Jump to content

Keeway Matrix 100 2T

412 replies to this topic

#181 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 02 November 2013 - 20:28

Ipak danas nista od Replike :čiča: , imao sam nepredvidjenih problema sa APN-om, pa sam cijeli dan proveo oko njega :seronja:
Ako drug sutra ne bude u obavezama, onda mozda nesto budemo eksperimentisali...

#182 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 03 November 2013 - 18:31

Testiranja sa Stage 6 Pro Replikom su odlozena za neki drugi vikend iz visestrukih razloga :)

Medjutim, steta je bilo propustiti slobodan dan, a da se nista ne radi.. :)
Otvorio deklo cisto onako kontrole radi...

Rolnice uredu, slajderi minimalno potroseni, medjutim jos oni mogu dosta preci... Sirina remena 14.8mm, i vidio sam da je upao u zadnje polutke nekih 0.5 cm ako ne i vise, i tad sam rijesio da ubacim jednu podlosku od 1mm na variomat pa da vidim kako ce onda da stoji..

Posted Image

Jos uvijek lezi tacno na bolcni i ne proklizuje, a nazad se popeo na 3mm od kraja polutki... Novi remen bi trebao doci skoro do vrha polutki (nadam se)

Skinuo sam zvono i kvacilo, i primijetio da su pakne i zvono kao polirani, pa sam uzeo malo grublju smirglu (120 cini mi se) i presao cijelo zvono i malo pakne...

Vratio sve nazad i krenuo da isprobam...

Zbog smirglanja pakni i zvona, kvacilo nesto kasnije hvata (oko 4200 obrtaja) i mnogo bolje "grize".. Konacno sam dobio da mi je ubrzanje od 0 do 20 bolje nego od 20 do 40, sto prije nije bilo slucaj, e sad da li je zbog kvacila, ili zbog podloske ne znam, bitno mi je da se vide rezultati... Ostalo je jos da probam maksimalnu sa ovom podloskom...

I onda cisto iz dosade probao da raspolovim gramazu rolnica (samo 3 rolnice), medjutim ne ide nikako... Los start, lose ubrzanje, bas se primijeti da prevrtava,drzi ubrzanje na 9000 a ne ide ni za k...

#183 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 03 November 2013 - 18:39

Bice da si dobio bolji start zbog idealnog polozoja remena u zadnjem polutkama kao sto si napisao,tako samo i ja resio ubrzanje o do 20kmh...kao sto Cvele kaze pravilan polozaj remena u zadnjim polutkama je pola posla...

#184 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 17 November 2013 - 16:30

View Postsinisa93, on 03 November 2013 - 18:31, said:

Skinuo sam zvono i kvacilo, i primijetio da su pakne i zvono kao polirani, pa sam uzeo malo grublju smirglu (120 cini mi se) i presao cijelo zvono i malo pakne...

Zbog smirglanja pakni i zvona, kvacilo nesto kasnije hvata (oko 4200 obrtaja) i mnogo bolje "grize"..

Ovo cu morati i ja odraditi ..po ivici zvona imam ogledalo a i pakne su glatke.. :0takoje:

#185 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 17 November 2013 - 19:21

Ne znam koliko je to dugotrajno, vjerujem da se brzo zagladi opet, al vidjecemo :0takoje:

#186 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 17 November 2013 - 20:38

Jesi lijepio pakne ili su fabricke ? Na starom 112mm kvacilu je bilo poprilicno hrapava i gruba povrsina ... ovo RMS koje imam cini mi se da ima ljepljene pakne a i glatko je ..

#187 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 17 November 2013 - 21:02

Ja ih nisam lijepio, jedino ako nije prethodni vlasnik... Al nesto ne vjerujem, sa obzirom kako ga je odrzavao (mozes vidjeti u prvim postovima) :0takoje: mislim da su fabricke...

#188 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 19 November 2013 - 19:08

Nije ga stedio :sad: ... nista nadaj se da se nece brzo da se zagladi opet..Kad uhvati jednom ne daj mu da pusti pa ce duze trajati :D
Mozda nebi bilo lose uraditi kanale kao Cvele za odvod 'materijala' .Moguce da ti se ta pakna malo istrosi , ostane malo po povrsini zvona i onda ponasa kao fini brusni papir koji 'zagladjuje' ?
Ja sve danas sutra , nikako da to izbrusim ..al cu napravit i kanale pa makar spale.. bar ljepljenje nije skupo .. (kazu oko 10-20KM)...

Reci mi spuh ovaj.. jel to onaj sto se pakuje sa keeway-om pa je nesto preradjeno ? Vidim da je vareno ? (ili se pregrijavao :D ?)

Edited by Johny, 19 November 2013 - 19:08.

