Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

• This topic is locked This topic is locked
5065 replies to this topic

#3481 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 29 March 2015 - 13:44

View PostGrale, on 29 March 2015 - 13:26, said:

Nemožeš ni uspoređivat karb i tps, a niti base i he.
Nisi me razumeo, al ok, nebitno. Logicno je da povecanjem precnika TPSa treba povecati i kolicinu goriva, al to se nemoze bas napamet, zato pricamo u predpostavkama, samo razmisljamo sta bi bilo kad bi bilo...

#3482 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 March 2015 - 14:11

Ekipa vozi 70ccm na 26 ili 28mm, poveo sam se za tom praksom. Koliko sam uspio pohvatati u igri je i hpc radilica i jako visok pritisak preko pravog regulatora.
Znam da je za base grupu koja se ne vrti van prosjeka 19mm karb taman za max. performanse, dok je 21mm vec previse ako nemamo 11k i vise.

#3483 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 29 March 2015 - 18:43

View Postbojan681, on 29 March 2015 - 12:40, said:

Sad kapiram... Sa ove seme se vidi da se gorivo ubrizgava tacno u trenutku kad klip zatvori izduv da gorivo ne moze da pobegne na njega, zato rezona ne igra prakticno nikakvu ulogu osim protocnijeg auspuha...

Vidi se kasnije da prebacuju brizgaljku za gorivo u prirubnicu da bi gorivo islo kao kod skutera sa karbom i taj visak koji pobegne auspuhom da ga rezona vraca u cilindar i tako pojacava snagu..

Goggyso jel planiras da se pozabavis prebacivanjem brizgaljke u prirubnicu, tako sam siguran da bi izvukao maksimalan potencijal iz rezone..

Ima ulogu jer radi potpritisak pri usisu, pa onda nadpritisak kad se zatvore prelivni kanali. Dobije se veci pritisak u cilindru, i trazi vise goriva.
Zato i ne moze linearno da se sprisa gorivo, mora da prati svojstva auspuha, a da bude savrseno.

#3484 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 29 March 2015 - 20:11

View Postdajteh, on 29 March 2015 - 14:11, said:

Ekipa vozi 70ccm na 26 ili 28mm, poveo sam se za tom praksom. Koliko sam uspio pohvatati u igri je i hpc radilica i jako visok pritisak preko pravog regulatora.
Znam da je za base grupu koja se ne vrti van prosjeka 19mm karb taman za max. performanse, dok je 21mm vec previse ako nemamo 11k i vise.
Ne, HPC je opcija samo ako uspem napraviti indirektno ubrizgavanje, promasio si neki post, vec sam opisao. U tom slucaju bi trebao veci TP i vise goriva uz rezonu. Ovako kako je sad, taman je tp 20mm. Za indirektno ubrizgavanje ne treba pritisak veci od 3 bara, kao u autu.

#3485 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 30 March 2015 - 02:06

Danas sam opet malo provozao makinu, vetar prokleto ne odustaje, al ni ja, moram da vidim kako ide sa repariranim TPom, a pored toga uvrnuo sam novu svecicu Denso N24EXRB, istu onakvu kakvu sam vozio na serijskom cilindru i tad je radila sasvim zadovoljavajuce. Masina sad lepo radi na leru, ne troksa vise, lepo prima gas, ali sam primetio jednu novinu, iako startuje i povlaci odlicno, na nekom srednjem delu gasa nije vise onako spreman kao pre, ali je zato prgaviji na odvrtanje punog gasa, sto je verovatno posledica pomeranja radnog podrucja TP senzora, no meni to ne smeta, bar se mogu opusteno vozikati u gradskoj guzvi, ali zato kad zatreba, odlicno pocupa na punom gasu. Maksimalna postignuta brzina je opet morala sa zaleganjem, vetar ne da da se realno meri, no nema veze, bitno da je trocifreno, za 1kmh vise nego prosli put.

Posted Image

Jos nesto sam primetio. Posle dugog sprinta na punom gasu, pocelo je opet da se cuje ono cudno dargenjanje, kao sporedne detonacije, sto sam odmah povezao sa svecicom, to se nije culo sa Briskom, ali se culo dok sam vozio stock cilindar sa takvom svecicom i celo leto me to nerviralo, sad znam i zasto, ta Denso je ocigledno pretopla pa se pregreje posle duze voznje na punom gasu. Na moju zalost, morace napolje.
Potrosnju nisam precizno merio, ali se vidi na displeju, najvise polje tanka "svetli" samo dok je benzin do cepa tj dok mogu da prstom dohvatim gorivo, to je negde oko litre, mozda malo vise a presao sam vec skoro 50km. Rezervoar je 6,5L. Ako uzmem odnos performansi i potrosnje, ja sam prezadovoljan. Ovo što vidite prašnjavu tablu, nije zbog održavanja nego vetra koji kovitla prašinu i ostalo smeće, samo sam prešao rukavicom preko table da mogu da uslikam, glancanje će pasti detaljno kad posastavljam plastike.

#3486 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 30 March 2015 - 16:25

Eee, gremlini ipak nisu otišli, a taman sam se ponadao... sad su oskrnavili levi štap prednjih vila, curi crno ulje i sliva se ka disku i kočionim čeljustima. Bože, ima li te, ovakvi poslovi mi apsolutno nisu potrebni. Muka mi je čak i kad neko spomene prednje vile, to mi je ostalo kao trauma od NRG-a.

#3487 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 30 March 2015 - 16:32

A dobro, nije problem ih reparirati.
Samo pripremi dobar pneumatski pištolj za odšarafiti imbuse na dnu vilice.
Semerinzi su ti nekih 10 €, ima Athenino pakiranje, a ulje vidi ako ima negdje za kupiti u manjim pakiranjima, da ne uzimaš cijelu litru.

