Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#3261 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 March 2015 - 15:09

Čekam da premeriš pa da se odlučim koji da kupim, definitivno ova Athena je predugačka iako nosi oznaku 814, što nema veze sa stvarnošću. Kad bih znao da će mi Malossi special raditi posao, uzeo bi ga, iako nije baš jeftin, al da ispadne da ne zadovoljava moja očekivanja, a bacio pare.. dosta mi je više bacanja para. Radije ću svake sezone kupovati nov jeftiniji koji radi posao, nego plaćati skupi brend koji će raditi 2 sezone.

#3262 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 March 2015 - 15:16

Ajde izmjeri Athenu i svoj serijski, ja cu kroz par sati dostaviti obecane podatke. Znaci mjeris ga izvana po gornjoj strani koliko je dug.

#3263 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 March 2015 - 15:24

View Postdajteh, on 09 March 2015 - 15:16, said:

Ajde izmjeri Athenu i svoj serijski, ja cu kroz par sati dostaviti obecane podatke. Znaci mjeris ga izvana po gornjoj strani koliko je dug.
Znam kako se meri, samo nemam ni ja krojački metar pa ću morati metalnim. Athena je u mašini, moram je prvo izvaditi.

#3264 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 March 2015 - 19:49

Evo izmjerio sam remenje koje imam. Stavio sam svaki remen na stol i opasao papirnati metar, zategao i provjerio 2-3 puta svaki.

Brojke se skoro poklapaju sa onima kako je proizvodjac naveo, s tim da piaggio remeni sa zutom i plavom oznakom malo odskacu sa mjerama.

Izmjerio sam 4 piaggio remena oznake 436864/7 sa zutom i plavom kockom koji se nalaze u 50ccm piaggio masinama, runner, nrg, stalker...

1 - 80.8mm
2- 81.2mm
3 - 80.9mm
4 - 80.5mm

Zatim sam izmjerio Dayco remen koji se neda ustimati i meni nevalja na 3 skutera, njegova duzina je 80.9mm

Slijedi Mitsuboshi remen, navodno prva ugradnja u piaggio masine, duzina mu je 80.9mm.

Poslje toga sam izmjerio piaggio remen za piaggio 50 dugi blok, kakav ima liberty, sportcity one, on iznosi 82.4mm. Ti blokovi su malo produzeni jer u njih stane veci kotac, dok kod klasicnog je 13" najveca mjera. Imaju i drugaciju getribu.

I izmjerio sam 2 malossi specijala, oba su duga 82cm. Tvornica kaze da su 820x18.5.

Kevlar je u jednom skuteru tako da ga nemam sada.

Uglavnom, mjere su dobre sa onim koje proizvodjac potpisuje, ali u praksi recimo dayco remen na kojem jasno pisu iste dimenzije kao za tvornicki, taj nema ni u cemu veze sa performansama kao serijski.

Edited by dajteh, 09 March 2015 - 19:50.

#3265 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 March 2015 - 20:01

Jbt, ja treba da se roknem sa onim mojim 804x17,5 koji je potrosen na 17.. koliko ja gubim na performansama.. realno nisam nikakve oscilacije imao u voznji, jednom sam samo letos imao situaciju na +40* da malo kao klizi, al sam ja to pripisivao kvacilu, neznajuci da vozim novi tip prenosa sa starim tipom remena :D
I ja sam ga merio, mislim remen, tacno je 80! Mitsuboshi :)

#3266 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 March 2015 - 22:37

Ja sam zatekao Mitsuboshi 805x18 u masini kad sam je kupio, sa tim remenom je isla ocajno, jedva 75kmh po satu. Kad sam stavio Pia 811x18,5 razlika je bila drasticna, bolji start i krajnja 91kmh. Ali ni taj Pia plavo zuti sto kaze dajteh nije savrsen, nazad u remenici mu fali kod mene bar 5mm od realnog vrha, linije nakon koje se remenice vec povijaju ka van, kao ojacanje. Athena lezi tacno na toj liniji, i start je odlican, ali je zato krajnja manja nego sa Pia 811. Zato razmisljam da je najbolje nesto izmedju, da se ne izgubi puno na startu a da se krajnja ipak popravi. Porucio sam ipak Malossi special pa cemo videti kako ce se pokazati.

