Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

• This topic is locked This topic is locked
5065 replies to this topic

#3401 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 March 2015 - 01:51

Interesantno, i meni je to palo na pamet, s tim da sam zamislio da se zacepi ler i cok dizna, i recimo neka tupa igla bi mogla da igra. Mislim da bi karb 12ica i neka mala dizna mogao posluziti kao power jet :)

#3402 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 24 March 2015 - 03:12

Ne, zamisljeno je da karb radi klasicno, samo sto u funkciji ostaje i air kompresor i air dizna, jedino bi se el. benzinska dizna iskljucila, ali bi ostala u kucistu zbog dihtovanja i naravno bez prisustva benzina u kucistu ajnsprica. Kompletno snabdevanje smesom bi radio karb Mikuni 20, samo bi air dizna dodavala smesu sa 5 bara pritiska.

#3403 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 March 2015 - 09:31

Nije bas prosto, nemojte da zalepite malosija.. mora dosta da se poveca smesa na tom karbu, bas zbog air kompresora. I klip vise nece imati gorivo da ga hladi, samo vazduh iz air dizne, mislim da se vracas korak unazad po pitanju snage..

#3404 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 March 2015 - 10:20

Aha, eto prililike za maksimum iz kineza :D

#3405 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2015 - 10:58

View PostAcaPostar, on 24 March 2015 - 09:31, said:

Nije bas prosto, nemojte da zalepite malosija.. mora dosta da se poveca smesa na tom karbu, bas zbog air kompresora. I klip vise nece imati gorivo da ga hladi, samo vazduh iz air dizne, mislim da se vracas korak unazad po pitanju snage..
Aco, air kompresor ne usisava vazduh od spolja nego ono što se nalazi u bloku, znači usisava iz kućišta radilice, a to je u slučaju karburatora gotova smesa benzina i vazduha. Ta smesa, koja se transferuje kroz prelivne kanale u kompresioni prostor, istovremeno jedan deo te smese koju je usisao air kompresor, vodi se do kućišta sa diznama na glavi, pa kad klip zatvori sve kanale, air dizna dodatno ubrizga tu smesu koja je došla iz air kompresora, istog sastava kao ona iz prelivnih, pa to klip sabije i onda varnica - buum. Kako će se sve to ponašati u praksi, ostaje da vidimo kad se isproba.

Attached Files

#3406 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2015 - 11:23

Jutros me poštar sreće na stepenicama, na poslu, kaže, imam za tebe neko pismo. Rekoh nemoj da je plava koverta, nisi me našao, hehe. Vadi on koverticu, belu, vidim ja da to nije domaće, nalepnica preko cele koverte, vidim velikim slovima Free shipping... opaaa, stiglo nešto iz Kine, Aliexpres, konačno, al tanka mi nešto koverta, nije tu sve što sam poručio, ali sam predpostavio da su u pitanju nalepnice aprilia 3D. Raspakujem, kad ono malene 10x3cm a na slici deluju mnogo veće na rezervoaru neke velike aprilije. Jbg, šta je tu je, splasnulo mi oduševljenje. Nadam se da će ostatak porudžbine biti ok.

Attached Files

#3407 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2015 - 23:55

Moj majstor autolakirer javlja da su plastike gotove pa sam ih pokupio s posla usput. Pogodio je boju savrseno. Evo slika.

Posted ImagePosted Image
Posted Image
Posted Image

Grafit siva metalik sa 3 sloja bezbojnog laka. Glatko i sjajno ko pasja 00, sad ce biti lako obrisati eventualne strafte od patika. Sutra montaza konacno.

#3408 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 March 2015 - 23:58

Kaliram da svetlo malo zeza, al znam koja je boja, meni je ovo bila zelja.. hebacki ;)

#3409 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 March 2015 - 00:00

Odlicno je uradio plastike, svidja mi se boja :0takoje:

#3410 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 March 2015 - 00:02

Pa LED blic na fonu malo lazira pravu nijansu, al vidi se na drugim slikama, pokusavao sam iz raznih uglova da uslikam da bude sto vernije, al najbolje napolju na dnevnoj svetlosti. To kad namontiram.

#3411 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 March 2015 - 00:11

Kad sve namontiras, bice mnogo lepa pribavi ti jos jedan katanac :P

#3412 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 25 March 2015 - 00:25

Uuuu, dugo nisam vidio ovakav uradak, vrh!

#3413 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 March 2015 - 00:30

Heh, Aco, ne treba njoj katanac, nema sanse da je ostavim negde a da mi nije u vidokrugu. A i ako neko pokusa da je mazne jedino moze da je nakrkaci na ledja, voziti je nece sigurno, kodirani kljuc je tu da to spreci. Jos samo felne da promenim, cekaju one sive, al moram prvo gume kupiti.

#3414 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 March 2015 - 00:33

Verujte mi da uzivo izgledaju mnogo bolje. Nadam se da ce se pokazati kad budu namontirane pa slikano napolju na suncu. Hvala na komentarima. Mora da izgleda nesvakidasnje ali ne i napadno, elegantno i diskretno ali unikatno.
Ima tu jos da se stylinguje, nije ovo kraj, imam jos par stvari da uradim, al o tom po tom.

#3415 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 March 2015 - 02:51

Danas sam totalno poludeo od muke. Ne mogu da resim rebus troksanja na nizim obrtajima, pritisak je 3 bara bez air kompresora, znaci 8 ukupno. Menjao sam svecice, razlike su minimalne, uvek je prisutno to odvratno prekidanje. Kad odvrnem gas ide odlicno, ali je prakticno neupotrebljiv u gradskom saobracaju na manjim otklonima rucice gasa, il prekida za medalju, ili skoci u gepek auta ispred. Cak ni famozni SC08 ne resava problem, a nedaj boze da probam sa LVom. Posumnjao sam u TP senzor, vratio originalni fi 18mm, troksanje se smanjilo na samom pocetku ali se sad desava i na 6-7k na trecini gasa, a uz to sam izgubio onu eksplozivnost na pola i na punom gasu pa se masina vrti na jedva 9,5k dok se sa TPom fi 20mm vrti 10k na ubrzanju. Nemam vise ideja, boli me glava. Prespavacu pa sutra opet dok ne nadjem sta me :sexe19jx1: u zdrav mozak.
Ovo je boja NGK CPR8E koja je vozena 2 dana sa silnim troksanjem ali dobrim radom na srednjim i visim obrtajima.

Posted Image

#3416 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 26 March 2015 - 12:31

U prici sa jednim momkom koji vozi tuniranog ditecha, spomenuo mi je kako kajla od 3° dosta ublazava troksanje. Ja bih je svakako probao na 70ccm, na 50 vec jesam i tu nema neke razlike niti je za ocekivati.

#3417 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 March 2015 - 12:48

View Postdajteh, on 26 March 2015 - 12:31, said:

U prici sa jednim momkom koji vozi tuniranog ditecha, spomenuo mi je kako kajla od 3° dosta ublazava troksanje. Ja bih je svakako probao na 70ccm, na 50 vec jesam i tu nema neke razlike niti je za ocekivati.
3 stepena u ranije ili kasnije?

#3418 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 26 March 2015 - 14:05

ranije

#3419 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 26 March 2015 - 14:10

Ranije naravno, jer prije ce zapaliti smjesu koja uzrokuje trokiranje.

A mozes probati i u nazad cisto da vidis, meni se malaguti sa 70ccm nije mogao razvrtiti u retardu. Dok je advance donesao osjetno bolji odaziv na gas.

#3420 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 March 2015 - 14:20

Ranije=nazad=advance-> magnet u levo u odnosu na namotaje ;)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users