Posted 05 March 2015 - 01:49
Posted 05 March 2015 - 09:58
Uzeli smo jednom duplicolorov prozirni, mislim da isto piše do 600 stupnjeva, al dobar je bio.
Posted 05 March 2015 - 22:06

Posted 15 March 2015 - 15:37
Jednom sam kupio od rmsa duplo deblju i dobra je bila ali sam zaboravio korak i M.
Posted 16 March 2015 - 00:06
M12x1,25 je mjera. Samo ne možeš ni predebelu stavit jer će virit van navoja.
Da napomenem, proklizala mi je zbog prejakog stezanja pištoljem, sad stezem moment ključem na 45 Nm i nema problema ni najmanje.
Posted 16 March 2015 - 00:13
Dobro hvala za informaciju sutra cu je kupiti, negdje sam iskopao taj podatak ali nije mi se stvarno dalo opet traziti jer sam mislio da se nece ponoviti.
Posted 16 March 2015 - 08:30
Ili daj napravit ako imaš kojeg masinca u blizin.
Posted 16 March 2015 - 11:04
Posted 30 March 2015 - 11:22

S novim karikama napravljeno nekih 150-tak km, razrada je gotova po meni, Malossi kaže da razrada traje 45 ili 60 minuta lagane vožnje, ne sjećam se sad napamet, uglavnom prošlo je i duplo više od toga.

Evo i krivca zašto su me svi čudno gledali na praoni dok sam htio krenut, ušlo vode pod kvačilo, pa je trebalo malo kvačilo proklizavalo dok nije voda isparila

I dobro da sam na vrijeme stigao kući i pogledao u auspuh i skužim da se šaraf od šelne topa skoro skroz odšarafio:

Sad koji dan treba stić novi Dayco remen, pa se bacam na štelu prijenosa.
Posted 30 March 2015 - 11:57
Posted 30 March 2015 - 12:04
Isto malo problem predstavljaju ove bijele plastike kod nogu, pune su štrafti od patika kao i kod tebe, a neda se izribat.
Posted 30 March 2015 - 14:26
Posted 18 July 2015 - 17:01
Napokon se našlo slobodnog vremena od posla i faksa, pa reko zna se šta se onda radi

Nakon neuspjelog pokušaja naštelavanje polini čašice prošlog ljeta, jučer je izvadim iz kutije, u njoj sve puno prašine i paučine, počistim je fino i montiram samo s federom (bez podloški) na motor.
Prije toga sam kupio borer 20 i izbušio tps (imam već jedan izbušeni tps, ali sam ga budala rastavljo jer sam ga dao tastu da ga na tokarskom skine, a može se bez problema borerom izbušit, pa je malo veća muka sastavit tps da radi ko prije).
I naravno, problem je ostao isti, do nekih 50-60 kolje, kasnije jednostavno zalije svjećicu i ćao.
I tako kontam kontam i nađem neki stari neispravni regulator pritiska, razjebem ga i rastavim, kad ono unutra feder ko taj polinijev, ali malo mekši i duži.
Reko idem njega probat montirat (jedva stavivši čašicu gore kad je duži feder pa je trebalo sto ruku da se stisne), ali još gore.
Onda sam danas skočio do željezare i kupio par federa tanjih, i skratio ih, također sam skratio i taj iz regulatora i njega i montiro.
Krenem polako po ulici do poslovne zone, tamo razvinem gas i ko za čudo ne trokira.
Par puta se provozam i sve ok, jedino ako krećem punim gasom, onda se zaguti u gorivu. Znači tek poslije 20-25 mogu odvrnut pun gas, a do onda onu čuvenu mjeru, takoreć mm do punog gasa. Išao je nešto bolje nego sa serijskom čašicom, ali dosta lošije nego s polinijevim federom.
Onda sam stavio sve 4 podloške, to je bilo previše, i na kraju dvije (po jednu od 0,35 i 0,5 mm) i tako je ostalo.
Napravio 30-tak km, u vožnji sve odlično, vuče dosta bolje, i krajnju sam izvuko 90 po gps-u bez saginjanja, prije sam lovio 86-87.
Budem se vozio par dana tako, da vidim kako je vozljiv po gradu, jer u principu, ni do sad nisam prije 20 odvrto pun gas jer prevrtava, vjerojatno kvačilo proklizava zbog dulje getribe, pa je moguće da zbog toga i jest prebogata smjesa u tom momentu.
Snimio sam video, ali ne valja baš, budem pito štefa dal mi posudi gopro pa da njim snimim

Posted 18 July 2015 - 17:58
Pratim da vidim kako će ti se dalje ponašati.
Posted 22 July 2015 - 10:10
al ide sad ditech jos bolje,vidim dok se vozimo da bolje nabire i izgura vecu krajnju..po mom satu 100tka..
Posted 22 July 2015 - 10:39
Grale, on 16 March 2015 - 00:06, said:
M12x1,25 je mjera. Samo ne možeš ni predebelu stavit jer će virit van navoja.
Da napomenem, proklizala mi je zbog prejakog stezanja pištoljem, sad stezem moment ključem na 45 Nm i nema problema ni najmanje.
Zar nije matica M10x1,25 za pure jet?
Posted 22 July 2015 - 10:45
Al ovo nije Piaggio

Posted 22 July 2015 - 11:01
Posted 27 July 2015 - 23:06

Bio sam ju ja pikiro prije, jer na ebayu nešto jeftinije prođem od tih 200 kn, al ne moram čekat, dobro da je nisam uzeo po toj cijeni

Snima "HD", koji to baš i nije. Dobro donekle izgleda na manjem ekranu, primjerice od mobitela, ali na laptopu je već malo lošije. Napravio sam nosač, imao sam neke aluminijske pločice od 1 i 1,5 mm pa sam s njima testirao i radio šablone, ali se previše drnda kamera na njemu, pa sam dao čika Zlaji da mi napravi od inoxa (1,5 il 2 mm debljine, zaboravio izmjerit).

Probo sam malo po ulici i dobro je, ne drnda se, osim na leru malo. Najveći je problem u "kvaliteti" plastike od koje je kamera, jer ima TFT displej koji se podiže, pa onda on klapara i to se čuje na snimci dosta.
Sad je usrala kiša ova dva dana malo, pa dok se malo proljepša, snimit ću koji video i zakačit u temu.
Zaboravio napomenut, prvo sam radio na tom limu za nosač od mobitela (onaj šta ima pakne pa se primi mobitel u njemu), s tim se tek trese, pa sam skužio da kamera ispod ima navoj m6 i stavio šipku unutra i s druge strane stegnuo maticom. Šteta samo što ima nekih 4-5 mm navoja, pa se ne smije baš prejako stegnuti.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users