Jump to content

Yamaha Aerox

90 replies to this topic

#1 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 07 November 2013 - 17:53

pocela je da mi propada zadnja kocnica,prvo sam mislio da ima vazduha ali kad sam rasturio glavni kocioni cilindar video sam da jedna gumica ima "zarez",predpostavljam da se raspala i istrosila.evo i slika dole u prilogu.

e sad kako da porucim te gumice sta se meri,koji precnici tacno?

Attached Files

Edited by kimili, 07 November 2013 - 17:55.

#2 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 08 November 2013 - 05:42

Meri se unutrasnji precnik rupe, spoljna mera gumice i sirina tj debljina gumice. Meris ih zasebno. Pozoves Sigurnost Zrenjanin i porucis iste takve. Cena je negde oko 300-400 dinara za par + postarina. Ako ti je lakse, oni su na bubanj potoku subotom pa odes tamo i poneses gumice sa sobom.

#3 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 November 2013 - 13:45

Ok damire 3 mere i porucim..a kako da ih skinem sa klipa? i dal je ostecena ona gumica sto ima zarez ili je to fabricki tako.sobzirom da je "pravilnog oblika"

#4 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 09 November 2013 - 02:14

Samo ih svuci sa klipa. Ta sto ima zarez je ostecena, ne sme da ima taj zarez jer tuda prodje ulje kada ti propadne kocnica.

#5 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 10 November 2013 - 00:09

ok porucujem pa kad stignu se javljam :popc1:

#6 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 29 November 2013 - 18:15

nabavio sam gumice za kocioni klipcic,medjutim koja je fora sa vracanjem istog u cilindar? jel ima neka caka ili tako nesto?

#7 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 30 November 2013 - 01:16

Caka je jedino to da sve bude idealno ocisceno i da nema nikakve trunke unutra. Gumice pre montaze na klipic podmazi uljem za kocnice, a i cilindar isto tako.

#8 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 January 2014 - 20:21

Posle gumica glavnog kocionog cilindra krecem u pripremu za farbanje.u pitanju je bila kombinacija metalik plave sa belom, a plastike ispod sedista sa strane su bile sive, dok su unutrasnje plastike bile crne. evo nekih slika sa smriglanja, koristio sam suvu smirglu gradacije 320.smirglanje je proslo ok .

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
koliko je ruzna bez plastika to nije normalno :), ali nisam mogao da izdrzim pa se vozam po kraju po ovom vremenu u naked fazonu :)

jos sam u razmisljanju koju kombinaciju boja da joj stavim, favorit je o5 plavo bela kombinacija ali jos mi se svasta vrti po glavi moram dobro da razmislim

Farbao bi i felne naravno, ne bi ostavio u ovoj mrtvackoj sivoj boji.

Medjutim na motoru treba par popravki da se odradi, fantom mi je pomagao oko kocnica i gumica koje kupujem sl nedelje u Zrenjaninu u firmi Sigurnost.
Takodje sam primetio kad pustim volan u voznji vuce u levo, takodje komsija fantom mi je rekao da vidim semeringe na vilama, koji su takodje upropasteni tj procureli (na levom stapu vila ima vise ulja od desnog :) ali vreme je ucinilo svoje...valjda).video sam cini mi se Mariovu temu o rastavljanju i to mi je jasno.

Spomenuo sam malopre farbanje felna, koje su aluminijumske, e sad pre farbanja bi trebao proveriti zadnju felnu.Desi mi se da se posle 4-5 dana zadnja guma izduva to jest oslabi poprilicno.Ta felna ima kao malu izbocinu po rubu pa bi to prvo odneo do vulkanizera da proveri gumu i felnu odma da znam sta da radim.
ako je felna kriva, kako se ispravlja(napominjem alu felna), jel moze brener pa kuckanje cekicem?

#9 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 12 January 2014 - 01:24

Proveri gumu i ventil. Tu najcesce pusta. A sto se tice isparavljanja, moze ta metoda koju si naveo, ali jbg, ode farba sa felne na mestu grejanja. Ali vidi da dobro zagrejes mesto koje ispravljas pa sa dva cekica, jedan nasloni na felnu, a drugim udaraj.

#10 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 January 2014 - 12:43

Vazi onda prvo vulkanizer pa ispravljanje ako je potrebno(bolje da je ventil u pitanju :D )

Kad menjam boju na skuteru, jel mi na tehnickom nece praviti problem ili u miliciji, sobzirom da u saobracajnoj pise plava metalizirana(cip saobracajna dozvola)?
Ili oni to prekucaju bez obzira u koju boju farbas..

#11 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 January 2014 - 01:54

Plastike tek treba da dobiju šmirgle finije gradacije, pretpostavljam da to znaš...
Što se tiče farbe nije nikakv problem, oni na tehničkom upišu boju koja god da je i to je to...

#12 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 14 January 2014 - 02:42

View PostPita, on 14 January 2014 - 01:54, said:

Plastike tek treba da dobiju šmirgle finije gradacije, pretpostavljam da to znaš...
Što se tiče farbe nije nikakv problem, oni na tehničkom upišu boju koja god da je i to je to...
Znam Pita, jer me auto farbar kontrolise, tj daje mi uputstva kako da radim.. porucio sam dve bocne plastike one sto stoje ispod sedista, jer su moje bile polomljene i to za 5 evra obe :D, jednoj fali mali komad plastike a druga je kao nova...ali videcu kad stigne pravo stanje.

Inace super za farbu, to mi kazi :svi: kad stignu plastike nastavljaju se radovi...

#13 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 08 March 2014 - 18:54

Dobro si uradio i ja sam isao da mi prave sve zivo imaju :D

#14 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 March 2014 - 19:30

ma da ozbiljni igraci :D. jos da sredim karburator, svecica mi je masna i crna, bogata smesa e sad ja nista nisam dirao oko stelovanja ali sam skidao auspuh i kad sam ga namontirao kao da spoj nije dobar, vidi se dihtung sa strane i kao da se cuje. Jel moguce da je smesa poremecena zbog toga?

#15 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 08 March 2014 - 19:55

Nema veze smesa sa naleganjem auspuha. Ako karburator naliva, on naliva. Verujem da je sve na njemu fabricki pa ti savetujem da pogledas filter vazduha. Moguce da se zaprljao pa sprecava protok vazduha i tu onda imas visak goriva.

#16 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 March 2014 - 02:04

Jeste sve fabricki, probao sam i sa odvrtanjem srafa za vazduh maltene do kraja samo sto nije ispao iz karba, ali opet je crna svecka.. Sutra cu da operem filter i da probam... ili da iscupam celu kutiju sa filterom za vazduh i da teram karb bez filtera, da vidim dal ce bas svecica da posvetli malo :)

#17 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 12 March 2014 - 03:16

To ti nije bas pametno, u toku probe moze da zalepi zbog viska vazduha. Ako ti skuter ide kako treba, ne diraj nista, teraj tako i uzivaj.

#18 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 March 2014 - 11:29

Ma ide bolje nego ikad, sto kazes "ne diraj, pokvarices" :).. plastike zavrsene sa sredjivanjem za vikend da ga farbamo ako bog da :P

#19 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 May 2014 - 17:01

Da se pohvalim, motor ofarban :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#20 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 03 May 2014 - 17:16

super je boja,poznanik jedan je farbao matrixa u ovu istu boju (ako je to ta) suzuki rizla plava?

Edited by Yooalexandar, 03 May 2014 - 18:08.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users