Jump to content

Aprilia SR 50 R

• This topic is locked This topic is locked
870 replies to this topic

#841 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 November 2014 - 02:30

Neznam samo zasto je namerno tako oslabe bas na tom mestu, cak i fabricka, i mnoge druge tako izgledaju, a bez ikakve potrebe.

#842 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 November 2014 - 02:53

Moguće da je bila neka mala pukotina pa se to vremenom širilo i dovelo do pucanja. Tačno se vidi da je na jednoj strani ravno pukla, a na drugoj kao zalomljena. Zamor metala...

#843 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 16 November 2014 - 02:56

Razmisljao sam da uzmem u motobox stage6 radilicu kao Markovu, ali je nemaju na stanju. Ona ne izgleda lose i nema to udubljenje gde je moja pukla. Najverovatnije cu motor da vratim u fabricko stanje i na prodaju, pa da uzmem gsxr k9, smorili su me vise ovi trotineti :D

Edited by Doom^, 16 November 2014 - 02:57.

#844 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 November 2014 - 11:47

konstatovali smo već na florumu da se kod kineskih radilica nikad ne zna evo Krsta je vozio RMS-ku i na Motovillu i dve godine pun gas, i male vibracije koje su usledile od propadanja gumica za vodenu pumpu su isto tako samo presekle materijal...

znači definitivno neka sitna vibracija koja je u kombinaciji sa 10000 obrtaja došla glave kineskom čeliku...

#845 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 November 2014 - 11:52

Definitivno losa izrada radilice, ne moze tek tako da pukne od neke vibracije...
Nemoj da se smoris sada, kupi novu kvalitetnu radilici i peglaj dalje...

#846 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 16 November 2014 - 14:59

View PostPita, on 16 November 2014 - 11:52, said:

Definitivno losa izrada radilice, ne moze tek tako da pukne od neke vibracije...
Nemoj da se smoris sada, kupi novu kvalitetnu radilici i peglaj dalje...
Pa da, eno Emir pegla tu radilicu na racing mk2 i nista joj nije.

Ma nisam se ja smorio, jednostavno su mi dosadili ovi skutercici, pricao sam ja Marku jos odavno da hocu da uzmem nesto jace :D

Edited by Doom^, 16 November 2014 - 14:59.

#847 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 November 2014 - 18:29

View PostDoom^, on 15 November 2014 - 19:30, said:

Pogledao sam varijator i ostalo i sve mi deluje normalno. Nzm sta bi mogao da bude problem

E pa nisi dobro gledao...

Posted Image

Posted Image

Da li je bre moguće... Šta je obrusilo celu jednu stranu varijatora? Da je ispala opruga bendiksa i ona ovo uradila varijatoru, onda bi on celim obimom bio pohaban Ccc... Više je verovatno da je prvo napukla osovina radilice ali se nije skroz odvalila već nakrivila na jednu stranu. Ne znam u kojoj se tačno poziciji nalazi bendix kada pališ na alanser. Imao si sreću da parkiraš skuter sekundu pre nego što je skoz pukla osovina. Verovatno kada si posle zaverglao, bendix se raširio i moguće došao u poziciju da ga udara varijator po opruzi ili tako nešto... Ma sad možemo samo da nagadjamo.

Strašno.

#848 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 November 2014 - 19:16

kakav je to variomat ? stock ili neki aftermarket ?

#849 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 17 November 2014 - 19:27

Malossi multivar 2000

#850 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 November 2014 - 19:35

ajooj sećam se ja sam te savetovao da njega kupiš a ne s6....

dakle pojeo se samo sa jedne strane ?.. sa druge nema tragova ?

a koliko se klima bolcna u ležištu variomata.. kakvi su slideri koliko lufta imaju na stazama ?

#851 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 November 2014 - 19:47

Znate kako se to resava sa radilicom ? Ispregledas sve vizuelno i ako ne nadjes nikakav uzrok , stavis novu ( ako mislis popravljati , a moras ) , kazes sebi shits hapends , pomoslis se Bogu da sve bude u redu, saklopis i vozi Miskooooo, ( do sledece havarije ) , inace bi zivot bio dosadan ....

To na variu se najverovatnije desilo kad je rukavac vec pukao i kad je zaverglao , nije to nista ...

Ta osovina radilice je odlicna za izbijanje lezajeva , ljut materijal...

Edited by ALIEN SM, 17 November 2014 - 19:50.

