Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#1281 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 June 2020 - 23:30

Da. Greje se naravno ali je dobro hladjen tako da nema problema. Grecov spoj se najvise greje ali je jak i zalepljen na veci komad hladnjaka. Treba da ispravi 12A struje a on je tipa KBPC3510 u metalnom kucistu. Tiristori se greju tek kada se akumulator napuni do kraja i kada su svi potrosaci pogaseni sto prakticno moze da se desi samo kada crkne pumpa za vodu koja je ujedno i najveci potrosac. Vuce 1.8A struje vise manje a kad budem dodao i ventilator koji ne bi trebao da vuce vise od 1.5A bice to odlicno. Steta samo sto ne mogu tako i onaj MVT-ov inner rotor da prepravim.

#1282 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 July 2020 - 00:07

test slike sa google drive-a

https://drive.google...iew?usp=sharing

Link sa google photos

https://lh3.googleus...1-no?authuser=0

Obrisati.

Jesu stipse... Nece moci. Za sad samo Flickr daje linkove za forum ali samo 500 slika je free...

Edited by MaRk0, 01 July 2020 - 00:16.

#1283 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 July 2020 - 00:41

Ajde i ja da probam preko foruma. Google photos mi je napravio zajebanciju na pola starijih postova. Jos i Flickr da zajebe i mogu da otvorim novu temu za isti motor. Ali nece valjda.

Attached File  sema.png   7.56K   26 downloads
Sema Plavog Racing CDI-a

#1284 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 July 2020 - 00:34

Vracen C21 i ubacene lakse rolnice. Karburator nisam pipao. Vrti se na oko 11800rpm, max temperatura 72. Nisam hteo lakse rolnice jer vozam kina magnet i bendix pa da se ne razleti nesto. Nekako imam osecaj da sa svim rezonama (trek, c16,c21) radi podjednako osim sto su obrtaji razliciti. Sa ovim sad setupom ne ide vise od 101km/h po gps-u Ajde da se podsetim setup-a:

S6 Racing mk2 12mm
Malossi RHQ 12mm - 16mm osovina varijatora
Yasuni C21
S6 dellorto phbg 21mm (86 glavna, w9 igla podignuta za jedan, 40 pilotka, R21mm + R10mm otvor na airboxu
Multivar(4.4gr rolnice), Morini remenice sa Polini plavom centralnom +55%, S6 stelujuce kvacilo i vent korpa, Malossi primar + 15%, Malossi M.6117087 800x16.9x8mm 28° kais
Fabricko paljenje i magnet
Varijabilni CDI domace proizvodnje mapa identicna MVT DD inner rotor CDI-u

U garzi imam sve i svasta od delova sto sam izmenjao tokom vremena.

Zna li neko mozda ima li razlike u zapremini kinekog i original minarelli bloka i primarnoj kompresiji? Izgleda da je ovo maksimum sa kinarelijem bas iz tog razloga. Dal bi stala ovde radilica sa vecim hodom bez prepravki?

#1285 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 21 July 2020 - 01:04

Promeni remenicu morace vise krajne da ima, evo bas i kod drugara sad sredjujem sport turpiju nece sa tom, i Vlatko je testirao kod njega, krajnje brzine nema sa morini remenicama. Ovo sa C21 bi trebalo da dere :D

#1286 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 July 2020 - 06:18

Ajde stavi prsten da blokiras variomat negde na pola puta, pa razvali taj c21 da vidis dokle ide rezonanca.. Morao bi se vrteti preko 13k sa tim cilindrom

#1287 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 21 July 2020 - 08:52

Kolika ti je izlaznost remena?

#1288 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 21 July 2020 - 15:44

Lepo kaze Mario probaj tako, ja kod mene na sport pro mk1 i to ne turpija, hvatao je velike brzine sa C21, cak kad sam pisao na forumu secam se niko nije verovao, ali na mina LC, a kad sam ga isturpijao onda je bilo ludara.....

#1289 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 July 2020 - 21:42

j**em li ti sunce... :D Danas sam stavljao lakse rolnice i otisao je na 12300rpm. Mislim da moram da spustim kondenzator na CDI-u trenutno je 0,68uF i verujem da me ogranicava u obrtajima. Sledeci nizi imam 0,5uF. Secam se da sa 1uF nije mogao preko 10k.

#1290 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 July 2020 - 21:55

Ima razlike u zapremini blokova cak i izmedju minarelli originala i yamahinog minarellija, a kinez pogotovu. Duzi hod radilice zahteva duzu klipnjacu, samim tim precnik polutki radilice mora biti veci, odnosno sa 70 ili 72mm na 77mm precnika HPC, tako da ne moze duzi hod bez prosirivanja blokova nikako.

#1291 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 06 August 2020 - 00:26

Stigla nova igracka.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Bice gimnastike oko sajle gasa, stelovanja, filtera... Ovaj je 24mm pa moram da proverim i koliko klasicna rucka gasa otvara. Mozda i nju treba da zamenim.

Prirubnica je dosta kraca od serijske i ima veci ugao ali deluje kvalitetno. Tu moram da resim sta cu sa filterom. Volim airbox jer je tih za razliku od pecurke ali ovaj put nece biti izvodljivo pa ce ici gljiva a komsije ko j....

Karb kao karb je ok. Nailazim ponegde na necistoce i sitne opiljke pa je zavrsna obrada mogla biti malo bolja. Lagan je ali je zato ova veca crna prirubnica za veci filter vazduga od livenog gvozdja i teska. Ne kapiram cemu to.

