Posted 14 August 2015 - 11:28
Posted 14 August 2015 - 12:31
Najmeksa Bela: 3,3k (na tim obrtajima krece da se sabija), +10% (toliko je tvrdja od serijske), 110mm (ukupna duzina) 3,9mm (precnik zice)
Zuta 4,9k , +30 %, 90mm, 4,0mm
Imas jos zelenu, ljubicastu, crvenu, plavu, i
Najtvrdju Crnu - 6k, +114%, 90mm, 4,3mm
Za svaki setup ide odredjena opruga jer treba prema snazi motora i tezini vozaca odrediti koja ce biti dobra da uvek drzi iste obrtaje celom duzinom ubrzanja.
Kada se prenos ugreje, opruga oslabi pa dodje do pada obrtaja i rupe u ubrzanju.
Za serijske masine ko tvoja (oko 6-7ks) zuta opruga je dobar izbor.
Posted 14 August 2015 - 14:10
Zanima me jos jedna stvar,kako da napravim neku jednostavnu blokadu da mi skuter ne prelazi 45kmh,treba mi samo za tehnicki pregled,imam elektronsku ali s njom ide i do 60 prema satu tako da s njom ne mogu proci..
Posted 14 August 2015 - 14:13
Jedino sto ne znam da li za pia agregate ima bijela centralna i ako ima da li je u rangu sa bijelom oprugom za minarelli po tvrdoci.
Posted 14 August 2015 - 14:33
Posted 27 September 2015 - 22:10
www.youtube.com/watch?v=OmxQ8NzA5qA&feature=youtu.be
Sa starijim bratom,VXROM
Trebao bi ovih dana naručit Multivar novi,pa me zanima jel ona bijela centralna i one rolice što se dobiju uz njega valjaju za taj setup(Yasuni+Multić) ili bi trebalo neke druge staviti,pitam jer ne znam a i da nebi dva put naručivao. Koje su dimenzije originalnog remena,pošto ću i njega uzet a vidim da ima više dimenzija na SC pa da ne naručim krivi.
I koja je razlika između ova dva multivara,umjesto u cijeni,i koji da uzmem?
http://www.scooter-c...RIEB_VARIOMATIK
http://www.scooter-c...RIEB_VARIOMATIK
Posted 27 September 2015 - 23:54
A zapravo je za tvoj model onaj od 65eur, odnosno koji nosi rolnice 19x15,5..
Malossi daje gramazu rolni koja ce biti zadovoljavajuca za serijalu ili base kit uz rezonantni auspuh. Moguce da ce ti odgovarati ili ces morati da uzmes jos malo lakse za odredjeni spuh (ja na slici ne vidim najbolje, predpostavljam da je yasR), ali svakako je to individualna stvar i ne moze ti niko reci napamet, moras sam da probas i odlucis.
Bela centralna je odlicno spregnuta sa multivarom za tvoj setup (ta koju daju u setu), ali je malko meksa od serijske i trajace 1 dobru sezonu, pre nego popusti i osetis pad performansi (ubrzanje).
Svakako bi valjalo podesiti kvacilo da malo kasnije hvata, oko 5-5500 rpm, pa ako to do sada nisi uradio, poruci i tvrdje (deblje) oprugice kvacila. Serijske su debljine 1,5mm recimo da ce ti trebati 1,7 ili 1,8mm debljine
Posted 28 September 2015 - 00:27
Posted 28 September 2015 - 00:31
Posted 28 September 2015 - 00:37
Kada dodje multivar i promenis oprugu i ubodes rolnice videces da li treba i koliko da natezes kvacilo
Neka ti reference za tvoj spuh budu 10000rpm kroz medjuubrzanje i kvacilo na 5-5500rpm
Posted 28 September 2015 - 00:45
Iskrena preporuka je za polini i malosi kevlar. Ako ne zelis da izdvojis toliko novca, od obicnih preporucujem mitsuboshi (prva ugradnja do 2004god kod piaggia)..
