , ni najmanjih problema...Frusku savladavam sa malim padom obrtaja , na oko 7000...po oduzimanju gasa i pauze od oko pola sekunde i ponovnog dodavanja obrtaji porastu i normalno se ubrzava...ne vrsi se linearna izmena prenosa ( brzina )...to je primetio i Dragan kad je probao Aliena na Miseluku...to smo pripisali ili blagom zamoru centralne ili skockavanju rolnica koje ne uspeju da se vrate , ali u nocnoj voznji sve sam shvatio ...

Obisao za sat vremena neku rodbinu , popio dve case crnog vina , spreman za put nazad ...sipao benzin kod Merkatora , spustio vizir i vozi Misko...nisam obukao teksas kosulju iako sam je imao ispod sedista , ja radim na malo nizoj temperaturi , takav sam i krecem ...uz Frusku nisam imao nikakvih problema na usponiu, izmena brzina se dobro odvijala na varijatoru , temperatura vazduha je najmanje za desetak stepeni niza nego za dana ,a skuter je odokativno bar za dvadesetak posto bolji nego za dana , pa onu privremenu slabost mogu da pripisem ili malom zamoru prenosa ili setovanju karba za malo hladnije vreme ...u svakom slucaju , bilo kako bilo , ne pipam nista , ovde kod mene u SM je sve ravno ko tepsija , najvece brdo je komsijska gomila sodera, ali tuda ne teram , pa me ne tangira ...

Na pravoj nocnoj voznji na deonici od 60 km imao sam visoki prosek 60 km/h , okruglo sat vremena ! I to uz dva - tri stajanja u NS-u i dva u Rumi na semaforima ...Sve ostalo sam prasio samo tako ...malo razocarenje mi je dugo svetlo , slabije sija od kratkog i visoko baca , to sam ja nesto zajebo pre par godina i vise nikad nisam uspeo da ga namestim kao sto je bilo...na srecu kratko radi odlicno...Na magistrali Irig - Ruma od desetak km pri blagoj nizbrdici km sat je pokazivao nesto malo manje od 100 km/h pri 10 800 rpm ...prenosa vise nema , to je nesto oko 90 GPS-a...pri tome je najvaznija pouzdanost, da mu nista nije smetalo , nije se nijednom zakasljao niti zbog cega pobunio ...ja zadovoljan...

O samom druzenju sutra , dok obradimo slike i sredimo utiske ... :sad:

#62 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 August 2013 - 23:16

Ajd i ja samo da se zapljunem a materijal koji imam na telefonu će čim pre...

Još jedno lepo druženje sa poznatim i meni dragim ljudima, i nekim novim ljudima...Sve teme smo izvrteli i ovako i onako, i jeli i popili a i provozali se...čini mi se da je same vožnje malo usfalilo što smo Mario i ja zajedno sa Slobom posle 20h nadoknadili turom do Mišeluka i opet nazad u grad...čim je pao mrak motori živnuli!!

ja sam generalno zadovoljan mojom sr-kom jedino me muči jedna buva koju ću proveriti u što skorijem roku a to je da mi se zadnji točak ne okreće lagano...kao da je kočnica tek tek pritisnuta...Na lagano zakretanje točka rukom, točak se posle 5-6 krugova relativno naglo zaustavlja...moram proveriti do čega je jer mi to uzima snage na točku!!! no nebitno..

ja imam samo ove 2 slike...

A baš mu lepo stoji Aprilija: :sad:

Posted Image
Posted Image

.

#63 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 17 August 2013 - 23:16

Postavi slike onog sto hoda po vodi.I ja isto polako ka kuci samo ja u jednom pravcu oko 130km zatvorili ulice oko usca pa sam malo kruzio pa od toga ogladneo i moro sam klopati pa put za usi pa kuci stigo sam negde pre 20h. i jos izbego radar u batajnici.Jedno nisam pitao zaboravio sam koliko te nabudjene masine prelaze?Alien dacu ti ja mog firkana tvoje je da drzis volan on sam sna puteve po srbiji.

Edited by nenadlaza61, 17 August 2013 - 23:22.

#64 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 August 2013 - 23:44

Jbg ja sa majstorima kucao jbn daske po molu do pola 9 uveče, pusti snovi o tome kako će završiti pa da klisnem u NS... kako god, biće još prilike, samo kad bi organizator najavio bar nedelju dana ranije da se čovek može organizovati, ovo je ispalo nabrzinu, bar za mene. Nadam se da ste se lepo proveli, baš mi je žao što nisam mogao...
Posted Image
Evo i dokaza...

Edited by goggyso, 18 August 2013 - 00:44.

#65 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 August 2013 - 00:41

stigao sam i ja najzad, kod mene pick up ide plafon 85 po satu, kontam da bi skuterom stigao za upola vremena....

slike idu sutra, odlično smo se proveli, i na kraju dobro izvozali...

