Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#141 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 April 2014 - 01:58

A sto ne bi prodao lepo klip i kupim drugi koji mi odgovara? Bio bi u gubitku 20e max.

Bojane je li ti bese imas programator za pic-eve? Sto ne probas ovo da napravis? http://www.transmic....en/16628-v7.htm

#142 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 20 April 2014 - 09:26

mnogo je manji izbor variomata za 16mm osovinu, a i ducati paljenje će ti kasnije pouzdanije raditi..višlji obrtaji su u pitanju, treba misliti o svemu, ipak je to racing cilindar, ne znam da li si svestan šta si kupio, i šta sve ide uz njega..

ako kupuješ radilicu, mislim ako si čvrto rešio da nabavljaš HPC, onda uzmi odmah minareli tip, i prebaci kineza na minareli postavku..

do tada spakuj sa ovim redukcionim lagerom, ipak je to s6 fabrički spakovao, nisu ni oni prosti, pa nisu za jedan racing cilindar slučajno to dali...

ako ćeš praviti odstojne platne onda razmišljaj o nekom materijalu koji je lagan i tvrd

#143 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 April 2014 - 11:43

Super je ovaj cdi, mozda ga napravim ako budem imao vise vremena, vidi se da postoji mogucnost da u ekselu nacrtam bilo koju mapu i samo ubacim u cdi..

#144 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 April 2014 - 22:14

View PostMario, on 20 April 2014 - 09:26, said:

mnogo je manji izbor variomata za 16mm osovinu, a i ducati paljenje će ti kasnije pouzdanije raditi..višlji obrtaji su u pitanju, treba misliti o svemu, ipak je to racing cilindar, ne znam da li si svestan šta si kupio, i šta sve ide uz njega..

ako kupuješ radilicu, mislim ako si čvrto rešio da nabavljaš HPC, onda uzmi odmah minareli tip, i prebaci kineza na minareli postavku..

do tada spakuj sa ovim redukcionim lagerom, ipak je to s6 fabrički spakovao, nisu ni oni prosti, pa nisu za jedan racing cilindar slučajno to dali...

ako ćeš praviti odstojne platne onda razmišljaj o nekom materijalu koji je lagan i tvrd
Te odstojne platne nikako. mislim bilo bi bezveze sa ovim cilindrom da se zezam...
Paljenje planiram da ostane fabricko. Ne verujem da bi mi nesto preterano znacilo da ubacujem neko bolje. Mozda nabavim neku bolju bobinu i napravim ovaj programabilni CDI, pa cu sa tim malo da eksperimentisem. Znam da je malo teze da se nabave delovi za 16mm osovinu ali ici cu na to iz razloga sto ce mi kasnije biti lakse da vratim na fabricki ako mi zatreba... Zamislio sam sve sta cu i kako cu, samo mi je sad taj klip napravio pometnju. Na kraju krajeva namontiracu sve sa ovim lezajem pa sta bude. Samo sto to meni ne mirise na dobro. Pogresno si shvatio. Nije S6 napakovao redukcioni iglicasti vec ovi iz motoboxa. A i na ovim G osiguracima bi pri montazi namerno odlomio onaj visak da ostane na C. Koliko se samo puta desavalo da naletim na sliku cilindra ili glave izubijanog od njega kad se odlomi pa napravi haos. Ne znam samo sto se karburatora tice posto bi isao na ovu varijantu od 21mm:
Posted Image
Koja je razlika izmedju ovakvog S6 i onih motoforce ili naraku? Predpostavljam da je isti djavo samo je ovom prvom napucana cena.

#145 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 April 2014 - 22:19

Sto se tice karburatora taj dell 21mm ti je original,a motoforce,naruku...su ti kopije ja msm po meni je bolje da uzmes original jest da je malo skuplji....

#146 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 April 2014 - 23:09

Ja sam preko zime skontao da ne trebas razmisljati u tom pravcu, lepo rasprodas sve fabricke delove i skines samo spuh, kvacilo, cilindar, mozda i radilicu, jer za njih mozes da izvuces vecu lovu. Tako cu ja najverovatnije mog prodavati sa original mina blokovima ako bude trebao da ode, otice i multivar i radilica, jedino cu sacuvati cilindar, spuh, karb, kvacilo i korpu jer se sve to zajedno moze prodati za min 350-400e..

Zato nabavljaj radilicu sa 10mm bolcnom, mnogo ces ustedeti, taman kad ga budes prodavao nabavis polovan mina LC cilindar pa ga prodas za vece pare..

Edited by bojan681, 20 April 2014 - 23:11.

