Jump to content

Keeway Hurricane

220 replies to this topic

#161 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 October 2014 - 17:40

A, u sledecoj epizodi - prenos ...Morini i sve po redu ...i ima da skida gace na ubrzanju ....

#162 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 29 October 2014 - 18:58

Nece taj da doceka prolece ako odvojim ja jedan dan za njega :D a mogao bi i Nesa da priskoci u pomoc

Edited by Plamenni, 29 October 2014 - 18:58.

#163 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 29 October 2014 - 21:48

View PostPlamenni, on 29 October 2014 - 18:58, said:

Nece taj da doceka prolece ako odvojim ja jedan dan za njega :) a mogao bi i Nesa da priskoci u pomoc
Pivkana,koce i kafe ima,samo dobra volja :)

#164 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 09 November 2014 - 02:22

Juce skinuta masina sa rama,danas dosla ekipica u goste: Marko-retenzija ,Plamenni i Nesa bg ...Plamenii mi je doneo relej alnasera i komplet dihtunga ,pa smo namestili squish, dole je stavljen alu dihtung 0.2 i zaptivna masa, a izmedju glave i cilindra samo zaptivna masa.Na kraju je dobijen squish 0,9mm ( pre je bio izmedju 1,6 i 1,7) stavljen je multivar i 4,2 gr rolnice, ali opet stari problem, nece da razvrti.Posto imam malossi belu centralnu i neke leve top performance oprugice, skuter krece sa nekih 2000 i nesto obrtaja, bukvalno malo se pomeri rucka gasa i on krene, sto sa replikom nema sta da trazi, zato on tek krene kada nabije obrtaje.Opet smo izbacili 3 rolnice za probu, eno ga razvrti kao besan.Doneo mi je Nesa crvenu cetralnu i malossi crvene oprugice kvacila, pa kada to stavim vracam sve rolnice pa da vidimo .Verovatno ce traziti lakse (kod Cveleta su npr 2,7) tako da cu posle stelovati sve natenane ocekujem da ce biti tu negde oko 3 grama. Sledece isto trebam da odem do strugara da napravim caurice posto smo stavljali podloske iza variomata, i sredicemo polozaj kaisa pozadi posto je ulegao, ne preterano, ali ipak..Ngk 9ka me je izdala i prekidala u toku voznje, stavio sam Bosnu 95 koja je bila tu kroz stel karba i sljaka sve super.Obe svecice daju super boju kafe.. prednju kocnicu cu morati da sredjujem, nece da nabije pritisak,menjali smo ulje i izluftirali smo sistem,unutra sta je bilo Boze sacuvaj!tako da su tu gumice odradile svoje...naravno slika nema ,ali sam napravio jedan klip ...Plamenni i Nesa su ga vozili,pa neka kazu kako im se cini ..

#165 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 November 2014 - 11:59

Meni se čini da puno vrišti na snimku, koliko je to obrtaja jel imaš s čim da izmeriš?
ako mene pitaš nema logike terati 3 rolnice u variomatu, nego treba naći idealnu težinu u sprezi sa odgovarajućom oprugom..

#166 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 09 November 2014 - 12:13

View PostPita, on 09 November 2014 - 11:59, said:

Meni se čini da puno vrišti na snimku, koliko je to obrtaja jel imaš s čim da izmeriš?
ako mene pitaš nema logike terati 3 rolnice u variomatu, nego treba naći idealnu težinu u sprezi sa odgovarajućom oprugom..

Ja juce kad sam namestio skvis nisam mogao da dodjem sebi zbog tih obrtaja.Totalno sam ostao zbunjen.I sad se cudim kako moze taj gus da se vrti toliko.on ide na 10k i mozda malo vise.Ali dobro Aca ima tu problema sa prenosom.kvacilo hvata na 2500 rpm i jos gomila stvari koje tu treba srediti u prenosu.to smo ostavili njemu da radi :)
A sa ovim clindrom definitivno nesto ne stima.Prvo sto sam morao da vadim dihtung izmedju glave i cilindra,dole izmedju bloka sam vec bio izvadio i stavio aluminijumski od 0,2 cisto da ga ima i opet je skvis bio sa njim i tim dihtungom izmedju glave i cilindra 1,4-1,5 mm.I onda je palo vadjenje gornjeg dihtunga.Posto je ovo cilindar za minarelli,opcija je da je prc blok vislji od mina bloka i da zato moraju skoro svi dihtunzi napolje