#852 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 17 November 2014 - 19:57

View PostMario, on 17 November 2014 - 19:35, said:

ajooj sećam se ja sam te savetovao da njega kupiš a ne s6....

dakle pojeo se samo sa jedne strane ?.. sa druge nema tragova ?

a koliko se klima bolcna u ležištu variomata.. kakvi su slideri koliko lufta imaju na stazama ?
Da samo sa te strane, ja to nisam video dok mi Marko danas nije reko. Sve je ostalo super i slajderi i bolcna itd.
Posto ovaj varijator sad moze da leti u kantu, sad uzimam stage6 oversize i stage6 hpc radilicu.

View PostALIEN SM, on 17 November 2014 - 19:47, said:

Znate kako se to resava sa radilicom ? Ispregledas sve vizuelno i ako ne nadjes nikakav uzrok , stavis novu ( ako mislis popravljati , a moras ) , kazes sebi shits hapends , pomoslis se Bogu da sve bude u redu, saklopis i vozi Miskooooo, ( do sledece havarije ) , inace bi zivot bio dosadan ....

To na variu se najverovatnije desilo kad je rukavac vec pukao i kad je zaverglao , nije to nista ...

Ta osovina radilice je odlicna za izbijanje lezajeva , ljut materijal...
Hahhahahhaha.
Sad vario nije izbalansiran kako treba, skinuto je dosta materijala sa strane :D

#853 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 November 2014 - 22:16

Zar nema dovoljno "mesa" na varijatoru da se na strugu poravna i ponovo vrati u pogon? Ne vidim zasto bi bio za bacanje, kao da ga fali pola.

#854 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 17 November 2014 - 22:42

View Postgoggyso, on 17 November 2014 - 22:16, said:

Zar nema dovoljno "mesa" na varijatoru da se na strugu poravna i ponovo vrati u pogon? Ne vidim zasto bi bio za bacanje, kao da ga fali pola.
Mora da bude ibalansirano kako treba.
Kad sam video sta se Piti desilo sa varijatorom, pocinjem da mislim da je malossi glavni krivac za lom radilice, kao da fabricki nije bio izbalansiran kako treba.

#855 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 17 November 2014 - 22:59

Pa znaci definitivno si imao neki debalans u prenosu cim je variomat poderan tako sa jedne strane, ako vec nije prolupao na bolcni...ili je uzrok zamor osovine radilice?

#856 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 November 2014 - 23:07

Toliko Malossi Multivara se vrti po raznim masinama, da je to Malossi napravio ofrlje, vec bi se pojavio poveci broj onih kome se zbog Multivara slomila radilica, a nesto ne vidim da ih ima da se zale, ja prvi, inace poznat kao kriticar bez obaziranja na brend, ako nesto valja, valja pa da je i kinesko, a ako ne valja, ne valja, pa bio Malossi, S6 ili bilo koji JAK brend. Ja bih rekao da je radilica bila sa fabrickom falinkom. No kako god, ti znas najbolje u sta verujes, postujem.

#857 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 November 2014 - 23:07

ma kakvi, ja bi rekao fabricka greska na radilici.. Ako je nesto u debalansu odu lezajevi, ne slomi se radilica.. :)

EDIT: Preduhitrio me goggyso. :D

Edited by bojan681, 17 November 2014 - 23:08.

#858 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 17 November 2014 - 23:22

Moze da bude i greska na radilici, ne kazem da nije, a moze i u onom ventivlaru (ako se tako kaze) ni on nije iskljucen. Kako god, desilo se sr***e niko to nije hteo, ali jbg. Motobox pravi porudzbinu sa scooter attacka tek posle nove godine, a ja jos nisam odlucio sta cu da radim sa motorom i trenutno imam neke druge planove gde da potrosim pare.

#859 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 November 2014 - 23:39

cilindar.rs porucuje sa scooter attacka. Cene su im kao na sajtu SA.

#860 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 November 2014 - 00:19

pitao sam te jer sam viđao da popucali slideri dovedu u debalans, i da pukne bronzana čaura..

međutim ovako pojedeno na jednom mestu znači da je uvek bio u istoj oscilaciji.. mogao je npr i ventivar da bude malo nakrivo pritegnut, dešava se dosta puta da ljudi ne centriraju kako valja, ne opuste remen pre stezanja, krivo nalegne šajbica itd....

sad bi najbolje bilo da upariš s6, priča se da su proizvodi od istog brand-a kao stvoreni jedno za drugo... :D

inače ja vozim taj isti multivar kao i pita, i moj se još nije raspao, sve trke sam dosada odvozio sa multivarima, i na 4T njega vozim, a bio sam letos opušteno u NS na druženje, pa to je taj dan bilo oko 250-280km pređenih...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users