Jump to content

Yamaha Aerox

90 replies to this topic

#61 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 August 2014 - 23:45

Cela grana je malo drugacijih dimenzija...sad ce radi google....

#62 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 August 2014 - 23:49

Posted Image
Posted Image

Piaggio ditech ??? Morini??
Posted Image

#63 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 17 August 2014 - 23:55

Evo i ja guglam, za Morini je... bacih 60 evara bzv... Sta da radim sad sa njim, jel bezveze da se sece i prepravlja? UH NMG DA VERUJEM, GLEDAM GLEDAM I PROMASIM :blink: :angry5: :angry5:

#64 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 18 August 2014 - 00:04

Jbg tesko se prodaje za morini...ako mali rez i varenje gore na grani radi poso...nije to prerada koja bi ga "pokvarila" jer nista ne kratis ili produzujes,samo se prihvat zaokrene...ako je to problem a ostalo odgovara oko nosaca..

#65 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 August 2014 - 00:06

U krajnjem slucaju mozes da ga stavis u oglase ovde na forumu, uvijek ima zainteresovanih za rezone. :blink:

#66 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 18 August 2014 - 00:15

View Postcvele, on 18 August 2014 - 00:04, said:

Jbg tesko se prodaje za morini...ako mali rez i varenje gore na grani radi poso...nije to prerada koja bi ga "pokvarila" jer nista ne kratis ili produzujes,samo se prihvat zaokrene...ako je to problem a ostalo odgovara oko nosaca..

Pa i ja cenim da ga "odvarim" nekako na tom mestu i zaokrenem da probam tako, a Cvele mislis da nema neke veze ako stavim na minareli morinijev(uslovno) auspuh? i reci mi jos sto se tice specijale, koja je prva za fabricki cilindar 40 mm kad bi hteo da radim, naravno kupio bi onda odgovarajuci klip u toj dimenziji

View PostLauda, on 18 August 2014 - 00:06, said:

U krajnjem slucaju mozes da ga stavis u oglase ovde na forumu, uvijek ima zainteresovanih za rezone. :blink:
A znam, al mi sad zao da ga prodajem, dva dana sam se oko njega trudio smirglao cistio i farbao :angry5:

#67 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 18 August 2014 - 00:20

Nebitno je dal je za morini ili mina...bilo je prerada pia za kymco pa nista ne fali ...reza je reza...da je neki HE auspuh pa da ne smes da prepravljas...Prvo cilindar na merenje pa se onda nabavlja klip...obicno je prva spec. 40,4 pa 40,8....

#68 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 18 August 2014 - 08:55

Ok hvala. Prvo cu cilindar da sredim, pa tek onda auspuh

#69 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 August 2014 - 16:33

Cilindar odnet na struganje doduše u Kikindu, u firmu "Micron" na pregled. Majstor koji je pregledao i izmerio unutrašnjost cilindra kaže da imam neravnine ovalnog oblika, tj cilindar je pohaban ovalno, što se golim okom ne može primetiti. Kaže najbolje je da radim specijalu, na 40.5 mm, sobzirom da je cilindar fabrički 40mm i još nije bušen. To će me izaći 800 dinara sa sve honovanjem, što mi se čini vrlo prisupačno. Klip sam poručio iz motobike-a, marke PHIX kažu da je odličan, i sad čekam da mi sutra stigne da nosim majstoru da po njegovim merama buši cilindar. Inače klip sam poručio u dimenzijama 40.5x10, pa ćemo videti. Dizna u karbu mi je 72, karb 12 delorto, imao sam lepu boju svećiće pre otvaranja cilindra, E sad pitanje: da li treba da menjam diznu u karbu nakon montiranja klipa koji je 0,5 mm širi od fabričkog? I da li treba da dodam još ulja u rezervoar a imam uljnu pumpu koja lepo radi posao?

#70 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 August 2014 - 23:49

Jos ulja nije na odmet dok traje razrada

Glavna dizna ne bi trebalo da se menja ako cela postavka karb nije dirana ..moze da se desi jedino da phix ima vece zakrivljenje cela klipa od fabrickog pa da zbog toga donese veci stepen kompresije te da zbog nje trazi vise goriva..