#66 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 18 August 2013 - 13:41

Druzenje je bilo extra ! Oko podneva smo se skupili na SPENSU...Tu smo popili po kaficu ili ko je vec sta hteo ...Lepo smo se pozdravili ispricali , napravili plan i program gde cemo i sta cemo ...
Posted Image...
Viktor , Mario , Pita , Dragan , Muhi, Misa...bilo nas je jos...
Posted Image
Posted Image
Potom smo otisli na Miseluk , da malo probamo masine...
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Muhi na Mariovoj SK-ki...
Posted Image
Pitina zlatna zver...ROOST dominira...
Posted Image
to on proverava jesam dobro namestio fotoaparat...
Posted Image
The, tu smo negde , mada je vise prirode nego nas...
Posted Image

nesto je bolje ...sunce je prilicno jako ...

Ja sam se odusevio kako ide Draganov BEVERLY 250 , cetvorotaktni, injection, nema problema sa nedostatkom snage u bilo kom trenutku, sve jedno mu je uzbrdo ili nizbrdo...stalno sam imao osecaj da ce se ugasiti na leru, razlika je velika izmedju 2-t i 4 -t , pogotovu u vecoj kubikazi...lako bi se navikao ...

Sta reci za Mariovu i Pitinu zver ? Kidaju asfalt na ubrzanju, ko nema jaku gumu na gacama, bolje da ne seda na to ...
Posle voznje na Miseluku domacini , Novosadjani su nas odveli na Ribarac u SKI bar, lepo i prijatno mesto na Dunavu , splav gde smo presli na pivo ili ko je sta hteo...usput smo se zabavljali gledajuci kako su neki ludaci levitirali sa vodenim skuterom ...prikacis crevo na auspuh ( turbinu ) od skutera ( ne pokusavajte sa ovim nasim ) , stanes na platformu , onaj na skutu doda gas i poletis gore desetak metara ...mozes tako i do Meseca ako imas duzine creva ...lepo- nema sta...
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Vlada 75 i Pita
Posted Image
Mario i Dragan...
Posted Image
Dosao je i Viktor iz BG-a , nije mu bilo tesko , to je za Apriliju macji kasalj...zakljucili smo da je nasao sasvim lep izvor prihoda ...baci se motorom pod kola , malo se ( kao ) povredi , naplati stetu i kupi novi motor ,hehehe, ne znam kako mu to uspeva ...hehehe...treba znati meru i granicu...

Posted Image
Posle toga neki su otisli , a mi gladni smo otisli u restoran - hamburgeriju , da se malo prihvatimo , ipak smo mi stariji , pa moramo voditi racuna o ishrani da nam ne usfali koji gram , falio nam je samo Damir da ovi vide sta je terminator...ne bi imali dovoljno...

Posted Image
parkirane masine ispred restorana , draganova krstarica i Mariova SR- ka...
Posted Image
ostale masine...
Posted Image
Deo onoga sto je bilo na stolu, na to je posle jos sela krempita ko je hteo, bili smo sasvim dobri...

Tu je vec i moj Canon otkazao poslusnost , vise nije bili struje i zatvorio je objektiv...u svakom slucaju , ispricali se , dobro se zabavljali , siti i napiti , ja sam se tu pozdravio i otisao da obidjem neku rodbinu , a momci su otisli da Vladine karting staze , za njih druzenje jios nije bilo zavrseno ...ocekujemo da cujemo kako je bilo na stazi , a i posle uvece na Miseluku...

Eto , tako je bilo , ko nije bio neka dodje sledeci put kad se dogovorimo , nece se pokajati ...

#67 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 August 2013 - 15:10

Evo i mene... Tesko je posle naseg nadahnutog Mise uzeti reci. Da ne ponavljam mnogo ono sto je napred receno - mogu samo da stavim potpis na sve: dobro druzenje u opustenoj, pravoj drugarskoj atmosferi ni ovog puta nije izostalo (a to je najvaznije). Iskoristio sam priliku da isprobam Maretov i Pitin skuter. Btw do sada nisam imao priliku da sednem na neki HE setup tako da mi nije bilo bas svejedno pa sam bio prilicno oprezan na gasu, pogotovo prilikom prolaska i izlaska iz krivina. Sta reci - dvadesetak konja je snaga koju treba postovati i sa kojom treba baratati oprezno i dozirano, barem dok se covek ne navikne. Posebno me je fasciniralo kada na 11k rpm dam gas a skuter povuce kao da sam na 7-8k. Ludilo, sta reci...treba probati! Probao sam i Alien-a (misli se na skuter a ne vlasnika) i mogu reci da lepo ide i puni sat, radi bas onako ugladjeno za sport klasu do 90 km/h, k'o "singerica". Bilo je tu jos nekoliko dobrih skutera, par Rox-ova i SR i lepa, zelena Aprilia Leonardo, zatim Muhijev novi ljubimac koji zahteva temeljnu rekonstrukciju ali ne sumnjam da ce biti super, jer i ovako lepo ide a kamoli kad se narajca.
Sve u svemu, bilo je super, i steta sto jos neki ljudi nisu mogli da sloze kockice i dodju, ali bice prilike....ako ne ove godine onda na prolece. Ziveli :P

