Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#741 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 05 May 2015 - 22:20

Sad me interesuje koje su posledice po motor ako u DMT imam varnicu na svecici. Ovako nekako? Sta se tad desava? Postoji li sansa da se desi detonacija i kakav je njen uticaj? Nisam zaboravio da ovo paljenje ima 2 varnice po ciklusu...

Posted Image

#742 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 May 2015 - 23:21

Ne znam sta bih rekao za radilicu, ocigledno los kvalitet koja je izasla pod Stage6 brendom...i ne treba generalizovati da taj brend ne valja ali ocigledno pakuju i bofl...
Ja sam davno skontao da na jakom setupu ono jeftinije uvek na kraju izadje skuplje...tako da je moj izbor u 90% slucajeva Malossi ili Polini...tu imam poverenje!

To sto si namestio squish na 0.6 nikako nije moglo dovesti do havarije...pa cini mi se da toliko i preporucuju..

#743 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 May 2015 - 23:26

nema nikakve veze po motor, nema dovoljnog stepena sabijanja smese da izazove paljenje i ekspanziju, a i stihiometrijski odnos smese nije zapaljiv, tako da se bukvalno nista ne dešava, identično kao i da nema varnice.. Podsetiću te samo da SVI noviji automobili (četvorocilindrični) imaju po 2 bobine koje bacaju varnicu u isto vreme na 1 i 2 cilindar i 2 i 3, a jedan od njih je u tom trenutku u gmt a onaj drugi u dmt.. Mislim da nema nikakve veze sve ovo sa radilicom, 99% je loš igličasti upakovan tu ili si ga nekada načeo prilikom nekih montaža (mislim na podmazivanje).. U svakom slučaju, ovo sto ti vozis je extremno i svaka koja izdrži 2000km je premija. Naravno pričamo o nižem cenovnom rangu. Mislim da nećeš pogrešiti sa malossijem i da takvih malera neće biti..

#744 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 May 2015 - 03:32

Razmisljam se ovde sam sa sobom 3 dana kako sam mogao da prouzrokujem riknjavanje iglicastog u velikoj pesnici. Nista mi i nista ne pada na pamet. Da sam zeznuo sve sto sam mogao da zeznem opet mi ne ide u glavu. Ma iglicasti je bio havarisan 100% sta drugo da zakljucim? Svi ostali lezajevi su u dobrom stanju ali nemam orjentir kako bih mogao da proverim. Racunam da jesu utroseni ali daleko od toga da je na osecaj moguce primetiti. Sta god da sam zeznuo nije mi logicno da samo taj iglicasti strada a sve ostalo ostane dobro.

Jbg, vodim racuna i kad otvaram bilo cilindar, bilo blokove da sve ocistim do maximuma tako da budem siguran. Prebacujem se na jetforce-a dok ne utvrdim sta dalje. Ako je samo taj iglicasti bio problem, zasto bih kupovao celu novu radilicu kad mogu da zamenim sve lezajeve i klipnjacu tako da lezajeve uzmem one najskuplje(da racunamo najbolje) i to sve odradim kod proverenih majstora pa sta bude... Makar da znam, na 2000km menjam sve lezajeve i mirna glava. :D

#745 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 07 May 2015 - 07:55

View PostMaRk0, on 01 May 2015 - 00:03, said:

Za malo srcka da me strefi. Sve je ok sa lezajevima. C4 poliamidni. Imam onaj luft kada guram radilicu unutra a ovo sto zvecka kad je okrecem je onaj plasticni zupcanik za pokretanje vodene pumpe koji sam montirao cisto da bude tu. Videcu da ga izbacim jer me je evo sad zeznuo da pomislim da su lezajevi otisli ili iglicasti a sve je ok.

Vec neko vreme mi se culo kao neko kuckanje kad upalim motor dok se ne zagreje. Krene da kucka i obrtaji na leru opadnu i ugasi se. Ali ne uvek samo po nekad. Pa sam se uplasio i izvadio masinu da proverim ponovo sve. Ne znam sta moze da bude razlog tog kuckanja. Ne mogu lepo da cujem odakle dolazi. Kad sam vec stigao do ovde ne znam da li da probam da zamenim semeringe, vec imam rezervne. Razlog je onaj do varijatora sto sam ga prilikom montaze ugurao skooro do kraja i ne naleze na seger osigurac, vec je dobrim delom zatvorio kanal za podmazivanje lezaja.
Da nije iglicasti vec na ovom snimku poceo da se zveci?

#746 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 08 May 2015 - 02:05

View PostBaki, on 07 May 2015 - 07:55, said:

Da nije iglicasti vec na ovom snimku poceo da se zveci?

Najverovatnije da je tako, ali kada sam skinuo cilindar i pogledao mali iglicasti bio je ok. Klipnjacu sam gurkao u smeru njenog kretanja i nisam primetio da ima lufta. Mada sam to proveravao dok je bila skroz ispruzena, mozda mi je promakao deo u kom je iglicasti u donjoj pesnici bio zeznut. U svakom slucaju kavez tog iglicastog je ostao citav, a nigde iglice da vidim.