Pa videces na srafu kako reaguje

Sinclair research 1981 ©

#71 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 21 August 2014 - 15:10

Ipak je u pitanju Meteor, zvali me iz motobajka i kažu da ipak nemaju iako na sajtu piše da ima Phix. Ali kaže da je ovaj meteor sa hromiranim karikama, kao da je bolji od one loše serije što su imali do skoro. Što se tiče karba nisam ništa menjao, samo ću posle razrade da stavim Zx-a, koliko sam mogao da pročitam sa foruma, tada bi trebalo ugraditi malo veću diznu ali o tom potom. Mario kad kažeš "Videćeš na šrafu kako reaguje" misliš na šraf za vazduh(smešu)? ili su ta dva šrafa različita :/ nisam baš najbolje upućen...

#72 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 August 2014 - 12:28

Konacno sam skupio sve delove, uzeo sa obrade cilindar, kupio nov klip Meteor sa hrom karikama, dihtunge i diht masu i sutra treba da krene sklapanje, medjutim cuo sam da posle busenja cilndra treba da oborim ivice kanala u cilindru e sad cime to izvesti najbolje i dal uopste treba?

inace to sve izgleda ovako

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Probao sam ovako na suvo da ubacim klip sa karikama u cilindar i deluje mi da je u obradjen cilindar lakse ubaciti nov klip sa novim karikama, za razliku od starog klipa i karika u cilindar dok nije bio obradjen? jel to normalno, posto prvi put radim generalnu :)

#73 Milos026

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • MestoBeograd, Zvezdara
  • VozimKeeway Matrix 50cc

Posted 30 August 2014 - 14:04

Samo napred sa radovima, pratim te ;-) . Kada sam sklapao motor na alfi 145, klip sa novim karikama ja glatko usao u nauljen cilindar. Kapiram da bi tako i kod tebe trebalo. Ne znam sta misle iskusniji!?
Rezonantni auspuh ce svakako zahtevati vecu diznu, tako me naucise braca sa foruma :-) . A prosirivanje precnika klipa svakako zahteva i jos radova na cilindru.

#74 Milos026

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • MestoBeograd, Zvezdara

Posted 30 August 2014 - 14:07

Pogledaj port mapu koju je mixereto postavio u njegovoj temi o f-actu, mozda ti pomogne

#75 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 August 2014 - 14:42

Sa malom polukruznom turpijom, malo poturpijaj ostre ivice svih kanala ne preko 0,5mm ...

Pre sklapanja dobro isperi i osusi pa posle naulji sa 2t uljem i tako sklapaj...

Sinclair research 1981 ©

#76 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 August 2014 - 15:04

Super drugari hvala na informacijama, sutra bi trebalo da se zavrti pa javljam situaciju :-)

#77 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 31 August 2014 - 18:46

Motor upaljen krecem u razradu :) nego sam primetio da mi je svecica siva, kao da je slaba mesavina pa sam dodao jos ulja u rezervar i sad je ok. Nego interesuje me hoce li pumpa da radi kao ranije ako je samo povezem na rezervar sa uljem a drugo crevo na karb? normalno je radila pre, nego sam je otkacio zajedno sa masinom kad sam generalnu radio?

#78 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 31 August 2014 - 18:59

Ako je svecica siva nije do % ulja nego do manjka benzina

Nego interesuje me hoce li pumpa da radi kao ranije ako je samo povezem na rezervar sa uljem a drugo crevo na karb?

Radice normalno ali joj treba malo vremena dok ulje prodje kroz sva creva i dodje do karba...

#79 kimili

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • MestoBeograd
  • VozimYamaha Aerox

Posted 31 August 2014 - 20:03

Ahaaaaa :-) znaci do manjka goriva :) jel to ima veze sa diznom? nisam nista dirao sto se nje tice inace je 72 u karbu, a i ranije je lepo isao sa njom.

E dobro sto se tice pumpe, znaci treba vremena da progura...

#80 Milos026

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • MestoBeograd, Zvezdara

Posted 31 August 2014 - 22:56

Ima veze sa diznom ako kontrolises od pola fo ful gasa

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users