#189 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 19 November 2013 - 22:48

Tako sam i ja cuo za lijepljenje... Cuo sam isto da je nesto grublji taj materijal koji se lijepi pa da opet nesto kasnije hvata u odnosu na serijske :D
A sto se tice auspuha, serijski je, kad ti je mrsko citati cijelu temu, evo pogledaj ovdje :sad:
http://forum.pyrothe...dpost__p__39948

Sent from my ST15i using Tapatalk

#190 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 01 December 2013 - 00:18

Nisam izdrzao a da ne napravim jednu kracu voznju (nazalost bez prednjeg i zadnjeg blatobrana) od 15-ak min :D Koja me kasnije kostala sat vremena pranja i ciscenja :D
Posted Image Posted Image

Sve ocisceno, Kivi odlozen u garazu gdje ce biti do proljeca... Nemam nekih posebnih planiranih zimskih radova, osim mozda da krenem spajati komponente koje su mi stigle za homemade CDI... A na proljece prvo stize novi karb, remen i pomjeranje paljenja... :D

#191 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 December 2013 - 00:24

Vidi snega jbo njega Posted Image ajd na pranje pa u garazu...od svih novina sto si nabrojao u planu za prolece -pomeranje paljenja je "najace" :D

#192 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 December 2013 - 00:33

zaboravio si rec da ces promjeniti ulje u prenosu i usput ces rasklopiti prenos i prebrojati zupce ..Jel tako ? :D
Salim se :D .. Lako je za skuter , nista sto miniWash nece rijesiti... mogu mislit ledja kakva su :D ? Jos po ovom minusu kad te zaprskalo dzaba ti sve ?

#193 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 01 December 2013 - 00:58

A da naravno, prebrojati prenos, to je obavezno :D
Za ledja ne pitaj, jakna je samo za baciti :D

View Postcvele, on 01 December 2013 - 00:24, said:

pomeranje paljenja je "najace" :D

Znaci karb mi, manje vise ne igra neku posebnu ulogu? Moze jos ovaj da se vozi? Jer nebi sad da bacam pare na Dellorto 17,5 ili 19-ku, a za te pare mogu kupiti remen, ustelovati prenos rolnicama i ako bude potrebe centralnu mijenjati...

Edited by sinisa93, 01 December 2013 - 00:58.

#194 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 December 2013 - 01:05

View Postsinisa93, on 01 December 2013 - 00:58, said:

A da naravno, prebrojati prenos, to je obavezno :D
Za ledja ne pitaj, jakna je samo za baciti :D

Znaci karb mi, manje vise ne igra neku posebnu ulogu? Moze jos ovaj da se vozi? Jer nebi sad da bacam pare na Dellorto 17,5 ili 19-ku, a za te pare mogu kupiti remen, ustelovati prenos rolnicama i ako bude potrebe centralnu mijenjati...
Obzirom na tajminge cilindra i njegove mogucnosti -16mm karb je sasvim dovoljan i ono sto bi dobio vecim karburatorom nije vredno para koje ces dati...bolje kupi novi remen,sredi paljenje i lepo nasteluj prenos :D

#195 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 01 December 2013 - 01:49

Znaci ipak je pametnije da ostajem na 16mm... Poslusacu savjet pa cemo vidjeti... Jedino ako mi nesto bas jeftino izleti onda uzimam...
E sad ti tajminzi i mogucnosti cilindra... Hiljadu puta razmisljam o tom turpijanju... Ajde recimo da alat nebi bio problem... Ali kako i sta pojma nemam... Trazio sam ovamo kod nas da li to neko radi, al niko ko je siguran i kome vjerujem... Jedino ostaje kad sve zavrsim i kad mi bas dosadi skuter da se poigram sa tim, pa sta bude :D

#196 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 December 2013 - 02:14

View Postsinisa93, on 01 December 2013 - 01:49, said:

Trazio sam ovamo kod nas da li to neko radi, al niko ko je siguran i kome vjerujem... Jedino ostaje kad sve zavrsim i kad mi bas dosadi skuter da se poigram sa tim, pa sta bude :D

Ajde cveletu da napravimo posla :D.. maloprije sam pricao sa njim za moj cilindar , cijena koju je spomenuo je smjesna ,a vjerujem da ce Cvele da ga fino ukroji
Vidi ako imas neku opciju da posaljes do njega , dogovori se sa njim , bar se sa njim lako dogovoriti...

ja sam nasao neki bus Sarajevo - Nis pa i nebi trebao biti problem :D

#197 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 01 December 2013 - 02:32

Zvuci zanimljivo :D
Jos da cujemo sta Cvele kaze na sve to? :D

Edit:

Johny imas PM... :D

Edited by sinisa93, 01 December 2013 - 02:33.

#198 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 December 2013 - 02:35

View Postsinisa93, on 01 December 2013 - 02:32, said:

Zvuci zanimljivo
Jos da cujemo sta Cvele kaze na sve to? :D
Sta da kazem,ako se dobro organizuje prevoz-nije problem ...guseve na gomilu pa pravac -Nis :D

#199 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 December 2013 - 03:08

ma niije da je nama do turpijanja :D Nego zao nam da gledamo kako onaj skoro pa nov s6 diras
:D

#200 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 23 December 2013 - 17:19

Vani hladno, ne da mi se nista raditi u garazi, pa se eto malo igram u Paintu i Photoshopu. :) Spremam kombinaciju boja i naljepnica koje ce se raditi sledece godine... Pa me zanima vase misljenje, lijeva ili desna kombinacija? Ili ako imate kakav drugi prijedlog slobodno pisite... Zanemarite ovo oko kormana, nije mi se dalo ubacivati drugi... :0takoje:

Posted Image

Inace, sto se tice turpijanja koje smo gore spominjali... Pali su neki dogovori sa Cveletom, pa ce se to odraditi najvjerovatnije tamo polovinom-krajem februara... Na tako naturpijan cilindar ce jos pasti i Dellorto 20.5 od Runnera 180-ke... :)

19 user(s) are reading this topic

0 members, 19 guests, 0 anonymous users