salej600, on 18 November 2011 - 07:49, said:
Prešao sa Tomosom ove godine nešto više od 5000 km. Motor radi odlično, a tako i ide.
Sve skutere sa base kitovima (ne turpijane) sam i u ubrzanju i u krajnjoj dobrano izobilazio. Sve 125 4t od 10 ks takodjer. He he, ja prezadovoljan. Bilo je napeto i zanimljivo ovo ljeto, a i mnogi su se iznenadili. Pogotovo oni mlađi koji nisu imali pojma šta je mašina od E-90.
Nije me ove sezone nigdje ostavio, ali mi se bili raspali dosjedi ležaja radilice u blokovima, pa sam ubacio metalne čaure, stavio nove ležajeve i semeringe i deri dalje.
Nabacit ću koju sliku poslije
Sry za dupli post, tek sam sad ovo video, a nekako mi lose da mesam ovaj sa predhodnim postom.
Upravo sam o ovome hteo da pitam....znao sam da te to muci cim sam video sliku i procitao prvi post. Smatram da je ovo najveca mana koju imaju Tomosovi motori...mislim na kucista lezajeva u blokovima. Sve jedno kuciste provrti ako je jaca masina....kuburim sa time vazda...jedino resenje da ne dodje do toga su koliko sam do sada shvatio C3 lezajevi, jer stvaraju malo manji otpor na spoljasnji prsten lezaja, ali nekada ni to ne pomaze, pa me zanima na kojem tipu alata-masine su obradjena kucista lezajeva i koja je cena tog poduhvata? Imam kuci dve BT masine sa tim problemom, a bojim se da nosim bilo kakvim majstorima, jer se tu zahteva maximalna preciznost. Dovoljno je da piksa bude par stotih izvan ose obrtanja i ubrzo bi doslo do havarije u masini.