Dobro dosla u klub Alien - zena roknula
Posted 05 October 2013 - 21:16
Da ne bi jas prepricavao sta joj se desilo predajem njoj tastaturu , , kaze da je nadahnuta, pa nek` isprica sta i kako joj se desilo ...
MOJA ZENICA :
Kao prvo i najvaznije, moj mezimac je prosao bolje nego ja! Mislim da cete se sloziti svi koji volite iste stvari, da je to jako bitna cinjenica. Nisam se vozala ceo jedan dan, pa, mnogo je. I, posto je moja ljubav camila u garazi, resih da obavim neku nabavku i ujedno se on i ja malo druzimo. Posto to nije bilo dosta, pre polaska u drugu smenu resih da proteram jos jedan krug po lepom, suncanom i suvom vremenu, jer, ne vozim samo kada ima snega na putu, to svi Mitrovcani znaju. Elem, krenem bulevarom prema kruznom toku ( naravno, nikada propisima dozvoljenom brzinom) i kraj mene se stvori magarac u velikom kombiju koji je krenuo na mene. Sta se u tom trenutku desilo, sam bi ga djavo znao, bila sam i u gorim situacijama, ja da izbegnem udarac, legnem na kocnice, krenem udesno, a da li je on mene zakacio, ili ne, nisam sigurna, m ada mislim da jeste. Poletim ja, sve u novoj jakni, cizmicama, fensi lejdi, zaronim i ostavim otisak face na asvaltu. Stade covek, dodje da me dize, zove hitnu, ma kakvu hitnu ljudi, sta je s njim, oni se prave ludi, jos misle da sam i ja skrenula od udarca u glavu. Nemaju oni pojma sta je prava ljubav! Guraju me u ona njihova kola, a ja necu, ne mogu da ga ostavim tamo samog, jadnog, napustenog. Tek kad sam ga zbrinula na sigurno, krenuh da me krpe.
A kada sam se pogledala u ogledalo kod maksilofacijalnog hirurga i s druge strane me pogledao Frankrenstajn, shvatih da sve to nije nimalo bezazleno, pa onda ne dadoh da me siju, boze moj, zamslite strave da mi ostane neki oziljak na licu, ni kaciga ga ne bi sakrila, ne shvatate vi muskarci zensku sujetu, a doktor je bio muski. Napravi on meni dve kopce na nosu, pocese me zezati i on i obicni hirurg, pitaju da li sam svesna, boli li mesta. Ma boli, naravno da boli, dusa me boli za onom mojom lutkom na putu, pandur se smeje, ne moze da veruje kada sam rekla da cu, cim ova strahota malo spadne s lica (otoci), ja opet jezditi istim tim putem. Jer, nemaju oni pojma o cemu ja pricam, zar ne?
Sada me muz podseca da mi je kaciga spasla glavu, mozda i jeste, lepa je, crvena, ali skuteraska, pola potiljka nazad golo, pola vizira napred, nije integralka, a doktor rece, menjaj kacigu i kupi rukavice. Farmerke iscepane, cizama pola nema, jakna gotova, kolena, laktovi, ruke, lice, jeza. A oni jos kazu da sam super prosla. Tek kada je on stigao kuci i kada sam ga malopre pregledala i cula da je ziv, kazem dobro je!
Prema tome, samoj sebi kazem, Dobrodosla u klub, jedno iskustvo zivotno vise, jedna opomena vise, posle toliko hiljada kilometara i ja padoh. Naravoucenije, svakom se moze desiti, pazite ljudi, dobro sam prosla, dobro smo prosli, ali ovaj vas drug sa foruma je mogao danas postati udovac!
Posted 05 October 2013 - 21:21
Posted 05 October 2013 - 22:25
Posted 06 October 2013 - 18:18
što se tiče saobraćaja, nema mnogo filozofije, moraš biti svestan svih ostalih učesnika, to što ti pratiš pravila saobraćaja ne znači da drugi isto tako voze, uvek moraš biti svesna i sebe i svih okolo.. na žalost puno raznih vozača je, ne prebacujem krivicu ni na koga, samo komentarišem... i kod nas ima toga, možda malo manje jer ulice nisu toliko prometne ali ima...
želim ti brz oporavak, tvoja ljubav će da se sredi kod odličnog majstora, i nadam se da će se lice zaceliti lepo...
Posted 06 October 2013 - 21:03
Jucerasnji dan je prosao kako je prosao , mnogo ljudi nam e prodefilovalo da vide kako je zenica , hvala im ...tek uvece oko 8 sati sam stigao da odem po skuter ...dogurao sam ga , nisam hteo da pokusavam da palim , mrak je ...svega sam na oko 300 metara od servisa , pa nije problem dogurati ,a sutra za dana cu gledati kako je prosao ... na prvi pogled steta je minimalna ...
