Jump to content

Tomos APN 6 / BT-50

65 replies to this topic

#21 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 05 December 2013 - 16:03

Pokušavao sam sa diznama 60 i 64 i uvijek isto. Ma to je plovak garant..Danas ću pokušati ako budem imao vremena staviti Dellorto,pa da vidimo..

#22 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 01 January 2014 - 06:46

Posted Image

Posted Image

Evo malo prinova novogodišnji pokloni za moj stroj a ono što me najviše obradovalo je BT cilindar :D

#23 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 22 January 2014 - 03:36

Radilo se i to dosta od zadnjeg posta..U međuvremenu sam kupio novu radilicu bez rupa,ležajeve,klip,brtve,BT dekl,honao cilindar i tako još dosta sitnica da ne nabrajam sada :svi: Pa sam razabrao najbolju mašinu koju sam imao,rastavio ju, pa našao drugu sa 5 brzina,rastavio i nju da izvučem brzine. Kad sam izvadio petu brzinu,počeo sam sastavljati mašinu..U pomoć mi je pritekao kolega s drugog foruma :D Sklopili smo komplet mjenjač i to sve i tu smo stali.. Pa sam kasnije sam namontirao termogrupu i paljenje..Po dekl sam išao čak 30 km motorom... Pa sam skinuo APN mašinu sa šasije i namontirao ovu..Još mi nedostaje neki prigodan auspuh za BT cilindar i kosa prirubnica i može paljenje. Klip je sa L karikom i lijepo je legao u cilindar. Motor bez auspuha i karburatora ima veću kompresiju nego skoro svi Tomosi koje poznajem u okolini...Evo malo slika:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Glava na slici je od A5 jer nisam još nabavio BTovu,a dekl sam namontirao :)

Komentirajte,zanimaju me utisci.

#24 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 22 January 2014 - 11:16

Mogao je tu leći i A35 automatikov cilindar sa usisnim lamelicama, odlična termogrupa, sa malo turpije ide super, preko 80, a troši drastično manje od BT-T15, i lepše izgleda. Od auspuha ja sam vozio od Tomos cross Juniora, odličan auspuh za Tomos mašine. Još da imaš paljenje od BT-a i eto dobre mašine.

#25 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 22 January 2014 - 18:15

Neces pogresiti ako uzmes kantor za t-15, odlican auspuh, kvalitetno napravljen, odlican spektar rezonancije (po meni, nisam imao obrtomer pa neznam da ti kazem na kojim obrtajima radi, ali mogu reci da kad povuce, petnaja/BT vrte koliko god da drzis gas, mnogo bolje nego master/laser...)

Neznam sta te zanima, probavali smo nekoliko auspuha i na mom motoru i na motoru od druga (mozda si i vidjao plavi APN-6 sa prednjim vilama od BTa, tockovi od CTXa, t-15 cil sa skracenim rebrima pod kapom), probali smo i mastera novog, sa vecom zapreminom, motor ima vise snage i momenta u niskim obrtajima, ali jednostavno fali da "probije" kao sa kantorom, kao da ima blokadu... Probali smo i Cross junior auspuh (ja imam repliku), ali najbolji odnos snage/izgleda/obrtaja/cene ide Kantoru.

#26 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 22 January 2014 - 22:25

Znam za tog APN-a plavoga,dali je taj decko kasnije imao plavog CTX-a? Mislim da se u Hrvatskoj nema za kupiti Kantor nigdje..Koja mu je cijena u Srbiji? Kod jednog trgovca dijelovima u mom gradu je nov Laser za BT 140 kn,to je oko 18€.. Imaš kakav snimak kako se čuje i ide sa Kantorom?

#27 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 24 January 2014 - 19:29

Da to je taj, znas ti onda otprilike deo nase ekipe. Ima jedan snimak sto sam nasao kod njega na YT, ali stari je snimak, pre jos kojekakvih doradjivanja, nesto je snimano u sumi, nesto na putu, uglavnom los snimak. Moram iskopati negde snimak moje sestice sa kantorom i bt cilindrom.

#28 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 25 January 2014 - 00:21

Baš,znam vas podosta :welcome1:
Nego gdje u Srbiji ima Kantor novi da se kupi i koja lova je u pitanju?

#29 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 25 January 2014 - 14:31

Mislim da je bio oko 13e, narucuje se od Gabora iz Subotice, vidi sa brksom, on je zadnji narucivao za Vedrana ili Kaki-a nesecam se vise, i uzimao je za jos neke iz Hrvatske.