Posted 28 September 2015 - 00:55
Aco- Uz ovaj vario dolaze 7.2 grama,tako barem piše.
Što se tiče opruga,mislim da mi skuter sad kreće na nekih 5500rpm,moram to provjeriti,ako je tako,najbolje da ništa ne diram?
Puno mi je novaca dati za kevlar remen,tako da sad ostajem na originalnom. Evo ovaj sam mislio uzeti,djeluje mi kao original,a nije skup.
http://www.scooter-c...RIEB_KEILRIEMEN
Posted 28 September 2015 - 21:41
Evo speciala,taj bi da uzmem:
http://www.scooter-c...RIEB_KEILRIEMEN
Izvinite što sam dosadan,ali stvarno želim kupiti sve kako treba pa da sam miran,a ne da bacam novce bezveze.
Posted 28 September 2015 - 22:02
Isto tako valjalo bi nategnuti sajlu uljne pumpe, jer povecavanjem goriva u smesi gubi se procenat ulja koje pumpa pravi.. ako sam mesas ulje u benzin, obavezno sinteticko, 3%, jer sada imas sve uslove da vrtis 10000rpm sto je naspram blokiranih 6500 skoro za trecinu vise..
Posted 28 September 2015 - 22:16
Onda definitivno tu nema dvojbe,uzimam specijal i gotovo. Karburator ću svakako naštelati,prvo ću uzeti diznu 64 pa ako s njom ne bude dobro kupiti ću set,pošto nisam baš financijski jak,a vidim da su setovi po 20e. Jel ima neko pravilo kad se ta sajla špana,ili samo od oka da zategnem? Ulje je Motul ScooterExpert,nadam se da valja..
Koju maximalnu brzinu bi mogao očekivati sa ovim setupom:
Multivar 2000
Specijal remen
Yasuni R
17,5 PHVA
Red sponge
Posted 28 September 2015 - 22:59
Uljnu pumpu, (shodno velicini promenjene dizne u % i broju obrtaja motora) spanujes, a gledaju se crtice na samoj pumpi, kada se skine deklo. Recimo da se crtice poklapaju kod serijale, a za npr diznu 80 koju ja vozim pumpa je pomerena 2-2,5mm i to dobro radi vec 2500km.. trebalo bi izmeriti potrosnju benzina na 100km i pratiti potrosnju ulja iz rezervoara pa izracunati %.. malo je zeznuto, ali izvodljivo.
Crtice su ti na slici sa leve strane.
Ulje je ok, i nije toliko bitna marka, samo koristi punu sintetiku.
Znaci, sacekaj jos malo, prikupi jos 15e vise i uzmi set dizni (m6 70 do 90) obavezno!
Posted 28 September 2015 - 23:02
Naravno, treba pogledati karike, namestiti britve pod cilindar koji daju dobar C parametar i optimalni stepen kompresije..
http://forum.pyrothe...-piaggio-ac-lc/
Posted 28 September 2015 - 23:29
Ovo za namještanje brtvi to nisam znao,jel to pod obavezno? Gledam ovu temu ništa mi nije jasno,čemu služi to?
Posted 28 September 2015 - 23:47
Svakako savetujem da sada ne diras nista i ne odstupas od serijskih podesenosti po pitanju cilindra, ovo sto planiras je pocetni tunuing i najisplativiji je, jer se sa malo muke i malo para dobije solidno ubrzanje i krajnja brzina a potrosnja ostaje u granicama normale. Postavio sam link teme jer se tamo vidi da LC cilindar (serijski piaggio 50ccm) daje oko 11ks (teorijski) u rasponu od 10000 do 11000obrtaja zavisno od periferija.. recimo da je yasR jedan od najboljih rezonantnih auspuha koji mogu da se upare sa ovim cilindrom i 17,5mm karbom..
Posted 28 September 2015 - 23:53
Čitat ću to čim budem imao vremena,danas sam malo gledao neke teme (Base setup) i neke stvari su mi mnogo jasnije..
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users