U medjuvremenu sam stavio pored piadjovog kaisa za probu rolnice od 6,5gr, e sad sve se isto desava samo obrtomer pokazuje 500 manje, sad ubrzava na 8000, krajnja je ista, 86km/h na 9200 dok ne promenim zupcanike. Jedino sto sad manje trosi jer se ne vrti konstantno na 9000 i vise, bez obzira na normalnu gradsku voznju. Ranije se nepotrebno vrtio visoko a isao lagano kroz gradsku guzvu. Na kraju krajeva, ubrzanje je odlicno svakako (mocna je ta pjadjova masina makar i u serijali), a krajnja zavisi od odnosa zubaca u reduktoru, ali se tu mora naci kompromis, jer 90% se vozimo po gradu a 10% van. Dali cemo podesiti skuter za besomucne trke uz drasticnu potrosnju ili sasvim prihvatljiv kompromis sa odlicnim startom i ubrzanjem i krajnjom oko 86km/h (tacnih, provereno) sto je vise nego dovoljno. Time nisam stao u daljnjem unapredjenju performansi, to je samo zadovoljavajuce medjustanje dok se ne nadje nacin da se uz istu ili malo vecu potrosnju dobiju mnogo bolje performanse. Samo prvo da sredim struju tj regler pa nastavljam.
PS Da ne zaboravim jednu vrlo bitnu stvar: u jednom postu sam pitao dali smem da sipam malo ulja u rezervar iako je PureJet, i dobio odgovor da bolje to ne isprobavam. E ja tvrdoglav kao i obicno, resio da probam pa kud puklo, ako rikne Ajnspric dobice karb. Na pun tank od 6,5l sipao sam pola dl sintetike 2T. Evo danas sam stukao sve do rezerve i NISTA SE NIJE DESILO, tj pokvarilo. U sledeci tank sipam ceo dl dvotaktola, da konacno vidim malo dima iz auspuha, nadam se... pa sta bude. Ako rikne rikne, ako ne znacete iz prve ruke da Injection-u ne smeta ulje u benzinu.
Edited by goggyso, 03 July 2013 - 00:23.