#3267 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 March 2015 - 00:45

Ajde sretno onda, ja sam sa njim obarao rekorde sa runnerom, i opet cu.

#3268 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 10 March 2015 - 01:33

Daj boze da i kod mene konacno pocne da obara rekorde. Smorio sam se vise.

#3269 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 10 March 2015 - 08:39

Najbolje je premjerit spagom, i onda izmjerit dio špage koji je obuhvatio remen.
Inače dayco su po meni odlična remenja, na kojem god skuteru sam ga stavio, super je bio.

#3270 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 March 2015 - 10:05

ja nisam razumeo .. spaga je kanap ili konac ili damil ?

#3271 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 10 March 2015 - 10:50

Valda kanap, čuo sam da se ovde kod nas i tako zove.

#3272 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 March 2015 - 13:50

konop,špaga,štrik,uže :P

#3273 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 March 2015 - 14:01

Najbolji je papirnati metar

#3274 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 March 2015 - 14:16

za takve stvari je najbolji krojacki metar,ostalo sve je tak..

#3275 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 March 2015 - 15:57

Krojacki je deblji pa se nabere koji mm kada mjeris opseg.

#3276 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 10 March 2015 - 16:11

To si u pravu, papir je daleko tanji, pa pri merenju sfernog oblika ima najmanju grešku.

#3277 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 March 2015 - 18:42

neznam kakvi su to onda,ovaj kaj ja imam je tanki ko list papira

#3278 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 March 2015 - 19:03

Ovaj moj je tanji od A4 80gr papira :D

#3279 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 11 March 2015 - 01:39

Danas opet djavo nije dao mira, posle rucka sam se odmah dohvatio alata, SRka je opet "na kanalu". Resio sam da vratim Pia remen 811 iako je vec na donjoj granici istrosenosti 17,5mm, ali ostaju "nosate" rolnice 7,5gr. Markerom je obelezen i multivar i zadnja remenica, da vidim kako ce se sada "potpisati" remen.
Evo prvo fotke, pa na kraju utisak.

Ovo je ostalo od markera na Multivaru.
Posted Image

A ovo na zadnjoj remenici.
Posted Image

Ovako cuci remen na bolcni.
Posted Image

..a ovako u zadnjoj remenici.
Posted Image

Ovde se vidi kako je urnisam Pia remen.
Posted Image

I na kraju utisci sa test voznje,
Prvo sam se ja obukao ko eskim, rukavice obavezno, makina zagrejana na radnu temperaturu. Sedam u dvoristu na nju, u iscekivanju prosecnog starta odvrcem pun gas... ali iznenadjenje, SRka polece gotovo identicno kao sa Athenom, evo prvog keza. Izlecem na ulicu i opet pun gas, opet SRka polece silovito, obrtaljka na 9k, ubrzanje sasvim solidno, metri prolaze, kraj ulice se nazire, obrtaljka je vec na 9,5k a na satu.. 92kmh!!!!!! Kraj ulice je blizu, asfalt hladan, i pomalo vlazan, pocinje frka, ocu li stati pre raskrsnice... stajem na 2m od poprecne i prometne ulice, uf dobro je, ocekivao sam proklizavanje Continentalki al ovog puta sam prosao jeftino. Kez ne silazi sa face... Pa TOOOOOO se trazi, ide mala, start se nije pokvario ni 10% a krajnja obecava jer se oseti da i dalje ubrzava, da tu nije kraj, al je kraj puta.
Usput sam pregazio jednu macku, kad se nisam razbio, ali za nepoverovati, samo je bilo Tup-Tup, i malo je SRka poskocila, ali pravac i stabilnost je drzala besprekorno. Ljubim je u ciklistiku. Posle je i Cile provozao krug i kaze da je iznenadjen i zadovoljan.

Posted Image
Sutra ce opet na otvoreni put, naravno ako me Haarp ne popiski... konacno dobar rezultat, opet kazem, nosate su opravdale ulaganje, sa klasicnim rolnicama ovakvog starta nije bilo ni blizu sa Pia remenom, ni sa 7,2g ni sa 7,8g klasicnim rolnicama.

#3280 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 March 2015 - 01:44

Interesantno, nisam vidio da ovoliko ide sa 17.5mm.

A jesi zapazio kad situaciju sa otvorenim deklom kada napucas gas i ubrzavas, i u trenutku kada pustis gas prijenos ide u max. omjer?

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users