#3488 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 30 March 2015 - 16:35

Kod nas Athena par semeringa 530rsd iliti 5e a ulje, videću šta imam na lageru kući. Jel se sipa u oba štapa il samo jedan kao kod NRG-a?

#3489 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 March 2015 - 16:37

kako u jedaaan ?

#3490 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 30 March 2015 - 16:38

Pa kod NRGa Mc3 samo levi je amortizer, desni ima samo oprugu.. ili obrnuto, no nije ni bitno. Na vrhu štapa viri šipka sa navojem, na drugom nema ništa, ravno. Logično bi bilo da na SRki ide u oba, al žabari su to, ako su na Piadju smislili da treba samo u jedan, ko zna, možda i ovde, hehe.

#3491 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 30 March 2015 - 16:40

U oba se sipa, al u nrg ide mast.
Samo vidi koji ti je model vilica, nemoj napamet uzimat.

#3492 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 March 2015 - 21:40

Oho, svako malo prebacujes stoju po satu, ja sam jucer prvi put naletio na opasnu nizbrdicu sa odblokiranim ecuom, pa reko da vidim gdje je apsolutni maksimum u praksi. Odvalio je kazaljku ko nikada, uf, sretan sam bio dokle to moze ici, dok je stari ecu blokirao krajnju.
Meni je ostao razljepljen gremlin na zadnjoj gumi, pocela sava mc38 da proklizuje u drugoj sezoni. Dok prednja Mc25 u drugoj sezoni i dalje ubija, dize na prednji runnera, takav grip sam imao samo sa mc29 sporty od njihovih guma.

I mislio sam da su propisane vilice na srki sa modelom 3 zavrsena prica. Prerano propisaju naspram paiolija.

Edited by dajteh, 30 March 2015 - 21:43.

#3493 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 31 March 2015 - 14:22

Sinoć konačno završeni radovi oko mašine, ugrađen je i separator vlage. Nisam baš nešto bio u prilici da slikam detalje, slikao sam samo na kraju kako to stoji na mašini, kao i plastike koje su konačno došle na svoje mesto.Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Promenio sam slike, prvo sam ih malo posvetlio tamo gde je trebalo da se bolje vidi, a i bolje je kad su veceg formata, sa Google +, da ne trosim memoriju foruma, to ostavljam za druge prilike.

#3494 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 March 2015 - 18:31

koji je to haos kod tebe ispod sedišta, bog da te vidi....

lepo stoje novo pofarbane plastike.. i nadamo se finim performansama, ..

oćemo više raditi neki tuning ili samo popravljati sunce ti poljubim !!

#3495 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 31 March 2015 - 20:04

Hehee, to su cari purejeta. Kad sagledam sta sve ima tu ispod da bi to radilo, sreca pa ne moram prikolicu da vucem za sobom.
Tuningovacemo uskoro, cek malo da se nadisem svezeg vazduha na 2 tocka. Zelja za voznjom je trenutno jaca, a i smorili su me ovi gremlini, cek da otputuju na neku drugu planetu.
Plastike grebena su lepo sele, mnogo bolje izgleda uzivo, slika nekako ne pokazuje metalik sa visokim glancom.

#3496 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 31 March 2015 - 22:15

Plastike su extra sjele, odmah sam znao cim sam ih vidio ;)
A separator kao da si uzeo od mene, i ja sam gore stavio male serafe. Sta kaze air kompresor na kazaljci?

Sad se pripremi za istresanje ulja iz posude, meni je vec omrzlo pa je danas bila skoro puna, ipak sam je ispraznio.

Sretno dalje :)

#3497 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 31 March 2015 - 22:29

View Postdajteh, on 31 March 2015 - 22:15, said:

Plastike su extra sjele, odmah sam znao cim sam ih vidio ;)
A separator kao da si uzeo od mene, i ja sam gore stavio male serafe. Sta kaze air kompresor na kazaljci?

Sad se pripremi za istresanje ulja iz posude, meni je vec omrzlo pa je danas bila skoro puna, ipak sam je ispraznio.

Sretno dalje :)
Ja nemam potrebu da odvrcem soljicu, pricao sam ti da sam prepravio taj donji ventil-odusak, zatvoren je stalno, a kad hocu da ispustim emulziju samo ga pritisnem i pritisak istera slince sa vazduhom pod pritiskom. Verovatno nece sve izaci al nije ni bitno, vazno je da vecina izleti, pa do sledece prilike. Kazaljka pokazuje 5 bara, ali pri turiranju manjim gasom skoci na 5,5 dok pod vecim gasom padne ispod 5, to mi se ne svidja, trebalo bi da stalno bude na istom.

#3498 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 31 March 2015 - 22:43

Preslozio sam ja tako kako si rekao, ali malo mi je nepristupacno pa vrhovima prstiju moram pritisnuti crijevo, kada ima 5.5bar unutra jos je teze :)

#3499 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 31 March 2015 - 23:23

Ja nisam stavio crevce na taj odusak pa mogu da pritisnem direktno ili klestima. Licno mi se ne svidja polozaj separatora, ali drukcije nije moglo a da ne narusava izgled skutera. Moglo je to negde na anderteil, laksi bi bio pristup, ali su onda i creva previse dugacka, sto utice na radni pritisak, pa sam ga zato tamo stavio gde se ne vidi i creva su maksimalno skracena. Masina se ponasa isto kao da nema separatora, a ipak je tu i radi posao.

#3500 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 31 March 2015 - 23:34

Usrat ce ti blok bez crijeva, i nosac masine, zato sam ja sproveo crijevo jer se na ulje zacas nahvata raznog djubra.

Edited by dajteh, 31 March 2015 - 23:36.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users