Jump to content

Gilera Runner 50 - Floyd

141 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 25 April 2014 - 11:15

Kako moze bez rastavljanja bloka, zivo me zanima.

#22 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 25 April 2014 - 11:17

Sve se zamjeni, samo ostaje imperler pošto ga je nemoguće izvaditi.
Evo detaljan postupak by 3alfa3 naravno:
http://forum.mojskut...pic,6697.0.html

#23 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 April 2014 - 11:37

Zanimljivo, mada mi deluje nezgodno i komplikovano, al nije lose znati da moze i tako.

#24 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 25 April 2014 - 13:16

Hvala vam svima puno na pomoći. Jel moze to tako da se tera jer ima dosta vode u posudici,nije mi jasno kako to ne iscuri??
Dok ne okrenem neke pare pa ću je odvesti u servis nek oni to zamjene i poprave

#25 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 12 May 2014 - 02:22

Čuo sam danas da,ako je otišao semering vodene pumpe,da je vodena pumpa otišla... Jel to istina ili su neke priče?

Edited by Floyd, 12 May 2014 - 02:26.

#26 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 12 May 2014 - 08:31

Meni je isto otisao semering ali na minareli masini..I kupio sam set. za rep. vodene pumpe i rijesen problem. :mmhappy3:

#27 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 12 May 2014 - 08:59

Pa da.
Vodenu pumpu čini osovina sa imperlerom (propeler koji gura vodu), a ta osovina se vrti po ležajevima.
Naravno, pošto je taj imperler u vodi, a voda+ležajevi ne idu zajedno, stavljen je semering da brtvi, da ta voda ne dođe u dodir s ležajevima.
Semering nije vječan i kad-tad pusti, pa se mora zamjeniti.
Uvijek se preporučuje zamjena i ležajeva, pošto je vjerojatno voda došla u doticaj s njima (iako ima sigurnosna rupa da voda istječe prije nego dođe do njih), ali nisu skupi i svejedno se moraju vaditi pa se onda uzmu novi.
Najbolje je uzeti cijeli reparacijski set, za piaggio imaš npr. RMS koji dođe manje od 15 €, pa se ne isplati kupovati sve zasebno jer se dobije i nova osovina.
Ako se mjenja bez rastavljanja blokova, imperler ostaje stari jer ga je nemoguće izvaditi, sve ostalo se zamjeni i to je to.

#28 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 13 May 2014 - 02:31

Hvala puno! Kad riješim APNca prvo što kupujem je vodena pumpa,nije to nešto skupo a otići ću u servis da dogovorim s majstorom koliko bi uzeo za ruke da to sve rastavi i ubaci novo..

I da pitam još za apriliu,čuo sam da DiTech ne može paliti preko kablova,jel to istina?

Edited by Floyd, 13 May 2014 - 02:34.

#29 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 13 May 2014 - 12:03

Može.

#30 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 13 May 2014 - 12:55

Hvala!

#31 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 15 May 2014 - 13:46

Može, ali nemože raditi ako se skinu kablovi a nema akumulatora ili je skroz mrtav. Postoji mogućnost da se spali ECU i tabla jer je napon nefiltriran i nestabilan. Ne voziti Ditech bez ispravnog akumulatora (može ispravan i prazan), isto kao što se ne vozi ni auto bez akumulatora. Imam jedan takav primer u garaži, prijatelj mi je doneo kombijem Gileru DNA50, crkla tabla komplet i neće da pali, razlog sin vozio bez akumulatora, upalio na kablove, otkačio, seo, gas, i spržio elektroniku.

Edited by goggyso, 15 May 2014 - 13:50.

#32 Miki41

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 18 May 2014 - 00:09

Sklopio motor juce i ponovo mi ostao jedam problem na sr 50 vertikal stara masina iz 96god,nece motor da mi radi kad stavim filter cak nece ni sa praznim filterom bez sundjera gusi se fali joj vazduh,karburator je dobro nastelovan ima lep ler i ide kao mecava,auspuh neki ko zna od koje aprilije stavljen rezonantni a karburator je neki na kome pise samo japan 12mm, glavna dizna 88 a pilot slabo se vidi mislim da pise 5,0 pa ako bi neki strucnjak mogo da pomogne bilo bi lepo.