#147 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 April 2014 - 00:50

C osigurači nisu uopšte loši, eno ja ih montiram već po 5 put na svom cilindru i sve ok...
nisam siguran da će fabrički namotaji dati dobru varnicu na 12.000+ rpm...Na kom auspuhu uopšte misliš da voziš Racinga?

#148 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 April 2014 - 01:05

Kolko se meni cini Sloba nije imao problema sa namotajima? Jeste da su mu kineski crkli al kad je ubacio minarelli (koje vec imam) nije imao problema.. Mislim da nece odma sklapati sa jacim spuhom mada steta da se trosi cilindar. :welcome1:

#149 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 April 2014 - 03:01

C16 mozda eventualno neki jaci. Videcu kako ce da se ponasa kod brata na SR-ki kad ga bude uzeo... ali to tamo sledece sezone. Cisto sumnjam da cu uspeti ove godine nesto da uradim. Mnogo je to jbg jos i neplanirano ispade.
A sto se tice namotaja ako bude nesto crklo nije problem da ih sredim mozda ih i poboljsam. :welcome1: Otac mi se bavi elektrikom, neko vreme vinklovao motore i slicno pa mu je ostalo lak zice na pretek. Jos sam i razmisljao kad budem rasturio skuter da mu zamenim komplet instalacije jer ovi kineski provodnici realno nisu ni za sta. Jos sam imao peh da mi izgori kabli koji ide na prekidac od bocne nogare pa sam proveo 2 sata trazeci zbog cega nece da upali. Naravno prespojio sam taj prekidac skinuo ga i izvalio da u zici nema ni b od bakra. Kad sam vec kod toga zna li mozda neko gde ima da se nadje sema instalacija za ovaj skuter?

Evo popis mali kako bi to trebalo da izgleda:

-S6 racing mk2
-S6 HPC 12mm/16mm
-Lezajevi
-Yasuni C16
-S6 dellorto PHBG black edition
-Motoforce racing bobina
-jos svasta nesto

Trenutno na skuteru:

-Fabricki cilindar i radilica
- Karb kopija mikunija 16mm dizna 68 igla na 2 zarezu odozgo
-CDI home made od apilije sr50
-Tecnigas Trek
-Naraku varijator sa 3.5gr rolnicama
-S6 MK2 torque control racing kvacilo 112mm stelujuce
-S6 korpa wingcooler 112mm
-Athena torque driver sa dva razlicita ugla linearnih kanala
-Malossi bela centralna

Planirani settup dakle prelazi cenu od 500e... Jos ako krenem da menjam varijator, ventilvar, mehanizam za verglanje ;), paljenje... Zato i kazem neka mi je bog u pomoci.
Ali dobro motor radi, prede. za sad mogu da se zadovoljim time.

#150 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 April 2014 - 05:47

Kopajuci po netu dosao sam do ovoga http://www.dragonfly...mingcurves.html Jeste na engleskom ali je dobro.

#151 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 April 2014 - 09:23

jao izvini ja sam gledao one slike pa sam ugledao etiketu iznad cilindra rekutionslager, sad vidim da je cilindar klasičan minareli 10, a ovaj ležaj si dobio - kupio posebno i on je isto S6... ok jasno je sve..

#152 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 21 April 2014 - 12:44

Samo umesto C16 neka bude R1200 ili R1400.

#153 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 April 2014 - 13:29

C30 u startu ne treba sitnicariti

#154 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 21 April 2014 - 14:50

Ako ces da napravis dobar kompromis i imas skuter za "svaki" dan -c16...radice odlicno na 10-12-12.5k cak ce i mina ser. struja da radi poso ali treba razmisliti o boljem cdi-u...Reper za ovakvu tvrdnju mi je ovaj runner...cilindar TP tpr je isti s6 race...
http://forum.pyrothe...er-with-tp-tpr/

#155 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 April 2014 - 16:51

On ima onaj homemade cdi ko moj, mislim da sa njim nece biti problema na vecim obrtajima..

#156 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 April 2014 - 19:50

Sa cdi-jem nece, al sa namotajem za nabijanje kao i sa bobinom hoce

#157 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 April 2014 - 17:43

Evo cisto da se ima... Valjda sam dobro uradio.
Posted Image

#158 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 April 2014 - 12:17

Naleteo sam na ovo na netu, mogao si pitati koja je radilica i sa kojom je bolcnom. Ja bi je uzeo i da je 10mm taman ne moras klip, samo zamenis vario a magnet dobijes od mene gratis. :)

https://www.kupujemp...s.htm?filter_id

#159 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 April 2014 - 14:26

View PostMaRk0, on 24 April 2014 - 17:43, said:

Evo cisto da se ima... Valjda sam dobro uradio.
Posted Image
Gde ti je gornja ivica ? Vrh papira ili ??/

#160 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 25 April 2014 - 14:28

Da

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users