#167 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 09 November 2014 - 12:27

View PostPita, on 09 November 2014 - 11:59, said:

naravno da nema logike,nego smo morali da vidimo da li ce da razvrti.. Pricao sam bas i sa cveletom, njemu su isto male rolnice oko 2,7 ,to je sada sledece da se uradi,kada ugrabim vremena stavljam od Nese sto mi je doneo oprugice i centralnu,taman ce zbog tvrdje centralne traziti malo teze rolnice pa kazem racunam da ce biti negde oko 3grama ali ko zna..najbolje bi bilo kad bi nabavio pavese za multivar..napisao sam gore,moracu da se igram i sa platnama ,da bi namestio pozadi da kais stoji kako treba..Plameni je probao kako ide i prekrstio se ...bitno je da je osposobljen,a igranka sa stelom tek pocinje :)

#168 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 09 November 2014 - 12:48

Sad sam se malo vratio unazad da povatam konce.Na huriiju je sad onaj "bivsi" Nesin MF gus koji je po uglovima kanala "radjen", bar smo tako tad zakljucili, tako da ovde ne cude ni obrtaji preko 10 i blizu 11k ...E sad sto nije bas logicno da u multivar idu 2gr rolnice...al bela je centralna,mozda malo smeksala i eto problema...nek montira crvenu i morala bi tezina da ode nagore u neke "normalne" za multivar i te obrtaje ...Samo su se "sklopile" dve slicne kockice-cilindar koji je mrtav ispod 7.5-8000ob i isto takva s6 replica... :)
Ajmo dalje... :1kokice:

#169 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 09 November 2014 - 13:02

View Postcvele, on 09 November 2014 - 12:48, said:

Sad sam se malo vratio unazad da povatam konce.Na huriiju je sad onaj "bivsi" Nesin MF gus koji je po uglovima kanala "radjen", bar smo tako tad zakljucili, tako da ovde ne cude ni obrtaji preko 10 i blizu 11k ...E sad sto nije bas logicno da u multivar idu 2gr rolnice...al bela je centralna,mozda malo smeksala i eto problema...nek montira crvenu i morala bi tezina da ode nagore u neke "normalne" za multivar i te obrtaje ...Samo su se "sklopile" dve slicne kockice-cilindar koji je mrtav ispod 7.5-8000ob i isto takva s6 replica... :)
Ajmo dalje... :1kokice:
nije Nesin, Nesin je kod malog Jovana ,moj je stock ,posto je dosao tek razradjen, kao staklo iznutra...doneo je Nesa crvenu centralu i crverne oprugice pa to je sledece ..jos je kvacilo rms ali ne stelujuce obicno,tako da to sve ce morati da leti napolje ..jbg kad hocu repliku da vozim :) edit zaboravih malossi bela je polovna ,tako da veoma lako moze da se desi da je odradila svoje,posto krece cim se doda gas,pa bukvalno se saceka 1-2 sec i onda krene taman kad nabije obrtaje ..pokupovacu kako budem skupljao pare centrale,oprugice i ako naletim na pavese pa da imam inace za stel kako valja,ovako se mucim bez veze

Edited by Yooalexandar, 09 November 2014 - 13:06.

#170 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 09 November 2014 - 13:10

Nema kvacilo sta da trazi ispod 7k sa replikom a tebi krece sa 2500 a i sto kaze cvele ovaj mf je mrtav ispod 8000

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

#171 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 November 2014 - 13:47

Ljudi vadite tu zvaku od centralne napolje, garant je davno odradila svoje

#172 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 09 November 2014 - 15:30

I ja imam isti problem na apriliji ..

Isto kao na tvom snimku..

Nategnut cu jos oprugice na polini kvacilu pa cu vidjeti..

