Jump to content

Ditech pila

Morini ajnšpric mašina

• This topic is locked This topic is locked
289 replies to this topic

#281 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 October 2016 - 13:52

Da se dopišem.. iz mog iskustva, SC08 je podnosio i bogatu i siromašnu smesu, čupao je od najnižih do čak 9,5k rpm,ali na blago poturpijanom izduvu Malossi sporta. Leo GP (replika) mi nije hteo raditi na stock cilindru, prekidao je toliko da se jedva dovuče do praga negde tek preko 6,5-7k i tu se javljao silovito i zakucavao se na 9k i ni okretaj više. Leo ZXR je takođe preosetljiv na bogatoj smesi, na okretajima ispod rezonance, trokira i puca na auspuh do 6,5k, dok na višim okretajima voli više goriva, pa dok sam imao štelujući regulator pritiska, podešen na 8,3 bara + Malossi TC elektronika, vrteo je bez problema na 10k i to veoma ubedljivo.
Ponavljam svoj zaključak: na okretajima ispod rezonance treba normalna do blago siromašna smesa, a u rezonanci bogatija od one koju daje stock regulator 2,5 bara sa Malossi TC elektronikom.

#282 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 22 October 2016 - 01:47

Ne sjećam se koji auspuh je bio gore u probi s kineskim regulatorom, ali ista situacija je bila kad sam kemijao s polini časicom, iako sam nju uspio ustelat da donekle i Ok radi, u suradnji s malossi ecu kompjuterom. Cilindar mi turpijan, povećan komp. omjer, dosta su visoki okretaji i uvijek je bila bogata smjesa na onom zadnjem milimetru gasa. Doduše radio je i na full gasu dobro, samo nisam smio kretat s full gasom. Ne znam, trenutno više nemam mogućnosti ni volje se bavit više sa skuterima, pa ni ne mogu isprobavat, ali ko zna kroz nekih par godina kak će bit situacija. Zato ga nisam ni prodao, nek stoji u garaži za neka bolja vremena.

#283 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 22 October 2016 - 09:52

Da da poznata mi je i ova situacija kada ga taman dobijes da radi s maksimalnom kolicinom goriva, i onda ne smijes kretati s punim gasom.
Ja sam primjetio da svijecice krace traju kad se ide izvlaciti maksimum, ranije krenu prekidati, jednostavno nije dobro za njih. Isto kao kod vlasnika serijala koji svako malo mijenjaju svijecice, prebogata smjesa ih ubija jer nesto ne radi svoj posao.
Inace kod polini casice kad se kombinira s malossi ecuom dolazi do pretjerane kolicine goriva jer je polini opruga pretvrda u tom slucaju, pa treba traziti meksu, npr. iz termostata pedesetice. Polini opruga daje 4.5bar bez podloski, a s podloskama ide toliko daleko da pumpa pocinje cviliti sto je znak da je prekoracila 12bar kada se pokrene masina i dodje do zbrajanja tlakova.

Eventualno bi tu jacu postavku mogao progutati ecu koji ima slabiju mapu, jer on ima krace intervale ubrizgavanja. Jer na 50ccm to djeluje. Na slabijoj mapi mozes dizati pritisak bez problema, a na jacoj skoro da niti ne smijes pipnuti jer odmah nastaju poteskoce. Mislim da sam isao do 3 bar i tu je kraj, ali nema poboljsanja jer smjesa bude prebogata.

Hvala na informacijama!

#284 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 22 October 2016 - 18:13

Isprobavao sam ja svakakve federe, ima za kupit po željezarama, ali nikako dobit da radi kak bi se reklo savršeno.

#285 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 22 October 2016 - 20:30

to je zato kad bata grale vozis ditech a ne pia pj agregator :D

#286 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 22 October 2016 - 22:12

Može bit i to :D
Mada, ono.jedno vrijeme dok sam.ga doveo skoro pod konac je dobro radilo i osjetilo se na povećanju snage. Bili smo na điru nekih 150 km, tek me 10-tak km prije kraja izdala svjećica :P

#287 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 23 October 2016 - 09:47

Sjecam se kad si lezao na cesti :D

Al ljut je ditech u startu, prima gas bolje od piaggia.

#288 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 23 October 2016 - 12:42

da,moral sam taj moment zabiljeziti haha

Posted Image

#289 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 23 October 2016 - 12:48

Haha, dobro pa imaš te slike, meni je to sve propalo skupa s pohrani sajtom haha.

#290 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 23 October 2016 - 12:55

ja ne brisem te neke kukerske slike ahahaha

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users