Jump to content

Aprilia RS 50

43 replies to this topic

#1 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • MestoInnsbruck, Austria
  • VozimAprilia RS 50

Posted 05 August 2013 - 18:27

pozdrav svima, evo da vam predstavim moj treci Motor poredu, nadam se i zadnji...
Aprilia RS 50 2005god. 7.000km
kupio sam ga sasvim slucajno jer nisam ni planirao da menjam cross, pojavio se jedan kolega od moga caleta, i mi uhvatimo pricu o motorima, o on meni kaze da u garazi lezi od njegovog sina aprilia nece da je vise vozi i tako to...
pre dve godine je menjao gume, stavio nove, cistio mu karburator i tank, i tako jos neke sitnice, ja pogledao papir i ono sve lepo uredno...
danas sam bio da ga probam i odusevio sam se posle dve godine ja sam ga upalio i to iz prve, padne dogovor i on mi proda za 700 eura.
na motoru ima neke male sitnice da se urade, kao npr. prednji blatobran da ga ofarbam ili uradim foliju, zato sto je ogreban, sijalice u farovima da zamenim, i da popravim paljenje jer nece da pali na dugme, neznam zbog cega verovatno anaser.izvinite ako je tema na pogresnom mestu, ako jeste prebacite gde treba pozdrav.

#2 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 05 August 2013 - 18:29

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#3 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 05 August 2013 - 18:30

evo ga uslikan danas na parkingu sa mladjim bratom koji je inace na prodajuPosted Image

#4 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 05 August 2013 - 18:33

danas sam odmah kupio i promenio novu svecicu i akumulatorPosted Image

#5 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 05 August 2013 - 18:35

jel mozda neko zna, zbog cega nece da pali na dugme, znaci kada pritisnem ono dugme samo se cuje jednom ono cak i gotovo, sta je potrebno popraviti ili zameniti?...pozdrav

#6 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 05 August 2013 - 19:06

jes da nije skuter al kontam da je isto...imao sam isti problem sa mojim sprin max-om..to sto takce(sto ti kazes "cak") je automat anlasera i ako takce to znaci da su instalacije do njega ispravne. ipak prvo dobro pregledaj zice i dzekove ocisti wd-om. ako to ne urodi plodom, uzmi lepo skini anlaser(posto je on najverovatnije problem) i otvori ga i sve detaljno ocisti..
evo klipa koj ce ti pomoci
http://www.youtube.com/watch?v=i4TkfMWb3ys
s
amo umesto zileta mozes da koristis smirglu sitniju, i slobodno malo ismirglaj cetkice..pazi da kad vracas sve to da ne umastis ponovo...
probaj ovo, pa javi dal je uspelo nesto...ako ne onda kupi nov anlaser to bi trebalo da resi problem... :janpi:

Edited by boza146, 05 August 2013 - 19:08.

#7 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 05 August 2013 - 20:25

View Postboza146, on 05 August 2013 - 19:06, said:

jes da nije skuter al kontam da je isto...imao sam isti problem sa mojim sprin max-om..to sto takce(sto ti kazes "cak") je automat anlasera i ako takce to znaci da su instalacije do njega ispravne. ipak prvo dobro pregledaj zice i dzekove ocisti wd-om. ako to ne urodi plodom, uzmi lepo skini anlaser(posto je on najverovatnije problem) i otvori ga i sve detaljno ocisti..
evo klipa koj ce ti pomoci
http://www.youtube.com/watch?v=i4TkfMWb3ys
s
amo umesto zileta mozes da koristis smirglu sitniju, i slobodno malo ismirglaj cetkice..pazi da kad vracas sve to da ne umastis ponovo...
probaj ovo, pa javi dal je uspelo nesto...ako ne onda kupi nov anlaser to bi trebalo da resi problem... :janpi:
hvala ti Bozo na savetu i predlogu, videcu sutra da probam, pa ce valjda uspeti...pozzz

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 August 2013 - 22:08

u poglavlje motocikli

#9 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 06 August 2013 - 15:35

Ne mora da znaci da je alnaser,mozda je samo prekidac crkao ili nema dobar kontakt,kreni od toga...