Danas Nedelja,oko 11 sati stizem da pregledam squt, izgurao ga iz garaze...pregled...
rucica zadnje kocnice se raspala, fali saraf...
oguljena leva stranaprednje maske ...
donji patos, pukli stubici...
na njemu fali malo parce plastike...
na levom bubregu fali malo parce plastike...
Rekonstruisem dogadjaj...pala je na levu stranu, tu su sva ostecenja, na desnoj nema nista, nikakve stete...posto je u prici bila prilicno konfuzna i nije znala tacno da mi isprica sta se i kako dogodilo , otisao sam na lice mesta da ja izzvrsim uvidjaj...nadao sam se i da cu naci komadice plastike koji nedostaju ...tako je i bilo, sve sam nasao , cak i saraf iz rucice polutke zadnje kocnice ...
sve je tu, to ce mi olaksati rad kasnije, sve ce biti vraceno na svoje mesto...
Pregled mesta je pokazao sledece : od mesta pada ima tragova kocenja nekog vozila , pretpostavljam da je to od toga sto je izgurao sa puta ...na putu se jasno vide tragovi pada i drljanja plastike po asfaltu ...ugrubo sam izmerio koracima do mesta gde ima krvi , gde se zaustavila ...18 METARA!!! Mogao sam pogresiti u pola metra tamo - ovamo , ali to je to ...OSAMNAEST METARA JE DRLJALA PO ASFALTU !!! Jako dobro je prosla! Jakna pantalone i cizme su unistene, na kacigi su minimalna ostecenja , moze se koristiti , malo samo izguljen vizir i na jednom mestu maleno ostecenje...pretpostavljam da se od pada podigao vizir , pa je doslo do povreda arkade , jagodicne kosti i korena nosa ...izmedju ociju dobila je dve kopce, jagodicna kost nije slomljena , ali je jako otecena, podliv je veliki...malo su stradala i kolena i laktovi , lepe velike oguljotine , ali nista preterano strasno , kao i leva saka malo oderana...lekar kaze da je jako dobro prosla...
Saobracajni pandur je dosao po prijavi , jer lekari su duzni da prijave povrede iz saobracajki ...posto ona nije nacisto , da li je onaj samo izgurao sa puta , a njega nema , pa nema , ne zna se ko je , a tragova njegove boje na squtu nema , pretpostavlje se da je ona kriva - sama pala ugrozila bezbednost saobracaja , nije prilagodila brzinu stanju i uslovima puta - znaci , KRIVA JE ... u tom slucaju kaze pandur sledi kazna od oko 300-400 evra + kazneni poeni ...
To bi tako i bilo da Srbija nije takva kakva je zemlja ...Pandur mene poznaje , raspricali se nas dvojica dok je moja zena snimala glavu ,,,bio kod mene u servisu pre desetak godina da trazi posao ...ja se njega ne secam , davno je to bilo , al` eto, on se mene seca ...pa, ajde da vidimo sta mozemo da uradimo ovde,,,ajd ` ovako cemo, kaze stala je kraj puta, motor je prevagnuo , pala je preko njega , udarila glavom , nije vozila i to je to ...to prolazi , samo , mora da uradi ALKO TEST... tako , kad je zavrsila sve preglede , moja zenica je morala i da duva , nasravno naduvala je NULA, to je uslo u zapisnik , ali to znamo samo mi i niko vise ...takav je dogovor i kraj price , sve je zaleglo , jedino cu ja da pogledam neki zamrzivac kod pandura , o tom , po tom ...eto kako sistem funkcionise,,,
Danas pre podne vozio zenicu da je isprevijaju , sve sam slikao oko Aliena , njen blagoslov das je slikam , naravno nisam dobio , ali kratak opis - ako znate kako je izgledao ROKI posle meca sa APOLOM., tako otprilike i ona sada izgleda ...
Ali , lujka , ceo dan prica o squtu i na kraju , kad sam samo zavrnuo onu rucicu zadnje kocnice , nije mogla da doceka, stavila kacigu na glavu , upalila i odjezdila kod mame da se pohvali kako izgleda !!!Proslo je otprilike oko 26 sati od pada !!!Lujka na kvadrat!!!Sta reci vise ?
Posted 06 October 2013 - 21:18
A ovo za dogovor sa pandurima pa to je skroz ok...pa šta treba da plati kaznu zato što je sama sebe skrljala i svoj motor...pa zar joj nije to dovoljno?? Ok, priča ide da je ugrozila saobraćaj itd itd ali ako nije šta ćeš majku mu...
ajd samo nek se ona oporavi...a što se tiče Aliena, ja ga već vidim opravljenog još ove godine...
Posted 06 October 2013 - 21:27
Posted 07 October 2013 - 18:13
Posted 07 October 2013 - 20:43
Posted 08 October 2013 - 10:16
Posted 08 October 2013 - 18:39
Posted 02 November 2013 - 12:16
Eto ., pre neki dan mi se desilo sa Maticom ...pre toga nisam roknuo mozda i cele dve , tri godine ...