#33 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 05 July 2014 - 02:54

Evo spletom okolnosti, ipak ću Runnera registrirati,pa trebam par odgovora na pitanja.
1. Akumulator mi je loš,koji da uzmem?
2.Nove gume trebam,13 i 14 cola,bitno da mogu voziti po mokrom i da nisu skupe,što preporučate?
3. Pošto su mi skinute blokade,što da napravim da mi ne prelazi 50 kmh na tehničkom?
Plastike još nisam našao..

EDIT:
Jel ova vodena pumpa odgovara na runnera?
http://www.njuskalo....x-oglas-7791313

Edited by Floyd, 05 July 2014 - 03:15.

#34 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 24 February 2015 - 02:04

Da se malo javim..Nisam ništa radio cijelo vrijeme oko skutera,uvijek je nešto oko Tomosa iskrslo pa je Runner nažalost stajao..
Trebao bi ovih dana na zamjenu vodene,sa mojom vodenom zamjena je 100e. Još sam i našao za 50e iz Njemačke original Piaggio remen,rolice,klizače,opruge.. U subotu sam uhvatio vremena i montirao LED zadnje žmigavce,stoji mu puno bolje nego stari,i slučajno sam otkrio da imam elektronsku blokadu na motoru,dobro da nisam kupio i bacio novac u vjetar..
Posted Image

Komentari?

#35 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 February 2015 - 02:21

Migavci cucnuli boli glava.

#36 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 28 February 2015 - 20:28

Juče oterana na popravak, u ponedjeljak bi trebalo biti gotovo :)

#37 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 28 February 2015 - 22:57

Pa jeftinije ti je kod nas uzet remen i te stvari, ispadne te manje od 50€.
A za zamjenu vodene je isto malo puno 100€, no ne ulazim u majstrov rad i naplatu istog.

#38 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 01 March 2015 - 20:48

Gdje mogu nabavit original remen i te karine ovdje?
Pa ne znam,meni cijena odgovara,je je u nju uključena zamjena vodene,te nove brtve i ležajevi radilice.. Mada bitno mi je da se konačno vozim,šteta da skut propada bezveze.

#39 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 01 March 2015 - 21:26

Ne piše ti lokacija, tako da ti ne mogu pomoći gdje da kupiš. Po sjećanju mi je da si iz HR, sad točno odakle ne mogu se sjetiti.
Također, napisao si zamjena vodene, uz to da ti posebno kupuješ novu vodenu, je 100 €, znači samo posao majstora.
Ok, nije lako mjenjati bez otvaranja blokova i majstor preuzima rizik ako nešto zajebe, pa zato i je ta cifra da se ima s čim pokriti.

100 € sa zamjenom ležajeva (dali su u toj cijeni i ležajevi, semerinzi i brtve?) onda je to dobra cijena.

Uglavnom, Piaggio centar, cijene su:
Remen cca 150 kn
Rolice cca 60 kn
Klizači cca 20 kn
A za federe neznam, centralni je oko 60, a malima ni ne vidim baš svrhe za zamjenu ako se nisu baš pošteni razvukli.

#40 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 02 March 2015 - 01:26

Da iz Hrvatske sam točnije iz SB.
U tih 100e ulazi i garancija od mislim godinu dana,a u toj cijeni su ležajevi,semerinzi i brtve,tako da je ok.
Sad sam po netu gledao taj Piaggio centar,vidim da ima ovdje kod mene,pa se raspitam ako imaju tamo te dijelove uzet ću..
Bacio si me malo u razmišljanje sada,onda mislim da je najpametnije da ne diram te federe uopće,nego da promjenim samo remen,rolice i klizače,ili ipak ne?
Nadam se da nisam dosadan,ipak sam još frišak u ovome :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users