Bilo sta bilo... Planiram drugu radilicu i propratne delove pa ako se desi ista stvar bataljujem ovu zajebanciju...

#747 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 May 2015 - 00:58

Kad vidim ovu sliku dodje mi da placem na sav glas...

Posted Image

#748 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 12 May 2015 - 08:12

dobro de nije teško okrenuti oplatu topa, jer ste pogodili koja se svećica uvrće u taj "performance.." ?

#749 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 May 2015 - 08:45

View PostMario, on 12 May 2015 - 08:12, said:

dobro de nije teško okrenuti oplatu topa, jer ste pogodili koja se svećica uvrće u taj "performance.." ?

Pedja zavrnuo devetku i kako kaze radi mu lepo. Ja nisam mogao da je nateram da proradi pa smo vozili sa osmicom. Mada to je bio period pre riknjavanja bobine, verovatno je ona bila problem.

#750 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 12 May 2015 - 12:29

na broju 28 jedan pas i orao odmaraju, dok SRka čeka da krene u provod :D

#751 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 May 2015 - 21:11

Evo da se ima...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#752 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 May 2015 - 21:49

Jest se ovaj lezaj negdje usijao. A i sve je suvo ko veverica.

#753 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 May 2015 - 22:54

Kad sam skinuo cilindar video sam da je sve unutra masno osim tog upaljenog dela koji je promenio boju. Ovo posle sam pobrisao pa je zato suvo.

Sad ne znam da li se oko tog iglicastog u velikoj pesnici sve osusilo od trenja i toplote ili sta... Ubacicu i slike ovog gornjeg iglicastog pa mi recite vase misljenje. Ja pod rukom skoro da ne osecam nikakav luft ili ga ima sasvim malo. Lezajevi radilice imaju malo lufta kad ih lomim levo desno, ali ne u pravcu u kom se okrecu. Cisto radi utvrdjivanja uzroka cele zajebancije, naravno da nista od ovih delova ne ide u sledeci ciklus. Osim mozda bolcne klipa.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#754 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 May 2015 - 20:42

Ako mi kais u pocetnom polozaju lezi kako treba na bolcni, onda da bi izasao do kraja varijatora on mora ovoliko da se otvori. Ovo nije dobro...

Posted Image

Mozgam koje resenje bi ovde moglo da se primeni a da nije siri varijator.

#755 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 18 May 2015 - 22:34

Produzene rampe po koje klize slajderi,ali onda mora bendeks napolje

#756 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 May 2015 - 23:18

View PostVlatX, on 18 May 2015 - 22:34, said:

Produzene rampe po koje klize slajderi,ali onda mora bendeks napolje

Bendix je leteo napolje jos odavno, krenuo je da se raspada. Pa da na to sam i mislio kad sam rekao siri varijator, dodje mu na isto.

Jbg, izgleda da je naraku dosao do svoje granice. Sad jednostavno moram da zrtvujem ubrzanje. Skratim ga na bolcni a produzim iza poklopca varijatora da bi ogranicio otvaranje varija. Ali onda ispada da cu zeznuti i izlaznost kaisa tj. krajnu brzinu.

:icon_scratch: Nista... Oprao sam sve i ocistio. E sad polako... Promisljeno i proracunato. Necu da mi popucaju slajderi i poispadaju rolnice. Nesto sam ja ovde pobrkao. Idem da proverim fabricku radilicu nesto mi se tu ne uklapa.

#757 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 May 2015 - 23:49

S6 HPC sa podloskom na bolcni od 1.8mm i naraku vario, sve ostalo fabrika. Cak sam ubacio i poklopac bendixa kako se vidi na slikama. Kais potrosen na 15.8mm

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Fabricka radilica ostalo je isto naraku vario...

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sledi fabricki vario... :) Ima da ispucam 100 slika veceras...

Edited by MaRk0, 18 May 2015 - 23:50.

#758 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 May 2015 - 00:17

Fabricki varijator sa 1mm fabrickom podloskom na bolcni i fabrickim kaisom utrosenim na 15.8mm.

Posted Image
Posted Image

Kako bre sad? Sta u stvari okrece varijator? Ovih 2mm plastike slajdera...

Debljina fabrickog varijatora sa rolnicama u njemu... 27.4mm

Posted Image

Naraku varijator... 27.9mm - 28mm

Posted Image

#759 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 19 May 2015 - 00:19

Multivar

Posted Image

MHR

Posted Image

Ovaj amer je probao da produzi rampe na normalni vario

http://s259.photobuc...060217.jpg.html

#760 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 May 2015 - 00:35

Zanimljivo... :D Je li uspeo? Vidim odvaljene slajdere na slikama...

17 user(s) are reading this topic

0 members, 17 guests, 0 anonymous users