Brzo sam se potrudio ( nenamerno ) da izjednacim rezultat sa zenom , bar u zadnjih mesec dana ...( nes` ti zeno meni padati vise nego ja ) to sam im priznao tek sutradan , naravno malo me zahebavali , al` tako to ide ...a, i ona ... jednom roknula i misli sad kao nesto iskusna sto je presla u klub padavicara...toliko joj je sve dobro zaraslo da se skoro nista ni ne vidi , pa cime ces da dokazes pad ? Meni je lako - ja samo skinem pantalone do kolena i pokazem oziljke na butini od operacije butne kosti i veliki oziljak na rascvetalom kolenu ...a, sta ti zeno ? malenu tackicu na nosu ? Jel` to od komarca, ili sta vec ?
Ali , ne mogu da kazem , odajem joj priznanje sto je vec posle 26 sati od pada opet bila na motoru...uz ono standardno iscudjavanje komsiluka i poznanika - vid ` ludace itd , znate vec ...
Ne razumeju ovi drugi nas , kakvo to srce bije u nama , a najgori su mi oni kad pricas sa nekim tako , pa kaze - kad sam ja bio mlad, imao sam , terao sam to i to...pa , sto sad ne teras , nego vozis bicikl , ili ides peske ? Takve jedan pad , ili neka glupost odvrate od daljeg teranja i posle nam pametuju o tome sta su i kako vozili ... TO NISU PRAVI MOTORISTI ...Nas prave ni padovi , ni nesrece , ni lose vreme , ni godine ne mogu odvratiti od prave ljubavi prema dva tocka ...ja ne zelim da se secam kako je bilo na dva tocka , ja zelim da zivim na dva tocka dokle god mogu - to je zivot ...a, ono sta je bilo- ne priznajem ...
Vise cenim one ocvale BAJKERE od 60+ godina koje srecemo na skupovima sa licem ubice , a koji su u stvari sasvim normalni ljudi koji su se rodili na dva tocka i koji bi verujem i umrli na njima ....Pa, cujte, nije losa ideja kad dodje vreme da nam ubace u sanduk neku masinu da se ima sta raditi , da nam ne bude dosadno ...hehehene bi se bunio ...
Sta mislite o ovome ?
Posted 21 November 2013 - 18:35
Posted 21 November 2013 - 18:54
Posted 01 December 2013 - 23:39
(Ja sam se lično nekoliko puta nanovo upisao u klub padavičara, a najviše sam se razbio padom sa Tomos 90-ke, sa skutera 3 puta, bez većih posledica. Nadam se da sam ispunio kvotu, hahaha)
Posted 02 December 2013 - 01:54
Ja sam jedan od retkih(bas kao i vecina clanova ovog foruma) koji je u potpunosti razumeju,ja sam A1 polagao sa zavojima i pod infekcijom,nogu sam jedva mogao i da savijem,pre par meseci imao udes,dogovorio se sa zenom,podigao motor i odgurao ga kuci,uzeo drugi 20min od nesrece i otisao u teretanu da malo ohladim glavu,sa kevom se maltene posvadjao ali jbg,ljudi koji nisu okoreli bajkeri kao mi(ako smem sebe da svrstam u tu grupu s obzirom da zivim za motore i da je moj moto da za hranu ne mora da ima para,ali da za benzin i delove mora ) nas jednostavno ne razumeju.
Pre nedelju ipo dana sam ponovo imao udes,gledao u jebani ventil na izduvu posto me je nesto zezao,i kad sam pdoigao glavu odjednom covek zaustavljen ispred mene krenuo da se parkira,ja na kocnice i skucam ga direktno od pozadi...do pocetka casa imam 5min,desilo se blizu skole,ostavim mu samo podatke iz lecne i broj telefona,podizem motor i trk u skolu sa polomljenim blatobranom i prednjom maskom,brzine menjao petom posto je i rucica kvacila pukla,kad se vracao iz skole usput kupio malo farbe za polomljeni blatobran,sutradan isao u skolu kivijem,a vec sledeci dan opet istim motorom...svi navalili na mene kao da sam najveci ludak,ali jbg,ne razumeju oni to...
Nasoj bajkerki zelim brz oporavak i obavezno je pozdravite u moje ime
Edited by Milos'96, 02 December 2013 - 01:56.
Posted 04 December 2013 - 17:27
goggyso, on 01 December 2013 - 23:39, said:
(Ja sam se lično nekoliko puta nanovo upisao u klub padavičara, a najviše sam se razbio padom sa Tomos 90-ke, sa skutera 3 puta, bez većih posledica. Nadam se da sam ispunio kvotu, hahaha)
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users