aprilia SR50 Factory PureJet
goggyso
21 Mar 2015
Ma da, treba to jednom vise resiti, ovako me stalno nervirala, a neda se obrisati trag od patika pa je ruzno, deluje ko zapusteno a nemogu mu nista. Danas idu kod mog autolakirera.
Beogradski Fantom
21 Mar 2015
Na nekoliko peugeot-a koje sam radio je u variomatu bilo dosta masti, a oni takodje imaju onaj limic-poklopac sa 3 srafa. Cak imaju i gumicu koja dihtuje da ta mast ne izadje napolje. Takva je konstrukcija variomata.
goggyso
21 Mar 2015
Jbg, Malossi multivar je sportski varijator, nije ga fabrika smislila da se dugo vozi u klasicnoj exploataciji. Neki Pia varijatori su imali taj poklopac fabricki, oni stariji, ovi novi takodje nemaju. Mozda bi se dalo tu nesto napraviti u home made varijanti pa da se namasti. Nije problem u zameni rolnica vec u trajnosti staza u varijatoru, prvenstveno zbog toga. Al ajd, za prvu pomoc moze i tanko kvalitetna mast, i to je bolje nego na suvo.
steeef
21 Mar 2015
rms rolice nist ne valjaju,serijske pia su odlicne kvalitete,ako ne i najkvalitetnije s koima sam imal posla do sad,bilo da se radilo o 50cc ili 125,200,250,300 ili 500 cc..
nikad zuba ni kakve potrosenosti,jedino dok se teraju dugo uteg dobije luft u kosuljici
nikad zuba ni kakve potrosenosti,jedino dok se teraju dugo uteg dobije luft u kosuljici
Dajteh
21 Mar 2015
Eto, bata steef objasnio. Ja imam preko 100 000km na skuteru pa sam se svega nagledao

goggyso
21 Mar 2015
Sve je to ok, ali gde kupiti original rolnice a da je tezina koja meni odgovara, ne standardna?
Beogradski Fantom
21 Mar 2015
U pravu si za piaggio originalne, ja sam ih na Madisonu zamenio samo zbog toga, rasklimao se tegic u plastici i poceo da dere variomat, sreca pa sam na vreme video da se to desava i odma ih zamenio. Na variomatu nema neke stete, a rolnice spolja maltene nove.
Dajteh
21 Mar 2015
goggyso, on 21 March 2015 - 14:18, said:
Sve je to ok, ali gde kupiti original rolnice a da je tezina koja meni odgovara, ne standardna?
Koliko ja znam piaggio orginalne rolice imas u 3 tezine.
Narandzaste 5.3gr
Crne 6.4gr
Bez 7.5gr
Veoma se lako olaksavaju, stegnu se krpom i ostrim borerom prolazi kao sir kroz uteg. Treba imati sto vise borera izmedju 8 i 10mm tako ce s i dobiti idealnu tezinu.
Zadnjeg runnera sam podesavao sa setovima koje imam, i zakljucio da bi mu 5.8gr bilo taman jer je 5.3 bilo prelagano, a 6.4 pretesko. Ne sjecam se sa kojim sam borerom prosirio, ali sam ubo 5.8gr i dobio savrsenstvo.
Dajteh
21 Mar 2015
E onda imas problem
koji ce i mene izgleda cekati jer sam sada na na 6.8-7.2gr na nrgu i gileri, ovisno o remenu i centralnom.
Edited by dajteh, 21 March 2015 - 14:56.

Edited by dajteh, 21 March 2015 - 14:56.
steeef
21 Mar 2015
uzmi onda 7.5 za ac masine..
jos uvijek mi je nepojmljiva takva tezina rolica na base kitu i rezoni.
Anabellas
21 Mar 2015
Meni su serijske oznacene na kojoj su strani bile na tarnom dijelu pa je dobro ponekad okretat da se deru podjednako

Razredni
21 Mar 2015
steeef, on 21 March 2015 - 14:58, said:
uzmi onda 7.5 za ac masine..

Dajteh
21 Mar 2015
AC ima 7.5gr, a LC dolazi sa 6.4gr, tako je standardno na klasicnim masinama. Piaggio free je mozda iznimka
Razredni
21 Mar 2015
dajteh, on 21 March 2015 - 15:38, said:
AC ima 7.5gr, a LC dolazi sa 6.4gr, tako je standardno na klasicnim masinama. Piaggio free je mozda iznimka
Jel znate u koji model su se pakovale te najlakse, da znam gde da trazim..
goggyso
21 Mar 2015
Stock varijatoru su odgovarale rolnice od 6 do 6,5gr,ali multivaru najbolje pasu kod mene 7,8gr jer sa 7,2 prevrtava cak i sa malossi belom centralnom, ali sad nosate 7,5 dobro rade.
Grale
21 Mar 2015
Pa el nema dugi blok 7,5 g?
Ok, jesu svi AC koji imaju dugi blok, al imaju AC i s kratkim blokom, a njima idu 6,4 ili 5,3, zavisi o auspuhu.
Ok, jesu svi AC koji imaju dugi blok, al imaju AC i s kratkim blokom, a njima idu 6,4 ili 5,3, zavisi o auspuhu.
Razredni
21 Mar 2015
Grale, on 21 March 2015 - 21:47, said:
Pa el nema dugi blok 7,5 g?
grale izvini pogubio sam se.. Sta se smatra dugim a sta kratkim blokom? Jel pricamo o razlici u duzuini Free vs Libery, al to je sve novi tip i tu su 19x15.5 ili je razlika Free vs Zip (10 cola tockovi )? Stari tip nosi 16x13 rolnice, gde se pakuju te 5.4grama i da li su 19x15.5?
Grale
21 Mar 2015
Dugi blok, liberty, sportcity i takvi, 14 cola+ ili kako već ide.
Kratki blok svi ovi normalni, sad pričamo o 19x15,5 rolicama, znači uzmimo za primjer gileru stalker, dok je išla s sc08 imala je 5,3 g, poslije 6,4.
A dugi blok ima 7,5, moguće da ima još neki, zavisi vjerojatno i o getribi.
Kratki blok svi ovi normalni, sad pričamo o 19x15,5 rolicama, znači uzmimo za primjer gileru stalker, dok je išla s sc08 imala je 5,3 g, poslije 6,4.
Razredni
21 Mar 2015
Grale, on 21 March 2015 - 22:46, said:
Dugi blok, liberty, sportcity i takvi, 14 cola+ ili kako već ide.
joooj pa to mi reci, da ustedim i vreme i novac

Gogy izvinjavam se na offu, Grale hvala puno!