#68 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 August 2013 - 15:58

Momci svaka cast,jekoa lepo druzenje,al eto kad te uhvati maler... Zao mi je sto nisam bio,nnadam se skorom ponavljanju :P

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 August 2013 - 16:03

evo jedne zbirne odmah po okupljanju kod Spens-a i prve kafe usledila je vožnja do Mišeluka, tu smo malo porazgovaraqli, probali mašine, ima i podmladka sa dobro raštelovanim mašinama, međutim nade postoje, tu je forum i članovi za dalju edukaciju...

Posted Image

nakon toga je usledilo okrepljenje na nekom splavu, tu se moralo popiti po koje hladno, i porazgovarati o daljim planovima... usput smo nalovili i Vladu75 koji je sad već odavno u karting vodama...

Posted Image

i Black Adder se pojavio, u full rapoloženju, i njega možemo da vidimo i čujemo...

Posted Image

Alien gasi žegu, tako rade i vanzemaljci, hladno točeno je lek..

Posted Image

evo i podmladak

Posted Image

Posted Image

nakon toga smo svratili do nekog fijakera, da klopamo, odlična je klopa..

Posted Image

Posted Image

posle toga smo otišli do parkinga Metro-a gde se nalaze ta famozna karting staza.. Black se pakuje, ljude koji su morali da krenu smo pozdravili..

Posted Image

pojavio se i Sloba takmičar, koji je bio na poslu celo popodne...

Posted Image

#70 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 August 2013 - 16:11

i na Slobin predlog da se popne ponovo do Mišeluka da uzme trkalicu, odličismo se ipak na još jednu vožnju, jer je meni iskreno falilo vožnje, očekivao sam i neku turu do Popovice, ali drugi put...
rešili smo da izmerimo krajnje brzine sva tri skuta.. i evo rezultata sa mog HTC-a

Sloba 115,21 Kmh, vidi se u kojoj tački je postigao maksimalnu

Posted Image

Pita 116,1 Kmh on je dobio maksimalu na usponu Mišeluka, kontam da bi imao nijansu više u povratku gde je lagani spust

Posted Image

Mario 125,1 Kmh , Sloba je testirao moju SR-ku, međutim ustanovili smo da na punom gasu ponestaje goriva u lončetu, pa mi sleduje presetovanje nivoa goriva..

Posted Image

#71 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 August 2013 - 21:31

Zao mi je sto nisam mogao ceo dan da se druzim sa vama,sledeci put vise srece :P sledece okupljanje je Horgos jel tako Mario?

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 August 2013 - 22:40

ako bude, naravno, ja još nemam informacija... šalji linkove sa bilo kojih izvora,,,

#73 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 19 August 2013 - 01:21

sa moje strane bilo kratko ali lepo! :P

#74 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 19 August 2013 - 03:48

Uf sto mi zao one klope koju nisam mogao da pojedem :P Izvinjavam se sto nisam dosao, iskomplikovalo se na poslu.

#75 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 August 2013 - 10:08

Vidim ja da tu nemam šta da radim sa mojom serijalom kakva god bila, osim da držim sveću :P .. Sreća pa nisam došao da se brukam u odnosu na te vaše cifre od 20-tak KS... Ali druženje bi svakako prijalo, makar i ko fenjeraš..

Možda se dokotrljam do Horgoša, ako bude društva za usput...

Edited by goggyso, 19 August 2013 - 10:11.

#76 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 August 2013 - 10:42

View Postgoggyso, on 19 August 2013 - 10:08, said:

Vidim ja da tu nemam šta da radim sa mojom serijalom kakva god bila, osim da držim sveću :P .. Sreća pa nisam došao da se brukam u odnosu na te vaše cifre od 20-tak KS... Ali druženje bi svakako prijalo, makar i ko fenjeraš..

nije bitno ko je brži, bitno je da isteramo i poteramo mašine, svako svoju...I da se izmenjamo, da svako proba nešto novo itd itd...

A tebi smo Damire upisali minus... :P mada opravdani ako je poso u pitanju..

#77 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 19 August 2013 - 13:06

nismo isli na trke nego na voznju i druzenje.ali kada se ide na trke druga prica. :P

#78 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 August 2013 - 14:23

Eto ga i Horgos za par dana,prosle godine je bio 9. Septembra....

#79 ushke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 88 posts

Posted 19 August 2013 - 17:22

View Postgoggyso, on 19 August 2013 - 10:08, said:

Ahahhahahahahahah pa i ja sa 125 2t bi mogao samo da placem hahhahah

#80 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 August 2013 - 19:18

Ljudi nsu trke u pitanju,lepo je rekao Muhi,u pitanju je druzenje,upoznavanje,razmena iskustava... Svako vozi ono sto ima :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users