Imam sve pilotke, glavne dizne od 80 do 118, ostriju i tuplju iglu 12/22 i 14/22. Steta sto bas dugo nema na stanju siber sa 40* kosinom jer bi uzeo i njega pa da se kompletiram. Ovaj u njemu je 30*.

#1292 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 August 2020 - 06:46

Kako od livenog gvožđa ? Daj poslikaj

Imas tih polini prirubnica sa razlicitim uglovima, ja sam prvu imao sa 45, kasnije sam nabavio sa 75 stepeni. Na SR-ki sanse nije bilo napred uklopiti zbog rama, nezz kako je kod tebe, ja sam morao da idem na subframe varijantu, da bi mi se oslobodio prostor pozadi..

U prvom dragu sam imao sličnu okretnu motoforce prirubnicu 45 stepeni, i uspeo sam karb tačno iznad cilindra da spakujem.. TM24.. kako sam presao na TMX30 , to je sve propalo u vodu..

Kod ugla, kada je prema napred, kada sednes na skut, popravlja se ugao, tako da mi to sa stock amortom nije bio problem.. videćeš , prema nazad sa subframe-om je već obrnuta situacija

#1293 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 06 August 2020 - 09:45

Mislim da ce ti trebati kraca rucka sigurno, drugar moj ima cp21 ja sam mu stelao i mogu da kazem stelanje je bukvalno gola voda laganini.

#1294 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 08 August 2020 - 08:23

View PostMaRk0, on 06 August 2020 - 00:26, said:

Stigla nova igracka.

Bice gimnastike oko sajle gasa, stelovanja, filtera... Ovaj je 24mm pa moram da proverim i koliko klasicna rucka gasa otvara. Mozda i nju treba da zamenim.

Prirubnica je dosta kraca od serijske i ima veci ugao ali deluje kvalitetno. Tu moram da resim sta cu sa filterom. Volim airbox jer je tih za razliku od pecurke ali ovaj put nece biti izvodljivo pa ce ici gljiva a komsije ko j....

Karb kao karb je ok. Nailazim ponegde na necistoce i sitne opiljke pa je zavrsna obrada mogla biti malo bolja. Lagan je ali je zato ova veca crna prirubnica za veci filter vazduga od livenog gvozdja i teska. Ne kapiram cemu to.

Imam sve pilotke, glavne dizne od 80 do 118, ostriju i tuplju iglu 12/22 i 14/22. Steta sto bas dugo nema na stanju siber sa 40* kosinom jer bi uzeo i njega pa da se kompletiram. Ovaj u njemu je 30*.
Lepa prinova, svidja mi se. :)

Edited by Pekisa, 08 August 2020 - 08:24.

#1295 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 10 August 2020 - 20:31

Mare,pakuj pa da vidimo utiske,možda se i još neki odvazimo za kupovinu 🤭

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

#1296 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 10 August 2020 - 21:07

Od gvozdja je, lepi se na magnet. Ja sam bio ubedjen da je od plastike kao kod starog phbg ili bar od aluminijuma. Mislim na adapter ovaj crni za filter vazduha...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Prirubnicu sam okrenuo prema napred, tako da karb stoji malo pored cilindra, cisto da mogu da pridjem srafu za menjanje dizni dok stelujem. Ona je od 40 stepeni.

I opet mi plan pada u vodu. Ne znam kako vi to trpite ali po meni je ovo urlanje sa gljivom kao filterom vazduha neprihvatljivo. Stvarno ne mogu vise. Ovaj put stvarno ne znam sta da radim. Da li da vezujem fabricki filter nekim crevom od usisivaca ili sta da izmisljam vise. Da nabavljam neki univerzalni airbox ali da ne znam kako ce zvucati sa njim...

#1297 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 August 2020 - 21:59

Ti prvo namesti da bude dobro, pa posle izmisljaj airbox..

Tacno je urla na karburatoru, ali i rezonira na usisu

#1298 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 August 2020 - 10:25

Posted Image

Posted Image

Spakovao sam sa ovom pecurkom, ostavio karb kako je dosao i okrenuo krug. Momentalno sam osetio razliku. Povuce kao iz topa ali se dere neverovatno. Definitivno vise snage ima sad ali nema sanse da ga ovako vozim.

Gore sa slike se vidi airbox i karb kako stoji. Nemam pojma kako da spojim ta dva. Prikljucak za filter na karbu je 46mm. Treba mi dobro savitljivo crevo da premostim ali ne mogu da nadjem.

Mora drugi airbox na stranu gde ide karburator... Nisam pametan.

#1299 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 August 2020 - 11:01

ovo od livenogt gvozdja je difuzor, i koristi se za takmicenje sa otvorenim grlom bez filtera... vozili mi to na proslom dragu

medjutim oni prodaju to i od aluminijuma, e sad sto je od livenog gvozdja pokusavam da skapiram, da li ima neka fora sa umirivanjem vibracija, gde je karb na gumenoj spojki ... ili tako nesto

#1300 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 11 August 2020 - 19:17

Ja ne bih vozio ovaj filter, uzmi neki double layer sa sungerom, dernjace ti se samo na malu gas posle ne cuje se, samo auspuh cujes.

51 user(s) are reading this topic

0 members, 51 guests, 0 anonymous users