#173 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 09 November 2014 - 17:50

View PostPita, on 09 November 2014 - 13:47, said:

Ljudi vadite tu zvaku od centralne napolje, garant je davno odradila svoje
Bas to...
Niste stigli danas da stavite opruge sto je Nesa doneo ??

#174 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 09 November 2014 - 18:23

nisam ,menjao sam relej alnasera,i kablove sam povezivao,sad pali na dugme sa akumulatorom od basica :1kokice: ,menjao sam pozadi migavce,dotezao plastike hladjenja,stavio retrovizore ,prednji kraj sklopio,oko 500 sitnica sve nekih sto me nerviraju sam resio i to je to za danas ..od sutra vec fax tako da ajde ulovicu jedan dan u nedelji i javljam rezultate

#175 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 09 November 2014 - 18:50

Tu je problem u oprugicama kvacila i centralnoj. Skut bukvalno krece na 2500 rpm pa zato gnjavi da uhvati rezonancu. Naravno kad uhvati onda debelo prevrtava. Treba probati sa tvrdjom centralnom (ispravnom) i jacim oprugicama kvacila. Taj mf i u stoku vrti visoko i treba mu malo vise obrtaja na samom startu pa treba gadjati start na oko 6-6500 rpm. Kroz ubrzanje bi, po mom misljenju, trebalo da se vrti oko 9000 rpm. Onaj naraku phbg sto je bio kod Cveleta na huriju nikako ne radi. Masina se razvti na prvoj trecini gasa i posle nema reakcije na dodavanje gasa preko toga. Tu je naravno prisutan i problem surle na usisu pa i to komplikuje stvar. Sve u svemu cilindar je zdrav i vuce odlicno a svemu ostalom treba jedan dobar stel pocevsi od prenosa do karba. Bilo bi i pozeljno pomeriti paljenje na 18-19° da masina dobije zivahnosti na nizim obrzajima. Ima dosta posla ali huri obecava.

#176 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 10 November 2014 - 01:43

Sve smo to ja i nesa ustanovili juce,sad je red malo Aca da umasti ruke...ja sam sredio skvis,nesa dao delove za prenos,Aca dobio smernice sad samo rad:D

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

#177 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 10 November 2014 - 02:50

Ima i kod mene posla, samo nema ko da radi :)

#178 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 14 November 2014 - 02:45

stavio sam crvenu centralnu i crvene oprugice,konacno ne krece odmah na vrh gasa,samo sto ove 4,2 grama rolnice nemaju sta da traze,nece u rezonu sa njima,pre nego sto sam menjao to sve,ide kao serijala i rezoni ni da pridje, sada dodje da kazem do stanja pred da uhvati da krene i nece..naravno opet izvadim 3 rolnice i hoce u rezonu ,ali sada prevrtava ..uspeo sam da snimim samo sa 3 rolnice snimak

Edit: izgleda da sam ubacio pogresan snimak ;) ali eto verujte mi na rec :D

bas se vidi kako losije ubrzava i cuje se prevrtavanje tako da eto ipak napredak na ka normalnijom gramazom
tako da eto sad trebam da nadjem da zajmim od nekog pa da spustam lagano ,pa da vidim gde sam ,opet kazem cveletu su 2,7 grama, tako da i ja racunam da ce se tu negde kretati oko 3 grama...
takodje nadam se da ce u neko vreme i pasti neko normalno stelujuce kvacilo,ali za sada neka...

Posted Image

Posted Image

Edited by Yooalexandar, 14 November 2014 - 02:47.

#179 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 November 2014 - 12:34

možeš te rolnice što već imaš i da pobrusiš malo sa onim malim biax-om, trebaće ti mala vagica..

#180 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 14 November 2014 - 14:40

View PostMario, on 14 November 2014 - 12:34, said:

možeš te rolnice što već imaš i da pobrusiš malo sa onim malim biax-om, trebaće ti mala vagica..

pa nemam ni biax ni vagicu to je problem,a lauda mi ispred nosa ispazario onaj pavese set ;) videcu ako ima neko na zajam super...

14 user(s) are reading this topic

0 members, 14 guests, 0 anonymous users