Da sam znao da hoces drug je prodavao polovan, kao nov, presao mozda 200ak km sa njim, mogli smo nesto srediti.

#30 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 26 January 2014 - 04:13

Pa nije puno,a jeftiniji je od Lasera..Ma nema veze ajde,svejedno nisam pri lovi nekoj sada..Vjerovatno će mi kolega posuditi MF Cobru dok ga ne razradim ili kupujem Laser..Hvala za inf,pitati ću Brkija :D

#31 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 04 April 2014 - 00:44

Ne znam jesam pisao ili ne,uglavnom početkom ove godine sam nabavio Colibrija A5 za male novce pa sam napravio generalnu na mašini i sad čeka neku bezplatinsku struju da mu nabavim :) Ovdje na slici fali nekoliko dijelova ali imam sve..

Posted Image

Inače nabavio sam i jednog Automatika kojega ću prodati pa kupujem APN6 koji će mi služiti za zezanciju

A oko mog APN/BT-a sam radio,polirao sam dekl kvačila,namontirao 12v instalaciju,još da ofarbam felge i vilice pa sklapanje polako i nadam se da će bit gotov do početka 5 mjeseca..

Posted Image

Komentirajte!

#32 dacaim9

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 19 April 2014 - 23:10

Motor je super, svidja mi se :D
Da li je neko voljan da mi pomogne, nemam suplje osovine ni u zadnjem, ni u prednjem tocku od BT-a. Trebaju mi dimenzije da mogu da napravim kod strugara?
U napred hvala, pozdrav

#33 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 22 April 2014 - 17:01

Hvala :)
Pod šuplju osovinu misliš na onu piksnu kao kroz koju osovina prolazi?

#34 dacaim9

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 25 April 2014 - 01:44

na suplju osovinu mislim na ono sto se nalazi izmedju lezajeva. kroz nju prolazi osovina naravno, u apn tockovima imam to, ali je dosta tanje, ne znam. sigurno to postoji u livenim tockovima. ja sam kupio tockove bez icega, bez lezajeva, diska. kupio sam koyo lezajeve, izmedju njih treba da dodje ta suplja osovina. :)

#35 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 25 April 2014 - 01:57

Mislim da mu neće biti ništa bez tih piksni..U Motobikeu moraju imati to,cijena ti je neka mala,mislim da bi te više izašlo tokarenje

#36 dacaim9

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 25 April 2014 - 10:53

u motobike sam bio 1000 puta, za mnogo stvari nisu culi uopste. necu nista lose za njih da kazem, jer nemam gde da kupim vecinu delova.. dosta stvari imaju u katalozima, taman se obradujem kad vidim nesto sto nema nigde, a treba mi, odem tamo, a on samo kaze mmm NE. tako da ko god sta kupuje, nek prvo dobro proveri!
p.s. za piksne: moraju da budu, zadnji tocak sam centrirao pomocu nekih platni, super je on ucentriran, stoji lepo, stegao sam osovinu, onoliko koliko mislim da treba, zavrteo tocak, okretao se, ali je brzo kocio. onda sam otpustio 2 kruga i zavrteo, tocak nije hteo da stane :)
mislim da su obavezne da se lezajevi srazmerno stegnu i leze u tim lucistima, opet kazem, zeleo bih misljenje vise ljudi o ovome. po meni trebaju te suplje osovinice/piksne, kako vec

#37 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 April 2014 - 11:05

Obavezno nabavi te biksne jer bez njih kada stezes tocak vrsis pritisak na unutrasnje kosuljice lezajeva i zato ti koci tocak. Izmeri prostor izmedju lezajeva kada su montirani u tocak i dodaj 3/10mm to je duzina.A sto se tice precnika, spolja treba da je isti precnik kao sto je unutrasnja kosuljica a unutrasnji precnik biksne moze biti 1-2mm veci od precnika osovine.

#38 dacaim9

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 25 April 2014 - 12:53

Hvala Neso, mislio sam da treba, ali neki uvek kazu, ma to ti ne treba, sklopi i teraj. kad sam stegao osovinu onoliko koliko mislim da treba, zavrteo tocak i on je kocio, kad sam otpustio, vrteo se sasvim normalno, ali je tada osovina bilo dosta labava za moj ukus. moracu i ja polako da napravim neku temu..
P.s Neso jos jednom hvala na odgovoru! :)

#39 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 April 2014 - 13:15

Nema na cemu, tu sam da pomognem koliko mogu i znam.

#40 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 25 April 2014 - 13:18

Napravi svoju temu :) Koji motor voziš.APN isto? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users