#10 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 06 August 2013 - 23:12

cistio sam danas alnaser, ali nista nisam uspeo, i dalje nece da pali na dugme, i jos sam sve prekontrolisao...nista moracu da idem do majstora pa da mi stavi novi alnaser, nema druge :)

#11 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 06 August 2013 - 23:15

Probaj alnaser prikopcati direkt na akumulator da vidi da li ce vrteti, tako ces se skroz uveriti da li je on upitanju ili ne... Ako se dobro secam ima jedna crvena zica (+) i zelena to je (-) tj masa, crvenu stavi na + akumulatora, alnaser sam prikaci na - posto je on sam po sebi kontakt za masu i vidi da li ce vrteti, ako ne onda stavljaj drugi.

Kako je izgledao iznutra, u kakvom su stanju cetkice, rotor, magnet...

#12 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 07 August 2013 - 23:45

View Postniksa, on 06 August 2013 - 23:15, said:

Probaj alnaser prikopcati direkt na akumulator da vidi da li ce vrteti, tako ces se skroz uveriti da li je on upitanju ili ne... Ako se dobro secam ima jedna crvena zica (+) i zelena to je (-) tj masa, crvenu stavi na + akumulatora, alnaser sam prikaci na - posto je on sam po sebi kontakt za masu i vidi da li ce vrteti, ako ne onda stavljaj drugi.

Kako je izgledao iznutra, u kakvom su stanju cetkice, rotor, magnet...
hvala ti niksa, probacu sutra uvece posle posla pa javljam sta sam uradio, pa ja se u alnaseri i ne razumem izgledao je onako na oko normalno...

#13 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 07 August 2013 - 23:59

posto sam pre podne bio Slobodan, resio sam da zamenim sva cetri migavca na mojoj masini, jer originalni nisu bili u nekom stanju i uz to dva su napukla a i iskreno boja je odudarala od moga ljubimca...Posted ImagePosted Image

Edited by Marko6020, 08 August 2013 - 00:06.

#14 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 08 August 2013 - 00:00

a evo kako to izgleda kada je namontirano.Posted ImagePosted Image

#15 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 10 August 2013 - 19:39

svi ste videli da je moj vizir zatamnjen fabricki nekom blagom zutom bojom, sta mislite da ga zatamnim crnom bojom, i da li ima neko neki predlog u vezi stop svetla ovo fabricko je toliko ruzno?...pozzz

Edited by Marko6020, 10 August 2013 - 19:41.

#16 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 11 August 2013 - 20:09

kako bih mogao angel eye da nabacim mome ljubimcu, kao Krug npr...

#17 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 August 2013 - 21:05

Mislim da nije pametno zatamnjivati vizir, on sluzi da kad vozis vecom brzinom zalegnes i gledas kroz njega, da bi bio sto aerodinamicniji... :D

#18 Marko6020

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • VozimAprilia RS 50

Posted 11 August 2013 - 23:05

View Postbojan681, on 11 August 2013 - 21:05, said:

Mislim da nije pametno zatamnjivati vizir, on sluzi da kad vozis vecom brzinom zalegnes i gledas kroz njega, da bi bio sto aerodinamicniji... :D
pa sad ima tu istine nije da nema, al ja bi ga uradio onom folijom kao sto se lepi na staklu u autu, nesto blago crno ali ne previse...

#19 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 August 2013 - 23:12

ja bi to pre uradio sprejem, to je ipak vizir i videce se tacno gde je prevucena folija... Inace tim sprejem sam odredjujes zatamljenost a i mogu se ispraviti greske, samo presmirglas i ispoliras vizir...

#20 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 August 2013 - 00:42

Ma bolje folija,jer ako mu dosadi nekad moze da je skine,a sta ce sa sprejom? Moras baciti vizir

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users