Jump to content

Nepravedno degradiranje skutera

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 July 2013 - 14:08

Ne znam kako je u Srbiji, ali kod nas u HR skuter ima malu tablicu, to je u vozackoj dozvoli kategorija M (moped), ogranicen je na maksimalnu brzinu od 50 km/h i ne smije na autocestu.
Medjutim, APN, T-14, BT i ostali slicni motori na brzine od 50 ccm NISU ograniceni maksimalnom brzinom, a spadaju u istu M kategoriju koju ima polozenu svatko tko ima vozacki za auto.
Bas me interesira koji pametnjakovic je smislio ovu kategorizaciju, jer mi nema nikakve logike. Pa sa 50 km/h smetas po cesti svuda osim u gradskoj voznji, ali ako imas APN-a ili BT-a teoretski ti maskimalna brzina moze biti i 100 km/h, nikoga nije briga i nema nikakvog ogranicenja. Pa tko je tu lud ?!

#2 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 July 2013 - 15:20

Procitaj malo temu o registraciji i zakonima u SRB i videces da se kod nas ne zna ko pije a ko placa u svakom gradu je drugacije!

#3 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 July 2013 - 15:32

Hahahaha kod vas je jos gore nego kod nas ! Meni jedino smeta to sta je recimo APN od mog postara registriran na malu tablicu kao i skuter, a nitko mu ne gleda ogranicenje brzine. On komotno moze ici cca 75 kmh ako mu je sve na motoru tip top, i nitko ga radi toga nece zaustavljati i pisati mu kaznu. Dok se ja sa skuterom moram (po zakonu, jel :D ) kilit po cesti 50 kmh i smetati svima. A APN i skuter su u vozackoj ista M kategorija ! Ne znam tko je ovo smislio, ali nije dobro smislio, ovo je smijesno.

#4 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 July 2013 - 16:02

Recimo primer jedan kod nas i u Sloveniji,nasi kazu da u uputstvu za APN max brzina ne prelazi 48km/h a u Sloveniji kazu ne prelazi 45km/h pa ko je onda lud?

#5 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 July 2013 - 16:03

Ma ne, uopce, a svaki kad izadje iz tvornice ide debelo preko 50, hahaha

#6 Nesa BG

sensei

• VIP